Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak mozna dac dziecku na imie Oktawian

Polecane posty

Gość gość

Solary przestawily się z zachodnio brzmiących alanow brajanow na takie bardziej wladcze haha Oktawianie chodz na pierogi

Gość gość
mozna. mnie sie podoba. moj kyzyn ma tak na imie. zawsze mi sie podobalo jak bylam dzieckiem, bo bylo oryginalne.

Gość gość
za 10 lat modne bedzie Duposław

Gość gość
dodam, ze jego rodzice nie byli dreso tipso solarami. rodzina na poziomie. do tego zasobna dosc...

Gość gość
Bardzo ładne imię :). Nie mam synka, ale podoba mi się .

Gość gość
nikt nie mowil oktawianie, tylko normalnue oktawian. nikt od lat nie odmienia juz imion przez przypadki. masz jakis problem z d/upy. czyzby kompleksy kolejnej prowincjonalnej swinki?

Gość gość
Oktawian piękne imię, ale pasuje co najwyżej do rodziny z tradycjami, majątkiem, do mieszkania w pałacyku, dworku, nadawanie takich imion patologiom, mopsiarom powinno być zabronione, koszt nadania takiego imienia powinien wynosić 10 tys zł :) śmieszne jak taki gnojek z tak pięknym imieniem za pare lat trafi do kryminału :O

Gość gość
nieważne czy zasobna, bo i mirki mogą się dorobić w dzisiejszych czasach, a jednak takie imię do tylko dla hrabiów i ich potomków a nie do byle chłopów i mieszczan :O

Gość gość
Ludzie inteligentni używają Wołacza, a już na pewno innych przypadków.

Gość gość
Zresztą "Oktawian, chodź na pierogi" wcale nie brzmi lepiej. :D

Gość gość
Oktawian to bardzo piękne imie. Kojarzy się z rzymskim wojownikiem. No właśnie. Z rzymskim wojownikiem, nie ze zwykłym chłopcem ze współczesnego świata, a już na pewno nie z Polski. Generalnie imie piękne, męskie, ale pasuje do postaci ze świata filmu lub jeśli już koniecznie z realnego świata to musiałby być to ktoś o egzotycznej najlepiej właśnie greckiej urodzie.

Gość gość
o essu jaki masz problem, kobito... jak wstawisz zamiast pierogow frappuchino to bedzie dobrze? wez idz na procesje, lepiej zrobisz, bo ci juz to nic nierobienie na glowe siada.

Gość gość
12:11 haha dobre dobre, coś w tym jest

Gość gość
Greckiej? Jesli juz to Wloskiej. To rzymskie imie. Jedna lepsza od drugiej. :D

Gość gość
Sama idź na procesję, ja katoliczką nie jestem. 🖐️ Choćbym tam i frutti di mare wstawiła to niczego to nie zmieni. :D To nie jest normalne imię.

Gość gość
To idz se p*****aj ze swoim Mirkiem na sienniku.

Gość gość
No generalnie nadawanie w polskich warunkach imion wziętych nagle z innej kultury (specjalnie napisałam słowo "nagle" bo są imiona wzięte z innych kultur które się na przestrzeni wielu wieków w polskich warunkach przyjęły) jest to przeszczep który się w naturalny sposób nie przyjmuje, jest tu jakaś pretensjonalność, zgrzyt

Gość gość
To idz se poru/chaj ze swoim Mirkiem na sienniku. Moze ci jadu upusci i se ulzysz.

Gość gość
Ja tez znam Oktawiana. Chodzilismy do jednej szkoly. To bylo ze 30 lat temu. To nie jest nowo nadawane imie. Ono juz od dawna funkcjonuje w PL, no co wy. Jakies glupie teorie wypisujecie. Idac waszym tokiem rozumiwania wiekszisc imion nir powinno sie w PL nadawac, bo sa zapozyczenuami. A taki Cezary, Aureliusz, Marek, Antoni, August, Juliusz czy Teodor tez sa tego samego pochodzenia i jakos nie slychac zebyscie mialy z tym problem.

Gość gość
"Greckiej? Jesli juz to Wloskiej. To rzymskie imie. Jedna lepsza od drugiej. smiech.gif" Może i jest to błąd ale gdybym napisała włoski typ urody to się rzadko używa takiego zwrotu a jeśli już to kojarzy się on w odbiorze raczej z klimatem włoskim ubiegłego wieku lub współczesnym bo w sumie to ten klimat nadal pielęgnuje się tam a grecki typ urody to już się kojarzy szerzej nie tylko ze współczesnymi czasami ale i z historycznymi, chodzi mi o ciemną karnację i czarne, kręcone włosy.

Gość gość
Oktawian tym raczej na ślunsku se daje pra?

Gość gość
12:33 Przeszczepy się zdarzały i 30 lat temu przecież, wystarczyło że ktoś nadał imie którego nie nadawał nikt

Gość gość
Ales teorie walnela. Rzymianie nie mieli greckiego typu urody, ani pochodzenia. A Grecy nie kojarza sie dzis nikomu historycznie.

Gość gość
Sama jestes przeszczepem.

Gość gość
12:39 no raczej ślask, biedaszyby, Sosnowiec, a może Zgierz , bo ostatnio był w necie wyśmiewany tatuaż babki ze zgierza - wytauowała symbol Polski walczącej kotwicę i na niej trzy imiona : Samuell, Nicola, Kewin :D :D wszyscy mieli beke z niej

Gość gość
oktawian-bardzo ładne imię

Gość gość
mi sie podoba leonard jurek juliusz julian wincenty leopold. leonard albo jurek to ciagle. i oktawian jest ladne ale bym tak nie dala. sliczne imie.

Gość gość
No mnie tez sie podoba. Takie samo pochodzenie co Kajetan, Klaudiusz, Tytus, Kornel, Adrian, Walery, Albin, Julian, Lucjan, Aleksander, Feliks, Maksym, Filip, Emilian, Marcin, Konstanty, Gracjan, Walenty, Arkadiusz, Wiktor, Honoriusz, Jan, Janusz, Florian, Flawiusz, Mariusz, Dariusz, Prokop, Seweryn i te ktore ktore wymienilam wczesniej. One wszystkie sa cesarskie, a zwykli ludzie je nosza.

Gość gość
można, a czemu nie?ładne imie-na pewno milion razy ładniejsze i męskie niż jakiś marcel czy oliwier a ty droga autorko, jak niby nazwałas swoje dzieci-pochwal się lepiej:)

Gość gość
Widze, ze ktos zalozyl temat o pierwszym imieniu jednego z moich synow? Ale niektorym sie nudzi, rety. Wystarczy cos napisac w jakims temacie, zeby zaraz na drugi dzien powstal o tym kolejny temat. Czas wrocic do pracy autorko!