Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ubezpieczenie szkolne za zlamanie

Polecane posty

Gość gość

mam pyt czy ktos sie orientuje ile pieniazkow nalezy sie za zlamanie reki z przemieszczeniem plus 10 g rehabilitacji?chodzi o ubezp szkolne pzu

Gość gość
100zl

Gość Ewa_PZU
@gość, kwota wypłaconego odszkodowania będzie zależała od sumy ubezpieczenia oraz stopnia uszczerbku na zdrowiu, który określi lekarz orzecznik, na podstawie przedstawionej dokumentacji medycznej. Pozdrawiam Ewa PZU

Gość gość
cześć Ewa, całusy w ci.pkę

Gość gość
ewa to to wiem ,ale ile mniej wiecej

Gość Ewa_PZU
@gosc, ciężko mi jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie, ponieważ tak jak mówiłam wcześniej wysokość odszkodowania zależy od kilku czynników. Jeśli chcesz poznać orientacyjną kwotę, możesz udać się do sekretariatu w Twojej szkole i poprosić o tabelę (jest dołączona do ogólnych warunków ubezpieczenia), w której znajdują się informacje jaki „procent trwałego uszczerbku na zdrowiu” przysługuje za poszczególne wypadki/zdarzenia. Po zgłoszeniu szkody, lekarz orzecznik podejmie decyzję właśnie na podstawie tego dokumentu oraz dokumentacji medycznej, którą przedstawisz Pozdrawiam Ewa PZU

Gość AgnieszkazBezpieczny
W przypadku złamania wieloodłamowego z przemieszczeniem odłamów przy V wariancie ubezpieczenia otrzymałabyś od nas 4550 zł i nie musiałabyś czekać na wypłatę odszkodowania aż do końca rehabilitacji.

Gość joaszkazz
wszystko zależy od umowy szkoły z ubezpieczycielem, tego na forum się nie dowiesz. warto nie zdawać się tylko na szkolne ubezpieczenia, ale miec też wykupione prywatne. http://www.finmarket.pl/ubezpieczenia/zycie-i-zdrowie - tu jest fajna porównywarka ofert

Gość gość
Mój syn za złamaną kość przedramieniową z przemieszczeniem dostał 400 zł. Suma ubezpieczenia 10 000 zł

Gość NWUcznia_pl
W ubezpieczeniu NW szkolnym liczy się co otrzyma uczeń, który dozna wypadku, ważna jest wysokość sumy ubezpieczenia, gdyż później od niej zależy wysokość odszkodowania za każdy procent uszczerbku na zdrowiu, a także zakres ochrony. Rodzice mogą indywidualnie wybrać ofertę ubezpieczenia dla swojego dziecka, która za taką samą składkę oferuje lepsze warunki i wyższe odszkodowania, można sprawdzić na nwucznia.pl