Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile na ślub dla siostry?

Polecane posty

Gość gość
My tydzień temu na wesele kuzynki daliśmy 500 zl

Gość gość
ale ile dać siostrze?

Gość TreleMorele1987
Wszystko zależy od zasobności portfela ;p Ja jak dla siostry dałabym z 600 zł i np jakiś ładny prezent, który będzie kojarzył się z luksusem, np bieżnik lniany, mi osobiście podoba się taki w kolorze burgundu: https://sklep.szykownydom.pl/bieznik-lniany-na-stol ładnie się prezentuje na stole.

Gość gość
Jezeli pomagasz dużo przy weselu i idziesz z osoba towarzysząca to dałabym 600 zl natomiast jezeli nie pomagasz dodatkowo w niczym mysle ze 800-1000 bedzie dobrze

Gość boss jacek
Siostry (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/sJhsiostry Twórca przebojowej komedii „Pitch Perfect” (113 milionów dolarów) przedstawia historię dwóch skłóconych sióstr, które postanawiają urządzić wielką imprezę w wystawionym na sprzedaż domu rodziców. W rolach głównych ulubienice Ameryki – Tina Fey i Amy Poehler, odpowiedzialne za sukces prawdopodobnie najzabawniejszego programu amerykańskiej telewizji – Sturday Night Live.

Gość gość
ile dac na ślub siostry meza. dodam ze srednio ja lubimy, ona z chlopakiem dała nam 100 zł. i mamy srednie zarobki kredyt i 2 miesięczne dziecko...

Gość gośćShlomo
siostrze po 500 - 700 czy 400 pln ??? dziady lemingi jesteście !!! 4000 pln minium !

Gość gość
Miesiąc temu byłam na weselu siostry,jako świadkowa,razem z partnerem i dwojką dzieci,siostra płaciła od osoby 290 zł...dałam 1500 zł ,za talerzyk się jej zwróciło i było coś wiścej,z tego co siostra mówiła dałam najwięcej w kopercie( prócz chrzestnej- tyle samo), różnie dają,pary np po 500 zł,ciotki z wujami po 600 a niekiedy po 300 zalezy od rodziny,ale jakbym miała dać mniej było by mi wstyd iść....to moje zdanie każdy niech da ile chce

Gość gość
Na wesele u kuzynki dałam 800 zł (miało być 700 ale kuzynka nie chciała przyjąć pieniędzy za hotel, który sama sobie załatwiałam w obiekcie, więc 100 zł za hotel wrzuciłam do koperty), siostrze 10 lat temu dałam prezent za 600 zł, obecnie dałabym 1000 zł bądź trochę więcej. Nie zarabiam dużo ale rację mają Ci, którzy piszą że jako bliska rodzina o ślubie wiesz min.rok wcześniej. O ile nie jesteś w tarapatach finansowych, uważam że powinno się dać więcej niż przeciętny gość- skoro tu pada 500-600 zł, to nie powinno się schodzić poniżej. No chyba, że siostry nie lubisz;)

Gość gość
A ile te kwoty wynoszą procentowo w odniesieniu do waszych miesięcznych zarobków?

Gość gość
jak ci siostra dala 100zl to ty tez nie musisz jej duzo dawac.

Gość zarek106
A co możecie polecić sklep z spersonalizowanym prezentem?

Gość xwrz
(kwiecień 2018) Ja dałem 1000zł

Gość ZBIEAM NA IMAPLĘ
ODRADŹ JEJ ŚLUB BO ROZWÓD KOSZTUJE WIECEJ

Gość Piotr

Ja przyjechalem na wesele do PL z USA. W USA daje sie 20 dolcow i jest ok. Tylko u nas daje sie takie prezenty. Ja bratu dalem 500dolarow na wesele w Krakowie. Ale uwazam, ze dalem za duzo.

Gość Xyz p

Ja dostalem 500zl od brata i jest ok. 1000pln to zbyt duzo.

Gość ira

Sam koszt wesela na osobę to zależnie id restauracji 300-500 zl więc 1000 zl od tak bliskiej rodziny to absolutne minimum

Gość Gość

Ja od siostry nie dostałam nic więc dałam jej 400 zł od brata dostałam 200 zł ale daje 800zl bądź  1000, zobaczę bo nie chodzi tylko o kopertę ale też trzeba coś na siebie założyć, siebie i resztę rodziny jakoś pasuje ubrać.