Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 zł za pół etatu

Polecane posty

Gość gość

Od dłuższego czasu jestem bez pracy, poszukuję jej bezskutecznie. mam tylko maturę. Ostatnio dowiedziałam się, że firma sprzatajaca w okolicy potrzebuje sprzątaczki biur na pół etatu. Zgłosiłam się. Będę zarabiała 500 zł za topół etatu na umowę- zlecenie. Gdy powiedziałam o tym mamie zdziwiła się, że tak mało. Czy wg Was to naprawdę mało za sprzatanie na pół etatu?

Gość gość
no mało, powinno być 600. ;)

Gość gość
500 to tyle co nic :O

Gość gość
Dziki kraj.

Gość gość
w stolicy za pół etatu sprzątaczki otrzymują zwykle koło 600zł plus opłacone ubezpieczenie zdrowotne. w mniejszych miastach większa bida, wiadomo

Gość gość
wychodzi 6,25zł/h, grosze, wyzysk... a z drugiej strony zaraz debil napisze "trzeba sie bylo uczyc". ech jedyne wysjcie to EMIGRACJA do normalnego kraju

Gość gość
ale co to znaczy na pół etetu, będziesz sprzątała tylko 4h dziennie?

Gość gość
500zł to max wyzysk, w normalnym kraju to jest dniówka w zwykłej pracy

Gość gość
Tak, po 4 godziny dziennie sprzątam plus dodatkowa praca, gdyż ostatnio biura są w remoncie i musze po tym remoncie sprzątać. Uwinę się w te 4 godziny, ale pracę dodatkową wykonuję wtedy, bo tę stawkę 500 zł mam ustaloną za tę pracę, którą mam na liście, czyli odkurzanie, wycieranie biurek, sprzatanie toalet i kuchni pracowniczej, sprzątanie klatki schodowej, korytarza, sal do konferencji i mycie okien 4 razy w roku. Po remoncie to mam więcej sprzatania, a okna od początku roku już myte były 4 razy, a gdzie tam koniec roku... No i remont trwa nadal, więc jeszcze z kilka razy te okna umyć będę musiała (mam 25 okien do umycia- średniej wielkości plus żaluzje zewnętrzne)

Gość gość
I za tę dodatkową pracę nie dostaję dodatkowo ani grosza, choć to już wykracza poza zakres moich obowiązków, za które dostaję te 500 zł. Gdy ostatnio swojemu szefowi wspomniałam, że nie ma sensu mycia wciąż tych okien, skoro one za kilka dni znów będą brudne, to odparł, że co to za problem dodatkowo je myć?

Gość gość
Pensja rzeczywiscie kiepska, ale zawsze to praca. 500 zl jest znacznie lepsze niz zero zl i siedzenie w domu. A tak wychodzisz z domu, nawiazujesz kontakty i zawsze latwiej znalezc nastepna prace. Wiec jest to pozytywne i krok do przodu.

Gość gość
Jesli praca jest poza zakresem obowiazkow i wykonujesz ja w dodatkowym czasie to malezy ci sie zaplata. Nie jest istotne czy ma sens mycie okien czy nie, za wykonanie pracy nalezy sie wynagrodzenie.

Gość gość
jak szef nie uważa że dodatkowe mycie to nie problem to niech sam to robi s******l