Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy potraficie się jeszcze cieszyć z małych rzeczy ?

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam pytanie zarówno do kobiet jak i do mężczyzn. Czy macie w sobie jeszcze tę radość i naturalność w sobie jaką mają małe dzieci, które są szczęśliwe z małych przyziemnych rzeczy ? Sprawia wam radość przebywanie wśród przyjaciół. Ładna pogoda lub uśmiech przypadkowej osoby ? Cieszycie się z dobrego filmu i ulubionej muzyki lub książki ? Czy spokój cisza i natura daje wam ukojenie. Czy jest w was jeszcze szczera radość i chęć prostego życia ?

Gość w miarę szczęśliwy nie bogaty
to są jedyne rzeczy które mnie cieszą, właśnie te małe szczegóły

Gość prawictwo pospolite 137
niestety coraz mniej rzeczy mnie cieszy

Gość gość
oczywiscie,ze tak a z czego mam sie cieszyć z ajfona najnowszego moze to wynika z mojego wieku (40)

Gość gość
owszem, małe rzeczy cieszą mnie najbardziej :)

Gość gość
mnie cieszą jedynie pieniądze

Tak! dzisiaj opalałyśmy się w słoneczku przed domem z sąsiadką było cudnie zimne piwko, basen ,a jeszcze dwa dni wolnego nie mogę uwierzyć ,że taki lajt jeszcze przez dwa dni !;)

Gość gość
:) miłego wypoczynku :)

Gość gość
Cieszę się z małych rzeczy choć dla mnie one są wielkie. Np fakt ze zastrzyk zadzialal i nie czuje bólu.

Gość gość
Ale z drugiej strony kiedy coś się chrzani o od razu się zalamuje

Gość gość
:) życzę wytrwałości i szybkiego powrotu do zdrowia :)

Gość gość
Cieszę się z małych rzeczy choć dla mnie one są wielkie. Np fakt ze zastrzyk zadzialal i nie czuje bólu. x cholera, same śmierdzące staruchy siedzą na tym forum

Gość gość
Stary nie stary co za różnica tu chodzi w tej chwili o pozytywne myślenie, nie psuj atmosfery jak ci nie pasuje. Zmień punkt widzenia ciesz się życiem bo wiecznie żyć nie będziesz.

Gość gość
Nigdy nie myślałam o sobie w ten sposób. Mam 27 lat. Dziękuję ze życzenia zdrowia:)

Gość gość
ja miałam tak jeszcze ze 3 lata temu. Potem miałam przykra sytuacje życiową, zawiodłam się na kilku ludziach i teraz do wszystkiego podchodzę z dystansem. Nie cieszą mnie już małe rzeczy, ogólnie to bardzo mało rzeczy mnie cieszy...

Gość gość
może to się zmieni i na nowo odkryjesz radość z życia :)

Gość gość
Życzę wam wszystkim pogody ducha i bezinteresownej radości bez względu na sytuację w jakiej się znajdujemy. Wiem że dla wielu to wszystko co piszę jest zbyt infantylne i przekoloryzowane ale warto spróbować coś w sobie zmienić i poczuć się lepiej dla samego siebie i stać się lepszym wobec innych.

Gość gość
Nie jest infantylne.Wreszcie ktoś do rzeczy.Kiedyś ktoś mądry do mnie powiedział,że jak nie czuje szczęścia to mam założyć za ciasne buty i chodzić w nich przez cały dzień i że jak je ściągnę to będę szczęśliwa.Od tamtego czasu wiele zrozumiałam.Odczuwanie radości zależy od mojej pokory wobec życia i ode mnie.To moje chore oczekiwania i fałszywe przekonania o tym jak ma wyglądać szczęście nie pozwalały mi cieszyć się życiem.Na SZCZĘŚCIE coś z tym swoim myśleniem zrobiłam.

Gość AnatKa
Mnie cieszy nawet fakt ze drzewa i trawy sie zazielenily, ciesze sie jak znajde 1gr, ciesze sie z pysznego obiadu, z koktajlu z truskawek, spacerow, kolorowych targowisk i kolorowych rzeczy cieszacych oko, ciesze sie gdy uslysze swoja ulubiona piosenke... Duzo by wymieniac :). Najbardziej sie ciesze ze mam kochajacych rodzicow i meza, a za ok 1.5 miesiaca wezme w ramiona swojego synka :). Zawsze bylam i chyba zawsze bede taka optymistka :). Oczywiście zdarzaja sie gorsze dni, ale latwo poprawic mi humor :)

Gość gość
czasem potrafię, a czasem ( jak ostatnio) mam takie dni ,że nic mnie nie cieszy

Gość alledenda
Ja niestety nie. Od czasu kiedy zaczęło nam się bardziej powodzić to coraz rzadziej się z czegoś ciesze. Mam wszystko ale nie potrafię tego docenić bo wiem,ze jest to okupione bardzo dużą ilością pracy oraz wysiłku.

Życie składa się z wielu drobnych monet, a kto je podnosi, jest zamożny.:)

Gość gość
tak. nawet czyste niebieskie niebo i słonce jest dla mnie wielką radością