Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skóra

Polecane posty

Gość gość

mam przebarwienia potrądzikowe (leczyłem się izotekiem byłem na wyciskaniu tzn lecze) i od początku grudnia i mam te przebarwienia od tamtej pory takie różówe plamki do kiedy mi to powinno zniknąć dalsza część to mam jak by bródną twarz w domu tego nie widzę bo stoje pod światłem ale w arkadi patrze a wyglądam jak mongoł zresztą usłyszałem to już kiedyś masz tak jak by bródną twarz nie jestem k***a lalusiem ale chce wyglądać normalnie czego to przyczyna... i za ile mi to zniknie... bo już mnie to w*****a wyp**********a solare i mi zniknie może albo plamy bd miał i chu.j

Gość gość
Ja mam takie czerwone plamki od lat. Chciałbym spróbować laseru Re Pair, ale nie wiem czy działa na coś takiego.

Gość gość
czyli nie zniknie mi to ? ile lat już to masz?:(

Gość gość
Do roku czasu jak samo nie zblednie to musisz coś z tym zrobić. Jakieś peelingi, lasery. Ja mam to już z 8 lat. Chciałbym spróbować lasera re pair, ale nie wiem czy on działa na takie plamki. Wiem, ze można to jakoś usunąć.

Gość gość
masz takie lasery ogólnie że możesz spróbować czy działa a potem płącisz za całość xd no już prawie rok mija niedługo wakacje itp a ja dalej taka morda do tego brudna nwm dlaczego wk****a mnie to nie jestem jakims lalusiem chce wygladac normalnie po prostu

Gość gość
Ile masz lat i ile męczyłeś się z trądzikiem ? Takie ślady są często przez ostre stany zapalne. Ja takie miałem, i dlatego mam takie plamki. A tak to wyglądam nawet nawet.

Gość gość
20 lat miałem go kiedyś ale się wyleczyłem po 2 latach mi tam znikneło dokładnie po wakacjach jak sie zajrałem jak smoła k***a bo codziennie wychodziłem na dwór wróciło mi przy 19 tak w pazdzierniku wyskoczyły mi syfy w grudniu wyciskałem... izotek biore dalej pewnie do pazdziernika

Gość gość
To trochę lipa, ponieważ jak bierzesz izotek nie możesz robić zabiegów, a potem po przestaniu około 6 miesięcy trzeba czekać, aby móc wykonać jakiś zabieg na przebarwienia lub blizny. Chyba, że izotek zmniejszy te ślady, a jak nie, to dopiero od kwietnia następnego roku będziesz mógł coś działać w tym kierunku.

Gość gość
to czekam do kwietnia a macie coś na twarz... bo wyglądam jak mongoł brudna

Gość gość
Niczym nie smaruj, nie można stosować maści chyba przy izoteku. Jedynie nawilżać i czekać do skończenia kuracji. Nie wolno też wyciskać syfów.

Gość gość
dermatolog mowil zebym poszedl na wyciskanie i bylem w grudniu ale co z tym brudem zrobic taka mi zostanie

Gość gość
Ale w czasie kuracji nie wolno smarować twarzy kremami, chyba że nawilżającymi, ani też wyciskać. Chyba, ze w trakcie wyciskania nie brałeś izoteku, to sprawa jest inna.

Gość gość
dobra rozumiem do kwietnia mam brac izotek i co najwyzej nawilzac czyms np nivea potem mam sie martwic dalej dziękuj***ardzo biorącym udział w dyskusji:)

Gość gość
Nie :D Masz brać izotek tyle ile ci zalecił lekarz, tylko musisz od zakończenia kuracji odczekać minimum 6 miesięcy, i wtedy dopiero będziesz mógł iść na jakiś zabieg likwidując przebarwienia :)

Gość gość
nie no kolejny rok to chyba za sporo...

Zapytaj w aptece o krem QCERA bardzo ładnie leczy przebarwienia i nie tylko, to krem wspomagający leczenie trądziku. Jest nie drogi warto spróbować, ale systematycznie na noc :-)

Gość gość
Do Marteczka90: A mój dermatolog kazał mi smarować tym kremem (qcera)twarz rano (na noc acnatac), ale nic nie powiedziała o pielęgnacji. W jakiej kolejności nakładać krem ochronny i nawilżający. Możesz mi poradzić, jeśli wiesz:-(

Gość gość
Ja stosowałam qcerę na noc, a na dzień normalny krem nawilżający do cery wrażliwej. Czyli u mnie było tak: rano mycie żelem, tonik, krem i podkład, a wieczorem demakijaż, mycie, qcera i spać ;)