Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do kobiet majacych dzieci

Polecane posty

Gość gość

Jak macierzynstwo jest przez was odbierane?Niketorzy mowia ze wlasna osoba przestaje istniec, jest sie "dodatkiem do dziecka".Macie nadal poczucie istnienia jako czlowiek ktorym bylyscie wczesniej czy centrum calwgo waszego zycia przesuwa sie na inna osobe.Mnie to szczerze mowiac przeraza, chyba sie nie nadaje na matke, bo bym nie byla w stanie zrezygnowac z wlasnego istnienia

Gość gość
Istnieje nadal i mam sie swietnie , chociaz nie powiem ze nie masz racji bo masz dziecko jest na pierwszym planie zawsze dla nas rodzicow i całej reszty rodziny. Teraz juz nikt nie pyta o mnie jak sie czuje co słychać tylko ciagle o dziecko wypytuja .

Gość gość
a gdzie sa twoje mysli?czy caly czas myslisz o dziecku i pod katem dziecka, o ile nie jestes w pracy?czy czlowiek dostrzega np piekny krajobraz lub ulubiona muzyke czy inne aspekty sa bez znaczenia i poza widokiem?

Gość gość
Odkad jestem mama ciagle probuje cos ze soba robic, po ciazy mimo ze doszlam do wagi (syn ma 3,5 msc) mam ciagle kompleksy.. Nie wiem czemu... Dalej bede probowala cos ze soba robic zobaczymy co bedzie...

mam 27 lat pierwsze dziecko urodziłam dość wcześnie w wieku 19 lat, patrząc z perspektywy czasu na pewno nie namawiałam nikogo żeby się spieszył z macierzyństwem, ale myślę, że z czasem zmieniają się dla nas wartości i po prostu chcemy mieć potomstwo. obecnie jestem w drugiej ciąży i nie uważam, aby dzieci nas ograniczały, a te zbędne kg po ciąży czy są aż tak istotne, kobiety zawsze miały i będą mieć kompleksy. tak naprawdę to chyba każdy z nas jest inny, każdy potrzebuje i oczekuje od życia czegoś innego dlatego też rozumie osoby dla których rodzina z gromadką dzieci nie jest priorytetem.pozdrawiam

Gość Aniela anielica
Twoje potrzeby schodzą na dalszy plan. Nieważne, że jesteś głodna, bo najpierw dziecko musi zjeść, masz ochotę na zakupy? Najpierw trzeba ubrać dziecko na lato itp. Chcesz iść na imprezę, to musisz pamiętać, że rano wstajesz. Nawet ranking na kurniku (literaki - gierka) mi spadł, bo ciągle musze przerywać jak mała coś chce :-D Przy tych wszystkich upierdliwosciach pojawiła się we mnie niesamowita miłość, taka jakaś magiczna. I warto :-)

Gość gość
no wlasnie, na dalszy plan ale potrzeby jakies sa.a czy jest regula ze przy dziecko traci sie wlasne zainteresowania i potrzeby, a jesli tak nie jest, to z matka jest cos nie tak?czy szokuje was kobieta pchajaca wozek i majaca sluchawki na uszach czy taka co kupi lody dziecku ale sobie tez?

Gość gość
up