Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Znowka

Hemoroidy w ciazy, skuteczny lek, na receptę lub bez ?????

Polecane posty

Gość Znowka

Hej, j.w. Co Wam pomogło zmniejszyć guzki? Na razie mam jeden, bez żadnych doleglowosci, ale chce juz działać. Stosowałam procto- glyvenol - bez efektu :(

Gość gość
w czasie ciąży przede wszystkim dieta żeby nie było zaparcia, w razie krwawienia czopki, maści na stan zapalny, ale w ciąży hemoroidy nie znikną raczej, a moga wyjśc większe, jest szansa że się to wycofa po ciąży

Gość Znowka
Nie mam zaparć, ani żadnych dolegliwości. Szukam czegoś na zmniejszenie guzka!

Gość gość
Procto - Hemolan polecam. Wypróbowany i skuteczny

Gość gość
Up

Gość gość
Diosmina w tabletkach albo wyciąg z kasztanowca (też tbl.), ale nie wiem czy można w ciązy. Diosmine reguluje przepływy w zyłach, usprawnia krążenie, wiec powinna pomóc. Ja miałam bardzo dużego guzka, i własnie diosmina + czopki (w przypadku krwawień), pomogły. Jak pojawiał się stan zapalny stosowałam nasiadówki z kory dębu. Po hemoroidach ani śladu

Gość gość
Ja jak tylko zauważyłam ze pojawił się jeden guzek zaczęła używać posterisan maść. Bezpieczna w ciąży i skuteczna. Teraz jestem po porodzie i guzki zanikają nawet nie smaruje regularnie.

Gość gość
Ja w ciąży i później również podczas karmienia używałam ziołowych czopków Hemorol które polecił mi mój lekarz prowadzący ciąże. Z tym problemem zmagałam się też po poprzedniej ciąży i wypróbowałam chyba wszystko co reklamują ale utwirdziło mnie to tylko w przekonaniu że reklama jest dźwignią handlu. Jak dla mnie Hemorol sprawdził się rewelacyjnie a poza tym jest bezpieczny zarówno dla kobiet w ciąży jak i karmiących.

Gość gość
Ja brałam posterisan czopki, przecież protco glivenolu w ciąży nie wolno brać co wy tu wypisujecie

Gość gość
procto-glyvenol wolno

Gość gość
za to przy hemorolu jest napisane, że może mieć działanie poronne

Gość gość
hemorolu za to nie wolno - tak wynika z ulotki! Z reszta firmy farmaceutyczne wg mojego ginekologa czesto zamieszczaja takie info, że nie mozna stosowac w ciazy, dla wlasnego bezpieczenstwa, a ginekolog czesto zezwala.

Gość agula8
u mnie problem pojawił się po porodzie, nie chciałam stosować żadnych leków bo karmiłam piersią, więc zostały same domowe sposoby, podmywałam się szarym mydłe-wysusza i obkurcza, smarowałam po całości provag żelem-antybakteryjny.Czytałam też że pomocne są okłady z wacika z miodem-z takich ludowych mądrości. no i najważniejsze-dieta taka żeby unikać zaparć.

Gość gość
anula- po porodzie nawet jak karmisz piersia możesz używać unizel procto, mi polecił je ginekolog, przeczytałam ulotkę i rzeczywiście są bezpieczne dla kobiet w ciąży i po porodzie oraz dla karmiących piersią. Nic do pokarmu się nie dostaje, a infekcje i bolesność szybko się goją.

Gość miętówka88
Znajomy ginekolog z mojej rodziny polecił hemorectal. Na ulotce jest napisane chyba, że nie stosuje się w ciąży, ale na wszystkich lekach tak piszą. A miałam mega hemoroidy w ciąży- dwa wielkie guzki wielkości wiśni. z czego jeden pękł jak siedziałam na sedesie i krwawił. Czego ja nie stosowałam. Nic nie pomagało, dopiero hemorectal (czopki). Zużyłam prawie całe opakowanie, stosowałam chyba 2 razy dziennie, po czterech dniach wszystko się zagoiło, ale nazwe leku pamiętam do dziś. Naprawdę polecam z czystym sercem. Miałam takie hemoroidy, że siedzieć nie mogłam a każda wizyta w toalecie to był ból i stres. Wiadomo, ze hemoroidy lubią w ciąży wychodzić, ale zalecz je do czasu porodu bo podczas parcia i tak pewnie się odnowią. bylebys tylko do porodu zaleczyła. Pozdrawiam

Gość gość
czopki HEMOCAL ziołowe