Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy lekarz mógł się pomylić?

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie: czy lekarz mógł się pomylić podczas badania ginekologicznego i nie wykryć wczesnej ciąży (około 3-4 tygodniowej) podczas badania ginekologicznego? Poszłam z konkretnymi objawami i z niemiarodajnym wynikiem testu. Lekarz zbadał, nie zlecił ani USG ani badań krwi, nie wysłuchał i wydał werdykt. Jak to jest?

Gość gość
mogł się mylić, po 1 żadne usg nic nie wykaże. Póki co jego ocena była oparta na wizualnych objawach ciążowych. Dobry lekarz zajrzy do środka i już wie, ale oczywiscie może się mylić

Gość gość
Pomysl kobieto...

Gość gość
A od kiedy to lelarz ma laboratotium w palcach. Podczas vadania palpacyjnego nie wykrywa sie wczesnej ciazy. Idz zrobic bete.

Gość gość
Taka ciąża nie daje jeszcze objawów. Macica jest taka sama jak podczas fazy poowylacyjnej. Test trzeba powtórzyć po terminie spodziewanej miesiączki.

Gość gość
nie wykryje za mala ciaza ja mialam zabie usuwania narosli bo bardzo mnie bolala a bylam okolo 4 tyg nikt nic nie zauwazyl dopiero po tescie wiedzialam

Gość gość
Sa lekarze i konowaly... Okres spoznial mi sie 5dni. Zrobilam test - pozytywny. Poszlam do dobrego lekarza prywatnie. Zrobil dopochwowo USG,pokazal pecherzyk w macicy,potwierdzil ciaze. W ogole nie badal ginekologicznie,bo jak sie pozniej od niego dowiedzialam nie powinno sie tego robic w ciazy. Jest to nawet niebezpieczne dla rozwijajacego sie plodu,m9zna go nawet wycisnac z macicy. Kilka dni pozniej poszlam do lekarza na NFZ (nie chcialam placic za badania skoro place skladki i jestem ubezpieczona). Zbadal mnie ginekologicznie (nie wiedzialam wtedy,ze nie mozna),USG mial w gabinecie,ale nie chcialo mi sie robic. Powiedzial,ze wg niego wcale niekoniecznie jestem w ciazy,nie moze tego potwierdzic i ustalil termin USG dopiero na 11tydzien. Byl bardzo niedelikatny,dostalam plamienia po badaniu. Reasumujac- Ty trafilas na konowala. Jesli test jest pozytywny to w ciazy jestes. Inna sprawa ,ze niewiadomo jak sie rozwinie. Mozesz poczekac 2tyg i isc na USG lub wykonac test z krwi i powtorzyc po 48h,zeby sprawdzic czy jest przyrost.

Gość gość
NFZ płaci za trzy usg w ciąży (bez wskazań) i to nie lekarza chcica. A to o badaniach ginekologicznych w ciąży to bzdura kompletna. :D

Gość gość
U nas byl idiota co dwumiesieczna ciaze stwierdzil zatrzymanie okresu.Poszlismy z mezem bo zawsze jest przy kazdym i calym badaniu nawert pochwy zawsze jest mozliwosc potwierdzenia mojego Swiadka slow ginekologa,ale do tematu dopiero pani ginekolog powiedziala ze to 100% ciaza!Maz powinien wspierac tak samo porod by nie bylo problemow podczas porodu!Mamy Prawo do obecnosci osoby bliskiej nawet w szpitalu podczas badan i zabiegow!A przy trzymiesiecznej ciazy zalecala pani ginekolog mezowi osluchiwanie uchem pokazujac jak to wykonac by zmierzyc tetno plodu.Raz powinno sie stwierdzic ciaze oczywiscie przy ojcu dziecka i dopiero przy porodzie badac rozwarcie.Nie ingeruje sie do pochwy podczas wizyt u ginekologa by nie zakazac i nie doszlo do podszyc czy poronien!

Gość gość
Mialam badanie usg na kazdej wizycie - co miesiac. Chodzilam na NFZ. Zalezy od lekarza czy zrobi czy nie. A z badaniem ginekologicznym to nie bzdura. Po prostu lekarze,ktorzy na biezaco uzupelniaja wiedze wiedza,ze juz odchodzi sie od tego,bo wiecej krzywdy m9zna zrobic niz pozytku. N8e twierdze,ze w kazdym przypadku moze sie cos stac. Stan szyjki mozna ocenic na USG.

Gość gość
Ta od sluchania uchem tetna plodu- blagam... noe udzoelaj sie juz z tymi bredniami... co dp reszty Twojego postu- zgadzam sie.

Gość gość
Tak stan szyjki przez usg. W uk tak k***a robia i tak z***biscie oceniaja stan szyjki ze w poniedzialek na scanie z szyjka bylo ok a kolo 23 pojechalam z krwaieniem i i skrocona szyjka w 6 miesiacu. Oczywoscie dziecko nie przezylo. Pozatym co to za konowal twierdzi ze mozna wycisnac rozwijajacy sie plod we wczesnej ciazy. Jezeli juz to zarodek nie plod. Czego to konowaly nie wymysla zeby z babek w ciazy kase wyciagnac.

Gość gość
Oczywiście,że podczas badania ginekologicznego lekarz może stwierdzić wczesną ciążę, ponieważ szyjka macicy zmienia kolor, ciemnieje. Jeśli jednak lekarz miał małe doświadczenie to mógł nie zauważyć różnicy.

Gość gość
Boze !Znowu ta idiotka.Czy ona naprawde musi na kazdym jednym temacie pisac o swoim badaniu pochwy przy mezu?Zastanawiam sie czy jest chora psycgicznie czy specjalniebsobie zarty robi:-o

Gość gość
Witam mam pytanie czy jak test ciążowy 4 krotnie wychodzi pozytywny a na wizycie wychodzi że endometrium ma 4mm i doktor mówi że to nie ciąża i że nie wierzy w testy to co o tym myśleć.Jestem w ciąży czy nie.Miała może któraś z was taki przypadek?

Ją byłam u ginekologa w 3 tygodniu ciąży. Podejrzewałm ciążę bo testy wyszły później pozytywne. Natomiast poszlam z powodu braku okresu. Lekarz po badaniu stwierdził iż jestem albo przed okresem albo to bardzo wczesną ciąża ale nie chce zapeszac. Na drugi dzień poszlam na USG lekarz ani nie potwierdził ani nie wykluczył ciąży skierował na bete. Ona wykazała ciaze. Dopiero na następny tydzień poszlam Poraż kolejny na USG i było widać już pęcherzyk ciążowy.

Gość gość
Zrób betę, jak inaczej to potwierdzisz? Przecież nikt ci nie powie czy jesteś w ciazy czy ni. Betę zrobisz i masz pewność 100%

Gość gość
Miałam dostać okres 28.10 i po dwóch dniach zrobiłam test druga kreska wyszła bladziutka , następny następnego dnia taki sam . Zaczełam plamić tak delikatnie na różowo przez 5 dni .Potem zrobiłam znowu test też pozytywny ale delikatna 2 kreska .Poszłam do ginekologa zrobił Usg dopochwowe i nic nie zobaczył .Dzisiaj znowu zaczęłam plamić tym razem na brązowo i znowu test tym razem jest wyraźniejszy .Czy mógł nie stwierdzić jeszcze ciąży?

Gość gość
Idź zrób betę.