Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak oduczyć dziecko wstawania w nocy

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 14mcy od małego wiedziała że w nocy się śpi i nie mieliśmy problemu by w nocy po zjedzeniu poszła dalej spać. Najpierw była na piersi potem na butelce, obecnie odzwyczajam od mleka i jesteśmy na etapie raz na 2 dni. Ostatnią puszkę przeznaczylam na odstawienie, jak się skończy to już nue mam zamiadu kupować kolejnego. W nocy budzi się ok 3-4 i pije herbatę bez cukru lub wodę i wypija 150-180ml pije jednak z dużym pragnieniem i potem 5-6:40 znowu. W dzień śpi różnie, czasami jest to drzemka w wózku 40-60minut a czasami w domu do ponad godziny a pory różne,najczęściej jest to w przedziale 11-13 .idąc spać po 11 budzi się ok 12 i po 13 to samo Spać wieczorem idzie po 20. Jak nie wstanę drze się coraz bardziej,wszelkie pobudki w nocy oprócz tego picia to uspokajają smoczki. Jest jeszcze problem w tym że córka jest dzieckiem nadpobudliwym,ssyn tez był i jest ale zaczął przesypiac noce przed skonczeniem roku. Macie jeszcze jakieś metody ?

Gość gość
A jeszcze jedno, na kolacje nie jak inne dzieci na ogół kaszka czy coś bo córka papek juz nie je, je za to na wieczór kanapkę np z szynką i serem i herbata

Gość gość
A co to za herbata?

Gość gość
Rusz d**e i wstawaj w nocy jeśli dziecku chce się pić. Wiele dzieci budzi się po 3 a nawet i 7razy w ciągu nocy i tak co noc i co te biedne matki mają począć? Wstają.

Gość gość
Herbapol ekspresowa lub taka niemiecka owocowa owoce leśne malina czy też szuka róża

Gość gość
Weź się z tym komentarzem ok dowiedz się coś o dzieciach a potem pisz, ty się wybudzasz z pragnienia ? Niemowlę może wzbudzić się z głodu bo to potrafi wybudzić ale nie roczne dziecko i nie z pragnienia.Najpierw dziecko się budzi i gdy nie potrafi zasnąć płacze i na ogół matki myślą że jest głodne i tak przyzwyczajają do karmienia nocnego.

Gość gość
Moze ta herbata nie gasi skutecznie pragnienia? Moze przestaw ja na zwykla wode? Albo nieslodzony kompot z jablek? To dziwne ze tak duzo poje w nocy.

Gość gość
Sorki za słówka, pisze z telefonu i wskakuja czasami inne lub podobne :-)

Gość gość
A probowalas przeczekać ? Ile to trwało, przy takim piciu to zapewne jeszcze wstajesz zmienić pieluchę .Ja kiedyś nie wstałam, był płacz 15 minut i syn poszedł spać dalej i od tej pory przestał się budzić. Cukru nie dostaje w nocy wiec nie wiem, może jedna pobudka to pragnienie a potem nie wiem. A jak w dzień pije ?

Gość gość
Z wodą mamy ten problem że musi być ciepła, nie tak jak zawsze mleko ale nie prosto z butelki bo nie chce i się złości, zapewne gdybym dawała mleko to by mleko się budziła tak samo jak do tego picia wody Odnośnie picia w dzień, ona ma tak ze nie pije po kilka lykow ale tyle ile ma w butelce, czy to 120 czy 180 wypija wszystko aż zazaciągnie powietrze

Gość gość
Co masz za butelkę ?

Gość gość
Avent natural

Gość gość
One wydają specyficzny dźwięk, nie przeszkadza jej on ? Jeśli nie to może jest tak jak inne dzieci mają z odkurzaczem czy suszarką ?

Gość gość
Jeszcze jedno pragnienie może oznaczać nawet chorobę, czy też alergie bądź ból brzucha, nawet przejedzone dziecko potrafi się dużo napić by zatłumic ból. Teraz się domyślam ze gdy rano wstaje znowu pije ,zgadłam ?

Gość gość
Rano też pije, na ogół wstaje po 7 i pije lub daje jej trochę po 8 gdy syna odprowadzimy do przedszkola.

