Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zareagować na prośbę młodych ?

Polecane posty

Gość gość

Ślub jest w Niemczech. Dostaliśmy prośbę. Do kościoła mamy iść ubranie normalnie jak na ślub, na obiad także, a po obiedzie będzie przerwa na przebranie się. Mamy być ,,na luzie". Dziewczyny co to znaczy na luzie na weselu ? To będzie wesele niemiecko- polsko- angielskie. Co to za głupota,żeby na weselu chodzić ubrani byle jak.

Gość gość
Jakis trojkacik? :D Nie wiem, w Anglii ubranie na slub jest bardzo eleganckie, kobiety w kapeluszach, w sukniach, a pnowie w smokingach.

Gość gość
Dziwne ;/ kupić kiecke isc do fryzjera lub samej się wyszykować a potem to popsuć? i ubrać co?

Gość gość
Hahah. Nie. Moja kuzynka polko- Niemka, a jej facet niemco- anglik. Właśnie do obiadu ma być elegancko, a później już nie.

Gość gość
Ubrać sukienkę ale taką zwyczajną a nie wieczorową :)

Gość gość
http://youtu.be/a2Ze_GhTg-8, Tu masz link i nie spinajcie sie ludzie sie fajnie bawią na takich weselach i ja tam byłam i miód i whisky piłam :D

Gość gość
najlepiej się dostosować. wyobras zobie, że wszyscy są na luzie ubrani a wy wystrojni jak na sylwestra... noo prosze

Gość gość
może przygotowują jakąś atrakcję? jazda konna/quady/żaglówka, a może tylko grill?

Gość arbuzowa dama
wesela ang na ktorych bylam wlasnie tak w duzej mierze wygladaly- jesli bylam zaproszona na slub i obiad to trzeba byc elegancko. Czasami bylam zapraszana na tzw. reception- czyli taka impreze w dzien wesela tylko juz wieczorem, zwykle w pubie czy restauracji i tutaj wszyscy wygladali rzeczywiscie tak bardzej na luzie- sukienki bardziej imprezowe niz eleganckie, faceci zwykle koszula i spodnie (niegarniturowe). Tutaj zwykle na slub i obiad zaprasza sie najblizszych, a na reception przychodza tez znajomi z pracy, kolezanki, dalsza rodzina i wtedy placi sie za drinki samemu wiec mlodzi juz nie musza sie martwic kosztami i zapraszaja wiecej osob. Troche dziwne ale tak jest w UK przewaznie.

Gość gość
Po obiedzie dalej zabawa jest w restauracji. Więc wątpię, żeby był jakiś grill czy coś.

Gość gość
Podejrzewam, że nie suknia wieczorowa i smoking, tylko strój koktajlowy po prostu.

Gość gość
Pewnie dlatego,że jak w Niemczech jest wesele to się mega wesele robi i imprezę dla wszystkich sąsiadów żeby się po prostu bawić,a nie biegać między gośćmi i wysłuchiwać,,o bosze pobrudziłam sobie sukienke,a mi szpili wbijają się w trawę i nie mam jak tańczyć,ten wiatr mierzwi mi fryzurę,, kobieto ty naprawdę nie wiesz co to znaczy ubrać się na luzie?np tak jak idziesz do znajomycnh na grila,ładnie i schludnie ale nie jak do teatru.

Gość gość
Ubrać się schludnie, nie wyzywająco i już.Po co kilka razy przebierać się?! Co to za zwyczaje dyktować gościom jak mają się ubrać?