Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki rejestrator jazdy

Polecane posty

Gość gość

chce kupic narzeczonemu na urodziny ale... zaczelam czytac opinie itd i okazalo sie to trudniejsze niz wejsc do sklepu i kupic. moze ktos ma i moze polecic?

Gość bingos
przede wszystkim masz kilka rodzajów wideo rejestratorów. Takie do montowania na lusterko wsteczne (wbudowane), takie które montujesz w zderzaku. Te 2 rozwiązania mają jedną wadę - cenę. Najtańszą opcją jest wideorejestrator na szybę (przyssawka). Najłatwiej zamontować. Taki kupisz już dobry w cenie 300zł. Ostatnio popularne zrobiły się te marki Xblitz. Na Allegro sporo się tego sprzedaje. Zobacz chociażby na model Xblitz BLACK BIRD. Nagrywa w Full hd, ma sporo opcji nagrywania, czujnik ruchu, hdmi i duży wyświetlacz (niektóre rejestratory albo w ogóle go nie mają albo mają malutki na którym nic nie widać).

Gość jolkajolka44
tteż kupowałam swemu facetowi, uwierz że sie ucieszy ;D mój to ryczał z radości, ja kupowałam na avans.pl nie drogi bo za 300 zł :)

Gość berttt
Zadowolony jestem z tego jak nagrywa kamera Truecam model A4. Na stronie http://truecam.pl zaraz na głównej jest pełny opis z bardziej technicznymi informacjami. Raz mi się już takie video zdążyło przydać, jak mnie gość rąbnął na krzyżówce pod blokiem. Najpierw wyskoczył z krzykiem, że to moja wina, ale jak mu kamerkę pokazałem to od razu przystopował i przestał się tak ochoczo rzucać ;)

Kamery w lusterkach są bezsensu. Są wielkie i jak się je założy do auta, to wyglądają jak lusterko od Stara. Do tego często jest problem w dobrym ustawieniem obiektywu. Niby regulacja jest, ale śmiesznie mała. Po pierwsze- nie kupuj kamerki za mniej niż 200 PLN. W tej cenie to obraz będzie jak z telefonu z 2009 roku. To nie ma sensu, bo w razie wypadku lub ciężkiej sytuacji na drodze, bardzo się liczy jakość nagrania. Ja wybrałem dla siebie Xiaomi. Kosztuje trochę ponad 300 PLN i jest najlepszą kamerką w tej cenie. Nawet w nocy nagrywa prawdziwe FullHD, a nie udawane dziadostwo. Jeśli chcesz jednak model z GPS, to sensowne minimum to 500 PLN. Poniżej tego to znów tandeta, która słabo nagrywa i gubi sygnał przy każdej latarni. Fajne są jeszcze kamery DualCam, które filmują przód i tył, ale o nich rozmowa zaczyna się od 1000 PLN (mówimy oczywiście o sensowych modelach).

Gość jonkisz944
Kup mu model Xblitz Dual Core, sam go używam i jestem zadowolony z zakupu. Nagrywa bardzo dobrze w nocy, w szerokim kącie 170 stopni. Posiada dwie nagrywające kamery - jedna nagrywa przód a druga tył pojazdu. A cenowo dość przystępnie.

Gość moniakv
kupiłam sobie mikavi pq2, często jeżdże z małym dzieckiem i dzięki kamerce mam tez pogląd co tam się z tyłu dzieje, to się na pewno przydaje, jak jeżdże sama właczam tylko nagrywanie przodu, obraz bardzo wyraźny jest, wszystko widać jak na dłoni

Gość ADAr32
Ooo:) a to są takie? Ile taka kamera może kosztować? I czy ten obraz jest duży, czy trzeba się wgapiać w ekran? Ja często się łapie na tym że niestety ale jak tylko mała mi zakwili to odwracam w jej stronę głowę.

Gość moniakv
jest na tyle duży że nie trzeba się jakoś specjalnie wgapiać ale też nie rozprasza podczas jazdy, zobacz sobie na yt jak to wyglada, matki chyba mają taki odruch od razu :D nie ważne czy kierują czy nie, mi się udało dzięki kamerce przezywcięzyć to odwracanie

Gość ADAr32
Dzięki za odpowiedź. To już wiem co sobie zamówić na prezent. Z pewnością się przyda, nie tylko teraz ale i na przyszłość.

Gość olivanderr4
Ja teraz mam kamerkę Xblitz X5 WI-FI którą podarowała mi żona i jak do tej pory polecam, jestem zadowolony. Jest małych rozmiarów co pomaga w trakcie jazdy bo nie rozprasza. Jakość nagrań w porządku, fajnie że ma obsługę przez smartfon.

Gość Torter
Moim zdaniem na rejestrator samochodowy nie ma co wydawać dużych pieniędzy, ponieważ w ofercie sklepu JBPartner można znaleźć naprawdę dobrej jakości sprzęt za rozsądne pieniądze, który został również wyposażony we wszystkie dodatkowe funkcje jak G-sensor, tryb parkingowy, detekcję ruchu, czy diody dla lepszej widoczności podczas ciemności. Oczywiście nie pomijając, że jakość nagrywania w jego przypadku to FullHD.

Gość gość
Kurwa spam i reklamy

Gość ernestos
Fajny jest ten Xblitz Trust- pomysleli o tym , że się szybko bateria rozładowuje w rejestratorach i ten jest wyposażony w superkondensatory. Wyraźny wyświetlacz, jakość full hd, 6szklanych soczewek i nawet filtr polaryzacyjny. Robi wrażenie, niewielka, spoko wykonana. Jest konkurencja dla Navitela R600 czy MIO 320

Gość gość

Z mojej strony na uwagę zasługiwał navitel.com.pl/pl/devices/dvr/navitel-nr200nv ze względu na niewielkie rozmiary, nie rzuca się w oczy, nie przeszkadza na szybie w trakcie jazdy, nagrania też są na dobrym poziomie więc myślę, że będziecie zadowoleni z tego sprzętu. Również cena jest sensowna jak na te rejestratory jakie obecnie są w sprzedaży.

Gość gość

Powiedz nam, ile możesz wydać. Jak tak średnio, to ten model będzie odpowiedni. sklephadron.pl/wideorejestrator-2ch/5425-kamera-samochodowa-bene-taxi.html

Gość mmmmm

mmmmmm🤣