Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mozna przyspieszyc rozwod?

Polecane posty

Gość gość

W marcu 2014 wyslalam pozew rozwodowy. Bez orzekania o winie - on tez sie do rozwodu przychylil. Ale zażądał zachowania 100% praw rodzicielskich choc nie chce by synek z nim mieszkal. Wie ze chce wyjechac z dzieckiem do UK i to go mierzi. Ma gdzies ze tutaj ciezko nam zyc. Na syna nie łoży ani złotówki a ucieklam spod jego terroru ponad 2 lata temu. Sad postanowił wyslać nas do RODK i w czerwcu 2015 ja z synkiem tam pojechalam (musialam Go wyciagnac z lozka o 5 rano a On ma tylko 4 latka!!!) Ale sie okazalo ze jego ojciec nawet nie odebral wezwania. Kolejna jego manipulacja - aby mi dokopac niszczac mnie finansowo. Bo wiem i on tez wie ze kolejnej zimy juz nie przetrwam na tym zadupiu w tej ruinie (ucieklam zostawiajac bydlakowi wszystkie dobra). RODK przesunal badanie na wrzesien. Jestem zalamana. Nim sąd cos ruszy bedzie zima. Umrzemy tu z zimna bo na węgiel mnie nie stac. Z ciezkim sercem ale postanowilam ze zostawie synka u tego bydlaka i zajme sie wlasnym zyciem jednak bardzo potrzebny mi do tego rozwod. Czy moge napisac do sadu wniosek o zarządzenie rozwodu juz teraz i niezaleznie od sprawy o prawa rodzicielskie? Musze sie uwolnic od tego potwora zanim zwariuje bo on do tej pory nęka mnie i terroryzuje. Jak mogla bym przyspieszyc rozwod odlaczajac go od podzialu praw?

Gość gość
pozbaw go praw rodzicielskich skoro nie łoży na utrzymanie własnego dziecka

Gość gość
Szybko kochana składaj wniosek na alimenty i na siebie ,szukaj bezpłatnej pomocy prawnej , i trzymaj się musisz być silna :)

Gość Alinka_Krk
Hej, zadzwoń sobie do Bartłomieja Marzec, jest radcą prawnym, zajmuje się w prawie rodzinnym a prowadzi też darmowe porady, mi pomógł przy problemach z rozwodem to na pewno Tobie też pomoże.

Gość gość
Dziękuję wszystkim za odpowiedz. Skorzystam z kazdej pomocy.

Gość gość
Moja koleżanka poszła normalnie do adwokatki i ona założyła jej sprawę o alimenty tagze dla niej i koszta adwokackie przeniesiono na męża ,tak ze ona nic nie zapłaciła ze swoich pieniędzy , facet ma obowiązek (!) utrzymywać was!

Gość gość
Najlepiej będziesz jak skontakttujesz się z dobrą kancelarią prawną typu http://www.adwokat-jaworzno.com.pl/ od której otrzymasz konkretną i fachową poradę. Sprawa jest dość nagła, więc moim zdaniem jest to najlepsza opcja

Gość gość
Proponuję skonsultować się z kancelarią http://adwokat-babilas.pl/ która powinna nakreślić możliwe sposoby przyspieszenia postępowania