Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gośćććć

Alergia skórna KOSZMAR

Polecane posty

Gość gośćććć

Mam jakieś uczulenie, ale żaden lekarz nie wie co to jest i jak się tego pozbyć. Rok temu zaczęło mnie swędzieć całe ciało. Potem powyłaziły krosty z płynem surowiczym. Głównie całych na rękach, łydkach i kostkach. Byłam leczona na świerzb, robiłam testy alergiczne, uczulenie na kobalt i nikiel mi wyszło. Maści sterydowe i tabletki antyhistaminowe dają doraźną ulgę, ale na chwilę. Jest lato i moja choroba się pogłębia, wystarczy ze się spocę to zaraz mnie nogi i ręce swędzą tak bardzo że drapię się do krwi, zrywając niechcący po drodze wszystkie strupy. Moja skóra wygląda masakrycznie. Jest mocno wysuszona szczególnie, bo jak posmaruję czasem balsamem, oliwką to swędzi jak szalona i strupki robią się miękkie. Na łydkach blizny i brązowe przebarwienia po krostach, a koło kostki u jednej nogi sporą szorstką ciemniejszą przerośniętą plamę taką zrogowaciałą jak u nosorożca czy coś. Gdyby obsypane były uda a łydki czyste byłoby lepiej, mogłabym chociaż założyć spodenki do kolan. Wyć mi się chce, bo jest lato a ja w długich spodniach i rękawie 3/4 chodzę. Każdy powie, czym się przejmować... tylko że ja nie widuję nikogo z podobnym problemem na ulicach. Wszyscy na "krótko" bo lato i nie widzę, żeby ktoś z nich miał brązowe plamy na nogach i blizny czy syfy na rękach. Może się przykłady znajdą, ale u ludzi zazwyczaj starszych. Ma ktoś podobny problem???

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować