Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bolesne ruchy 34 tc

Polecane posty

Gość gość

Hej, czy was też czasem bolą ruchy waszego dziecka? Nie bolą mnie wprawdzie wszystkie uchy synka, ale upodobał sobie jedno miejsce do wypychania nóżki/rączki czy czegoś tam. Na lewo od pępka. Mam wrażenie, że próbuje za wszelką cenę wyprostować na siłę swoją nogę, napierając w to miejsce. Pojawia się taka mega napięta twarda gula, którą delikatnie w pewnym momencie wciskam spowrotem bo ból przy tym jest naprawdę nieprzeciętny.. Także raczej mam pewność, że to któraś z jego kończyn. To na prawdę boli :(.. Czy wy też tak macie?

Gość gość
Dodam, że dzieje się tak w 99% tylko gdy leżę sobie spokojnie na prawym boku. Na lewym robi mi się słabo i jakoś dziwnie dlatego odpada zmiana pozycji. Najlepiej jest gdy chodzę. Gdy siedzę po prostu faluje mi brzuch i czuję jak napiera nóżkami na żołądek, żebra.. Czasem przejeżdza po powłokach brzusznych kończynami, ale w pozycji siedzącej mnie to nie boli w ogóle. Tylko jak leżę to próbuje przebić powłoki brzuszne :(

Gość gość
Mnie boli większość ruchów mojego dziecka, taki urok końcówki ciąży :-/

Ja 31 tydz mam czesto b podobnie.dziecko jezdzi czyms ostrym po brzuchu, w dodatku na poprzednim wyslzo polozenie miednicowe wiec glowke ma gdzies k mojej watroby i strasznie wypycha mi z prawej strony brzuch ta glowa a z lewej chyba nozkami czy czyms:p sama nie wiem. I boli czasem niezle. Dzis rano obudzilam sie z mega bolem jajnika bo z koeli tam sie gdzies zaklinowal:p

Gość gość
mi az glupio ze narzekam na ruchy dziecka no ale na prawde tak mnie dzisiaj to zabolalo ze sie zniechecilam i doslownie chcialam zeby przestal sie ruszac i cala spieta czekalam na kolejny cios. O dokladnie ja mam uczucie jakby paznokciem mnie haczyl :/. to juz nie sa te slodkie, wzruszajace ruchy co wczesniej...