Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do kogo bardziej wasze dziecko jest przywiązane ?

Polecane posty

Gość gość

Mam trzyletnią córeczkę, no i właśnie tak mi się wydaję, że ona bardziej przywiązana jest do mojego męża, niż mnie. Jak np. mój mąż jest w pracy, to ona ciągle o niego pyta, jak przychodzi, to ona od razu do niego biegnie. O ile ze mną ona się bawi, częściej jej czytam bajkę na dobranoc, zawsze ją kąpię, no i więcej czasu z nią ogólnie spędzam, to tak mi się nadal wydaję, że ona bardziej się cieszy na widok mojego faceta, oczywiście też się cieszy jak ja przychodzę, ale jakby trochę mniej. Nie wiem czemu tak jest. Jak to u was wygląda ?

Gość gość
Mniej czasu spędza z nim i to dlatego ciągnie ja do taty - to normalne. Ciebie ma na wyciągnięcie ręki. Mój syn jest bardzo przywiązany do taty, płakał jak wychodził do pracy, do zabaw tez woli jego i czasem mnie to bolało. Dopiero jak poszłam do pracy okazało się ze za mną tez tęskni i płacze. Mama.ma trochę inna rolę i tata tez ;)

Gość gość
Do niani.

Gość gość
15:45 No dobrze, ale z dziadkami, czy z wujkami spędza jeszcze mniej czasu, a jednak tak nie ciągnie jej do nich. Masz rację trochę mnie to boli, gdzieś tak słyszałam, że dla dziecka najważniejsza jest matka.

Gość gość
No bo to Wy jesteście rodzicami.wybacz żeby ciągnęło ja bardziej do wujka niż do ojca.byłoby to conajmbiek dziwne ;)

Gość gość
Rozumiem, ale dla mnie jest bardziej bolesne to, że ona bardziej tęskni za moim mężem, niż za mną, po mimo tego, ze to ja robię przy niej więcej, no i częściej wyrażam do niej uczucia, a chyba tak się dziecko przywiązuje do rodziców.

Gość gość
Pracujesz?? Dzieci czasem potrzebują odskocznią tak jak my dorośli.. potrafią być znudzone,sama piszesz ze z Tobą spędza dużo czasu, więc pewnie.wie co będziecie robić każdego dnia, zna wszystko a tata wnosi powiew świeżości. Ma go mniej wiec naturalne ze tęskni. Nie ma w tym nic niepokojącego

Gość gość
Tak pracuję. Nie robię z córką ciągle tego samego, chcę, żeby ona dobrze się przy mnie czuła, no chcę być dla niej najważniejszą osobą na świecie. Z moim mężem dużo rzeczy nie zrobi, a ja np. mogę się z nią pobawić lalkami, ubrać ją w coś ładnego, pójść z nią do koleżanki, żeby mogła się pobawić, częściej jej coś ładnego przeczytam, a mój mąż niewiele przy niej zrobi.

Gość gość
No i właśnie dlatego,że niewiele przy niej zrobi.ciągnie ją do niego

Gość gość
No właśnie, przy mnie ma więcej okazji do zabawienia się, a przy nim częściej powinna się nudzić.

Gość gość
będziesz autorko toksyczna matka.

Gość gość
po co pracujesz? zrezygnuj z roboty i mąż niech na was z********a jak wół. A ty będziesz z córeczka w domku.

Gość gość
17:13 O co ci chodzi ? Kocham swoje dziecko, chcę, żeby było szczęśliwe

Gość gość
Tak pracuję. Nie robię z córką ciągle tego samego, chcę, żeby ona dobrze się przy mnie czuła, no chcę być dla niej najważniejszą osobą na świecie. X A dlaczego chcesz byc dla niej osoba najważniejsza? A tata? Juz mniej ważny tak? Bo to tylko ojciec?

Gość gość
matka jest najważniejsza dla dziecka. a rola ojca to zarabianie na dom i trzymanie godne utrzymanie rodziny.

Gość gość
17:15 Nie po to tyle się uczyłam, żeby teraz siedzieć w domu, po za tym chcę mieć własne pieniąze.

Gość gość
Zgadzam sie z poprzednim gosciem. Ty zamiast myslec o corce myslisz o sobie. To tak jakbys mowila, ze ona ma miec tylko jednego Boga - wlasnie Ciebie. Jestes egoistyczna zazdrosnica i jezeli tego nie przemyslisz to zniszczysz corce zycie. Mowie Ci to jako stara matko-babcia.