Gość gość
Dokładnie mój syn też tyle pił jest alergikiem i często ma bóle brzucha.a córka jak piszesz jest nadpobudliwa i to picie może ma pasożyty.odrobacz ja może syn coś przyniósł z przedszkola,

Gość gość
Tu dobrze sprawdzam bo córka miała przerost candidy albicans,robaki u niej 2 razy badałam u syna juz ok 15 razy. oboje są nadpobudliwi wiec to chyba sprawa genów tylko ze syn ma deficyt uwagi i problemy z pamięcią a ona póki co koncentruje się ładnie jak na swój wiek i z pamięcią wg mnie jest ok ale dzięki ze wspomnialas o tych alergiach, tylko kurcze na co. Obserwuje kupy i wg mnie jest ok, zero śluzu, brzuch miękki ale syn tez przy braku diety przy swoich alergiach brzuch miał miękki i nie mówił ze go coś boli ale nie spał spokojnie. Skąd tablety na odrobaczenie mam wziąć ?

Gość gość
budzi sie z przyzwyczajenia do butelki a nie z pragnienia, mialam to samo. doszlo nawet do 5-6 pobudek w nocy. odstawilam butelke i w nocy jak sie dziecko obudzilo to dawalam wode z niekapka. byl placz, krzycz ale z niekapka napic sie nie chcial( w dzien nie bylo problemu z niekapkiem) czyli nie byl spragniony. po 3 marudnych nocach dziecko nie budzi sie i przesypia cala noc do dzis.

Gość gość
Zastanawiam się czy nie pozbyć się w dzień butelki, jest to wygodne gdy gdzieś wychodzimy bo wtedy nie obleje się, niekapkiem niestety bawi się i rozlewa gdy jej dam. Ewidentnie teraz widać ze butelka= przyzwyczajenie. Spróbuję jutro w dzień nie dać butelki i używać niekapka może do wieczora zrozumie że nie ma butelki. Póki co już się obudziła więc teraz powinna pospać do ok 5.ech no cóż, trzeba iść spać by pospać. Jak piła nawet oczu nie otwierała :-]

Gość gość
jak rozlewa z niekapka to moze sprawdzi sie butelka z lovi 360.

Gość gość
Przetestowalam te schowanie butelki, mały uzależniony człowiek domagał się jej :-) cały dzień popijala z niekapka i nie gasila pragnienia tak jak z butelki z smoczkiem :-) mleko odstawione, teraz butelka :-) masakra będzie :-)

Gość gość
Dziewczyny nie mam już sił, mamy jeszcze upały o mała pije jeszcze więcej :-( Mój 5,5 letni syn wzrost ok 116cm i ok 23kg pije po śniadaniu kubek cherbaty 200ml, potem woda ok 150ml, po obiedzie ok 120ml i na podwórku wypił sok 200ml i po kolacji wodę ok 150ml co daje ok 820ml (wczorajszy dzień) córka za to z rana po śniadaniu 140ml herbaty, potem wodę 150ml, po obiedzie herbatę 160ml, przed spacerem 120ml, po spacerze 160,po kolacji 220ml, i masakra w nocy: po 23 140ml wody, po 2melisa 160ml, po 4 woda 140ml i o 6 herbata 160ml, dwie pełne zalane pieluchy. Łącznie daje 1550ml wypija więcej niż jej brat o kilka lat starszy. Je tyle co zwykle. Herbaty nie są słodzone,woda oczywiscie niegazowana a w melisie było troszkę cukru.

Gość gość
Córa ma jakieś 82cm i maks 12kg

Gość gość
zrób badania na cukrzycę.

Gość gość
Cukier juz zbadalam bo to mi przyszło jako pierwsze na myśl i jest w normie, badanie robiłam w sobotę na czczo

Gość gość
Dziewczyno, ja do dzis z mężem wstaję ppo 3-4, a nawet i więcej razy w nocy :) chociaz zdarza się, że tylko raz i córka sama sobie wodę wezmie z parapetu. Ale zazwyczaj woła tatusia ;-) Za miesiąc skończy 3 lata. Od 3 lat noce przespane w pełni mogłabym policzyć na palcach jednej ręki ;-)

Gość gość
To nie jest normalne że 3 letnie dziecko się budzi. Pierwsze pytanie zawsze u psychologa to jak dziecko śpi więc coś na rzeczy zawsze jest.Syn po przeleczeniu, pozbyciu się alergii z menu zaczął spać spokojnie ,picie musialam mu ograniczyc bo tak czeste picie doprowadza do refluksu i on go miał więc ja sprawy nie zostawię pocieszajac się ktos tyle lat wstaje bo bym była nienormalna.Dziecko bez powodu nie budzi się i nie pije tyle, to ja 1,5l nie pije.