Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Syn zapisał się do zespołu ludowego, ja się cieszę i myślałam że mąż się ucieszy

Polecane posty

Gość gość
co wy tak bronicie tej ludowizny przecież to w ogóle nie jest sztuka na poziomie moim zdaniem chłopak robi sobie krzywdę i się tym ośmieszy tylko jeszcze nie wie

Gość gość
ha, bardzo dobrze, że teść go op******i. Może to do neigo dobrze. A z syna bądź dumna, mało który dzieciak jest w stanie do takiego poświęcenia. Zawsze to rodzice wożą itd. Wytłumacz synowi o co chodzi z jego ojcem, że ta koszykówka itd i że Twój mąż nie chciał go obrazić.

Gość cołko prowda
Do tych wszystkich którzy mówią, że to nie sztuka, że to wiocha, że nie oszukujmy się, bo to obciach: W takim razie nasz wieloletni "towar eksportowy" światowej sławy tenor; Stanisław Jopek (ojciec Anny Marii Jopek) przez całe swoje życie artystyczne związany z zespołem Mazowsze, wielokrotnie odznaczony krzyżami zasług to mega wieśniak, nie-atrysta i chodzący obciach :) Super macie pojęcie widzę :) Mazowsze, Śląsk, Kaniorowa, Słowianki i inne zespoły ludowe tnące laury i uwielbiane na świecie to obciachy :D Obciachem nie jest natomiast wybitna artystka Natalia Siwiec :D :D

Jeśli Twój syn myśli poważnie o zabawie w taniec i śpiew to niech się zakręci koło Fasolinek http://www.fasolinki.com.pl/ . To jest znana grupa, nagrali nawet płytę "Pieśni dla Ojca Świętego" - znana bardzo. Dużo podróżują, tańczą i śpiewają. Teraz akurat są castingi, widziałam ostatnio jak tańczyli w koszulkach ancymonki.

Gość gość
cołko prowda 10/10

Gość Tańcująca na ludową nutę
Ja także tańczyłam w zespole ludowym wiele lat - także na studiach! Wspaniałą przygoda, spotkanie ze śpiewem, tańcem polską kulturą i tradycją, a ponadto- niezły wycisk się wtedy dostawało na treningach! A ile wyjazdów - po Polsce i za granicą :) To żaden wstyd, ani hańba! Brawo dla chłopaka, że się zdecydował i nie dał się stłamsić!

Gość gość
Tradycja ludowa jest świetna, piękna i powinno się ją wzpierac, jamiałam swego czasu doswiadczenie z ludźmi z jednego ludowego zespołu (jako ich rówieśniczka, sama nie tańczyłam) i słabo to wspominam, ale głównie przez dziewczyny, które były strasznie zarozumiałe, zmanierowane, dużo tam takich było niestety, może to przypadek... z kolei chłopaki fajni, sympatyczni i pozytywnie "inni" od kolegów w swoim wieku, kulturalni z jednym mam kontakt do dzisiaj i "wyrósł" na świetnego mężczyznę z klasą, także ja uważam, że warto :)