Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dajecie swoim dzieciom truskawki juz?

Polecane posty

Gość gość

moja ma 18m

Gość gość
tak daje córka ma 7 miesiecy

Gość gość
ma rok i wcina codziennie.

Gość gość
Ja za rok będę miała 6-7 miesieczne dziecko i planuję dawać.

Gość gość
normalnie podajecie cała do ręki dziecku czy rozgniatacie? u mnie jest taki problem, ze nic sama nie chce wziac do ręki jedynie chrupki sama wcina, a wszelkie warzywa czy owoce nie chce jesc sama i w calej formie- jezeli juz musze sama karmic i to w formie rozdrobnionej

Gość gość
Mój rok temu jak miał 10 mscy to wcinał codziennie a w tym roku go obsypuje strasznie. Pewnie za dużo chemii. Czekam z niecierpliwością aż dojrzeją te w ogródku mojej babci.

Gość gość
Półrocznemu dziecku to będę raczej miksować lub rozgniatać. Ale półtoraroczne to już wydaje mi się, że powinno jadać normalne rzeczy, a nie tylko papki.

Gość gość
Tak. Moje (8 mies) już zajada. Co prawda jemu daję tylko te które mam z przydomowego ogródka mamy lub od sąsiadki która też ma posadzone tylko na użytek własny bez chemii i innych przyspieszaczo-poleprzaczy;-)

Gość gość
7 miesiecy.albo miksuje albo daje duza truskawke do reki i sobie ciumka

Gość gość
aha i corka ma juz 18m i troszkę mnie to przeraza, ze jeszcze sama nie chce

Gość gość
wcinaja codziennie?innych owocow nie maja? :o

Gość gość
Był tematy o nabiale to wszystkie rzekomo same robią jogurt, były tematy o produktach zbożowych to wszystkie rzekomo pieką chleb. A teraz wszystkie mają truskawki z własnych ogródków. Albo siedzi tu jedna wielka banda kłamczuch albo sama wieś.

Gość gość
W życiu sama nie zrobiłam jogurtu ani nie upiekłam chleba :) ale na truskawki od babci czekam, bo czemuż mamy z tego nie korzystać skoro te pryskane uczulają mojego syna?

Gość gość
gdyby tylko chciala ale w ogóle nie chce wziąć do ręki i nie lubi duzych kawałków mimo, ze wczesniej probowalam jej dawac tez kawalki np brokul lub jablko ale nie chce i koniec:(

Gość gość
A co się dziwisz? Każdy kto mieszka w domu jednorodzinnym ma jakieś warzywa i owoce posadzone.W małych miastach ludzie pod blokami mają ogródki. Są też działki które dzierzawi się od miasta. Ja pochodzę z małego miasta i tam każdy ma ogródek albo dzialke .

Gość gość
A mój ma 16 miesięcy i uwielbia truskawki, ale nie może jeść, bo zaraz ma biegunkę....

Gość gość
Każdy kto ma dom ma posadzone warzywa i owoce? Otóż nie każdy. Ja mam dom, a nie mam ogródka warzywnego, bo mi się nie chce przy tym robić.

Gość gość
Daję. Lubi z cukrem bo bez się krzywi

Gość gość
Do gościa z 12.08 jak widać mamy które same przygotowują swoim dzieciom zdrowe posiłki mają jeszcze czas żeby podzielić się tym z innymi na kaffe. Ty jak mniemam po przesyconej jadem wypowiedzi jesteś z tych "nierobo-słoiczkowych" której się nie chce ale żal doopę ściska że inne mogą. Mieszkam w średniej wielkości mieście powiatowym w swoim domu z dużą działką ale warzywnika nie uprawiam bo to nie moja bajka. Moi rodzice też mieszkają we własnym domu i mimo małej działki jako emeryci uprawiają mały warzywnik z dwóch powodów: zdrowe warzywa dla wnuków i dla zabicia czasu

Gość gość
Szczyt lenistwa mieć swoją działkę i nie posadzić choć kilka drzew i krzaczków, nie mówię o warzywniku, bo wymaga więcej pracy.

Gość gość
Nie każdy ma czas na uprawianie ogródka i nie każdy ma na to ochotę. Ja mam na dzialce za domem 3 drzewa i trawe plus mały skalniak z kwiatami. Żadnych warzywniakow czy krzewów owocowych. Po prostu mi się nie chce przy tym robić i tyle.

Gość gość
Czytaj ze zrozumieniem. Ja napisałam że nie mam warzywnika bo pielenie i dbanie o to to nie moja bajka ale nie wspmniałam nigdzie że nie mam posadzonych drzew czy krzewów. Więc zanim ocenisz wg swojej miary czyjąś wypowiedź to przeczytaj ją dokładnie kilka razy jeśli za pierwszym nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem. Nie będę się zniżać do twojego poziomu i pisać o tym co rośnie na moim podwórku bo nie o tym jest temat. Maaasakra;-(

Gość gość
Nie chcąc urazić nikogo innego moja wypowiedź dotycząca czytania ze zrozumieniem była do gościa z 14.01

Gość gość
Moja ma 16 mcy i wcina. Daje do miseczki bez cukru-truskawki na 4 części kroje,borowki, maliny w całości, nektarynki, brzoskwinie, kiwi itp w kostkę, gruszki w ćwiartki Daje widelec od ciasta żeby trenowała :D

Gość gość
Truskawki moja też chętnie zjada. Ma 13 miesięcy. Odnośnie powyższej wymiany zdań to dla mnie szczytem lenistwa jest nie uprawa warzywnika tylko żywienie dzieci " fast foodami" ze słoików

Gość gość
a nie boisz sie jej dawac samej widelca? ja mojej (18m)tak samo kroję owoce , kładę na miseczkę i patrzy na to jak na zjawę, nie tknie, a jezeli nie ma mnie w zasięgu to po jakimś czasie ląduje wszystko na ziemi. zeby cos zjadła muszę niestety papkować, tzn. musi byc baza papka i zostawiam jakies tam kawałeczki małe i oczywiscie musze ja karmic

Gość gość
Codziennie ? A co nie masz mózgu by wpaść na to ze można dać coś innego ? Ja dałam zanim córa skończyła rok, było ok wiec czasami truskawki daje ale na ogół coś z nich robię

Gość gość
1,5 roczne dziecko może jeść widelczykiem do ciasta. U nas sprawdziło się ale wcześniej jadł kawałki ręką i dzięki temu, że nie bałam się podawać kawałków, papryki ze skórką, czy sałaty dziecko bardzo chętnie zajada warzywa.

Gość gość
A powiedz na jakie owoce jest teraz sezon oprócz truskawek?

Gość gość
Poltora roku i nie posluguje się widelcem, je papki, musi być karmiona??? W tym wieku dziecko juz ma większość zębów więc powinno gryźć, ma na tyle sprawne ręce, ze powinno trzymać lyzke i widelec i się nimi poslugiwac, oczywiscie tak jak potrafi. Autorko bedziesz miala problem z córka i jej jedzeniem.