Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chciałabym mieć dużo dzieci, tak z pięcioro

Polecane posty

Gość gość

Mieć dużą rodzinę i być szczęśliwą :) Ale jak na razie brak kandydata na ojca, studia, mało czasu. Chyba się nie zdążę tylu urodzić a szkoda :(

Gość gość
Atutem światowej potęgi Chin jest co? Wysoka Demografia :)

Gość gość
moglbym ci je zrobic ale musialabys sama wychowywac, ja bym sie ulotnił :)

Gość gość
Nie, nie mógłbyś bo ja będę kochać się tylko z mężem.

Gość gość
Po pierwszym dziecku zweryfikowałabyś swoje potrzeby :P

Gość gość
Dokladnie. Po pierwszym zobaczysz jaka to orka i Ci sie odechce. gwaratuje Ci to.

Gość gość
Tak myślicie? To dlaczego kobiety decydują się na dużą rodzinę. I nie mówię tu o patologii.

Gość gość
?

Gość gość
To dlaczego kobiety decydują się na dużą rodzinę. I nie mówię tu o patologii. mało która, najwiecej ma 1-2 dzieci

Gość gość
nie jestem patologią i mam 5 dzieci :) miałabym sześcioro , niestety jedno zmarło. Dlaczego mamy dzieci ? bo kochamy siebie i swoją rodzinę , nie boimy sie pracy ani zmartwień . Bo duża rodzina to dużo pracy ale też masa miłości :)

Gość gość
Mają mało bo ich nie stać, ja to rozumiem, wiele par zdecydowało by się na większą rodzinę gdyby mieli lepszą sytuację materialną. Był/jest na kafe temat o dużych rodzinach :) Ciekawe czy rzeczywiście mi się zmieni...

Gość gość
Mają mało bo ich nie stać, ja to rozumiem, wiele par zdecydowało by się na większą rodzinę gdyby mieli lepszą sytuację materialną. mnie stać, ale nie chcę, mam tez inne cele poza bawieniem dzieci . spełniłam obowiazek rodząc 2 , z czego 1 planowane, drugie nam sie przytrafiło z mężem. I wystarczy tych idiotyzmów

Gość gość
Przecież nie mówię o wszystkich. I o jakich idiotyzmach piszesz?

Gość gość
obowiązek ?:) odkąd to posiadanie dzieci jest obowiązkiem ?:D Nie byliśmy zbyt majętni nawet wtedy kiedy urodziło się nasze 3 dziecko ale czy to znaczy ,że byłoby to argumentem ,zęby ograniczać ich ilość jeśli zawsze chcieliśmy mieć dużą rodzinę ?

Gość gość
o byciu krową rozpłodową

Gość gość
znam fajniejsze rzeczy niż rodzenie dzieci

Gość matkapiątki
kobieta rodząca dzieci to dla ciebie krowa rozpłodowa ? pogratulować rodzicom twojego wychowania a mężowi współczuć zony .

Gość gość
15.07 Żal mi Ciebie i Twoich dzieci "z obowiązku".

Gość gość
byłoby to argumentem ,zęby ograniczać ich ilość jeśli zawsze chcieliśmy mieć dużą rodzinę ? a nie lepiej mieć dwoje zadbanych, dopilnowanych, które mozna lepiej wykształcić niż 5 biedaków bez przyszłości?

Gość gość
kobieta rodząca dzieci to dla ciebie krowa rozpłodowa ? w tej ilości tak, ciągle cielna, ciągle gruba , ciagle mleczna

Gość matkapiątki
a skąd ty wiesz czy moja piątka nie jest zadbana , dopilnowana i wykształcona nie lepiej niż twoja dwójka z obowiązku ? Bo myślisz schematami i rodzina wielodzietna to dla ciebie rodzina biedna ?

Gość gość
a skąd ty wiesz czy moja piątka nie jest zadbana , dopilnowana i wykształcona nie lepiej niż twoja dwójka z obowiązku ? Bo myślisz schematami i rodzina wielodzietna to dla ciebie rodzina biedna ? bo napisałaś ze 3 mieliscie jeszcze jak byliście biedni

Gość gość
Też chciałam mieć dużo dzieci. Chcialam też być chirurgiem, strażakiem i pilotem odrzutowca. Ale się do tego nie nadaję. Mam jedno dziecko i wystarczy. O tym, czy ktoś nadaje się na mamę gromadki można zadecydować stopniowo, na szczęście. No chyba, że wieloraczki :)

Gość gość
po co mieć tyle dzieci? Co w tym takiego fajnego, miłego, satysfakcjonującego? Że więcej?

Gość matkapiątki
nie , napisałam że jak się rodził 3 syn - to nie byliśmy majętni . Nie być majętnym a być biednym to różnica .

Gość gość
Sorry ale nie będę na takim poziomie rozmawiać, jeśli chcesz obrażać ludzi i wyrażać swój brak szacunku do nich to nie tutaj. A dlaczego uważasz, że jak dwójka to zadbani, wykształceni a jak piątka to nie? Przecież są ludzie, których stać na wykształcenie 5 a innych nawet na 2 nie. Zresztą, jest wielu ludzi nie wywodzących się z bogatych domów a wykształconych, którzy sami lub z niewielką pomocą rodziców do czegoś doszli.

Gość matkapiątki
tak , jest dokładnie tak jak piszesz. Jeśli ktoś ma pragnienie , zdrowie i środki to jest to bardzo miłe , satysfakcjonujące i dające dużo radości :)

Gość gosc_onn
Autorko jesli chcesz pokorespondowac mailowo napisz. dolondynu@gmail.com

Gość gość
15.18 o co chodzi?

Gość gość
to bardzo miłe , satysfakcjonujące i dające dużo radości usmiech.gif ale w jaki sposób? co w tym miłego?