Gość gość
17:16 Źle mnie zrozumiałaś, po prostu chcę być dla niej ważna, w końcu to ja dałam jej życie, ja ją urodziłam, no i ona jest dla mnie najważniejsza, chcę też być dla niej najważniejsza, ona też jest dziewczyną, wiadomo, że to do mnie pójdzie z tymi kobiecymi sprawami.

Gość gość
Matka nie jest najważniejsza. Najważniejsi sa oboje rodzicow, a nie tylko matka. Oczywiście mowie tutaj o sytuacji kiedy rodzina jest w komplecie.

Gość gość
17:20 Nie mogę być dla niej zła, kocham ją i chcę dla niej jak najlepiej, a lubię jak ktoś odwzajemnia moje uczucia i moją pracę.

Gość gość
Ona napewno to docenia itd, ale nie dziwie sie ze tęskni za tata. Sama mówisz ze duzo czasu z nią spędzasz. Moze ona ma ciebie dosc? A tak w ogole to moja corka tez skacze na widok taty. Na moj sie tylko cieszy. Ale mimo tego ja sie cieszę ze mała tak reaguje na widok taty. To znaczy ze go kocha i ze jest dla niej ważny tak samo jak ona dla niego.

Gość gość
Wy daliście jej życie oboje, nie tylko ty. Co z tego że urodziłaś? Kobiety dzień w dzień rodzą i nie skarżą się. Dziecko ma ciebie za dużo, tęskni za tatą, co w tym dziwnego? Rzadziej go widzi to i bardziej się cieszy na jego widok. Ciesz się że córa ma dobry kontakt z tatą, jest dużo facetów którzy uciekają od własnych dzieci.

Gość gość
może twój mąż ją molestuje?

Gość gość
17:31 Wiesz jakie to bolesne dla mnie, jak człowiek się stara, robi wszystko, żebyś miała jak najlepiej, a tutaj ktoś tobie pisze, że ma ciebie dość ? Rozumiem, że moja nieobecność dla niej to wybawienie ?

Gość gość
17:33 No dobrze, ale moja rola była ważniejsza, on tylko miał tą przyjemną część, ja miałam ten bolesny. Jak to za dużo ? Podobno dziecko potrzebuje długiego kontaktu z matką, zajmowałam się nią jak była niemowlakiem, wstawałam do niej, karmiłam ją, byłam dumna, że dla kogoś mogę być ważna. On niewiele robił przy niej jak była niemowlakiem, no i teraz też się dużo nie zmieniło, częściej w pracy jest, niż w domu, a później przychodzi zmęczony i idzie spać. 17:35 Mało śmieszny żart, gdyby tak było, ona by się go bała, a nie biega do niego, przy każdej możliwej okzaji.

Gość gość
ja piernicze ja bym była szczęśliwa gdyby moja trzylatka była tak do tatusia przywiązana i biegła do niego po powrocie z pracy. Lubi go ale ma dystans a to wszystko przez pracę w delegacji

Gość gość
autorko jesteś chyba chora psychicznie. co ty zrobisz jak córka za mąż wyjdzie? też będziesz zazdrosna o swojego ziecia. o wnuki? lecz się jak najszybciej.

Gość gość
Albo masz jakiś problem sama.ze sobą albo nie rozumiesz co chcemy Ci napisać :/ tu nie chodzi o to ze ona ma.ciebie dosyć,nie docenia itd. Chociaż.ja mam sama dziecko i tak jak go kocham mad życie mam czasem przesyt i potrzebuje odskoczni i tak ma miliony kobiet na świecie,nic w tym dziwnego. Tak samo mogą mieć dzieci. Ja nie chce być najważniejsza.osoba.dla mojego syna,nie jestem zabójcza matką. Ma on cudownego ojca i uwielbiam patrzeć jak się bawią, jak się kochają nic mi nie sprawia większej radości. Może zastanów się trochę nad swoim zachowaniem głębiej.i znajdziesz sama odpowiedz czemu ona woli tatę niż ciebie jak sama stwierdzilas

Gość gość
powinnas rzucić pracę i poświęcić się dla córeczki.

Gość gość
Zaborcza matka miało być