Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość gość
92 rocznik i juz jestes zywym inkubatorem ? niezle, ja dopiero studia koncze i zaczynam prace hahahaha

Gość gość
Teraz coraz wiecej par decyduje sie na dziecko jedno po drugim. Finasowo nie bedzie gorzej- przeciez wyprawke juz masz ;) Siostra zdecydowala sie rok po roku na ciaze i sobie chwali. Fakt- na poczatku myslala,ze oszaleje i zdziczeje,ale potem bylo coraz lepiej. Dzieci swietnie sie rozwijaja,ucza od siebie ,razem bawia,a ona ma ciut wiecej czasu dla siebie. No i wyjdziesz z pieluch raz,a dobrze :)

Gość gość
Masakra ! Współczuję dzieciom

Gość gość
92 rocznik i juz drugie dziecko? :O o mój Boże ja bym się pochlastała

Gość gość
Współczuję tobie

Gość gość
To wy byście sie pochlastały a autorka nie. Poza tym nie ma 15 lat, tylko 23. Jak nie macie nic mądrego do napisania, to idźcie pobiegać albo ugotować obiad. Przynajmniej będzie z was jakiś pożytek.

Gość gość
Wspolczuje :(:(

Gość gość
I co z tego ze masz dom meza i dziecko?? Ja mam 2l córkę a sama mam i 26lat, studia, firmę mała, meza w branży it, wypasione mieszkanie i dwa samochody o rozpłodzie dalszym ani mi sie nie śni bo jestem zbyt młoda zeby ciagle w pieluchach siedzieć a Ty tak młodo na starcie przegrałas. To ze masz meza i dziecko nie czyni Cie jakas lepsza w statucie od tych ktore studiują i nie wiedza co to pieluchy. Fest mi osiągniecie zaciążyć i wziąć ślub normalnie order Ci sie należy...z ziemniaka

Gość gość
Ja mam poltoraroczna corke i kestem w 6 mies ciazy. Jak miala rok to zaszlam ale ciaza byla planowana. Jestem starsza od ciebie trochw ale wiek nie ma nic do tego. Ogolnie ciaze znosze zle bo mala biega ibja za nia a z brzuchem ciezko ty bedziesz miala lepiej bo w ciazy dziecko nie bedzie jeszcE biegac. A pozniej hmm chodzacy bobas i niemowle masakra. Utodzisz jak mala bedzie miala rok to najhotszy okres nauka chodzenia i oczy trzeba miec dookola glowy ale dasz rade. Finansowo hm mysle ze nie befzie to duzo wiekszy naklad. Yzn pozniej napewno bo szkola wakacje itp ale poki sa male wuprawke masz przeciez.

Gość gość
Ja bym się osobiście załamała. Ale moja siostra była w podobnej sytuacji zaszła drugi raz jak jej syn miał 4 miesiące, nie było lekko pamiętam jak była w już w końcówce ciąży jej synek zaczął chodzić i musiała za nim biegać. A jak córka się urodziła to już całkiem kosmos. Jeśli chcesz tego dziecka, masz wsparcie w mężu wiesz, że dasz sobie radę to nie pytaj nikogo co o tym myśli i nie przejmuj się kąśliwymi uwagami.

Gość gość
Spokojnie, dasz radę . Na pewno nie będzie lekko , co się umęczysz to twoje, dobrze jakbyś miała kogoś do pomocy na początku. A pomyśl co będzie za 3-4 lata. Dzieci już duże na tyle, że możesz z kimś zostawić, do przedszkola posłać, na wczasy pojechać. Ja mam 3 w odstępach 4 lat i co ? Od 10 lat ciągle mam maluszka w domu, ciągle nieprzespane noce, pampersy, itp Czasem wolałabym mieć to skumulowane w 3 latach. Radzę tak o tym pomyśleć.

Gość gość
Autorko szkoda że założyłaś ten wątek bo podejrzewam że 3/4 komentarzy to będą wypociny zdegenerowanych bezdzietnych pseudofeministek które wchodzą na forum dotyczące CIĄŻY I WYCHOWANIA DZIECI tylko po to żeby posyczeć jak żmija i zmieszać z błotem tych którzy mają inne podejście do życia niż one. Swoją drogą gratulacje. To najlepszy wiek na zdrowe potomstwo. W dzisiejszych czasach dużo ludzi kończy studia mając rodzinę, dzieci więc nic straconego. Wiele z tych co to kłapią teraz o studiach, pracy, karierze budzi się później z przysłowiową ręką w nocniku bo w wieku 40 lat poczują nagle instynkt macierzyński a tu... lipa! Jedne biegają po klinikach leczenia niepłodności a drugie drżą ze strachu czy dziecko urodzi się zdrowe bez żadnych wad wrodzonych związanych z wiekiem "starej" pierworódki. Życzę żeby ciąża przebiegła bez problemów i komplikacji. Powodzenia

Gość gość
gratuluje głupoty nie mogliście się zabezpieczać?

Gość gość
Oczywiscie , ze dasz rade . Nie Ty pierwsza i nie ostatnia . Zycze dużo zdrowia i miłosci :)

no właśnie nie rozumiem tego czemu tutaj takie żmijowate podejście niektórzy mają. ja wybrałam takie życie zostawiłam studia i zdecydowałam się na slub odrazu na dziecko bo nie chcialam rodzic w wieku 30 lat gdzie istnieje wieksze prawdopodobienstwo ze bede bezpłodna itp. Nie potępiam tych kobiet, które nie mają dzieci a swoje życie poświecaja karierze. Ja osobiście bym tak życ nie mogła- samotność. To jest okropne, samotna czułam sie bedac juz na studiach marzyłam o dziecku, mężczyźnie... i jestem szczesliwa

Gość gość
tez bym tak chciala, mam 39 lat I jestem w 20 tyg ciazy dopiero ale jak urodze to sie zdecyduje odrazu na nastepne tylko nie wiem czy sie uda, 2 w zupelnosci mi wystarczy:)

Gość gość
filomena, jestes gowniara - nie obrazam Cie, ale po tych tekstach, wyzywaniu innych, odpisywaniu n a kazda zaczepke widac, ze emocjonalnie jestes bardzo bardzo mloda. Jesli akurat sie nie zdenerwujesz, to moze odpisz dlaczego sie nie zabezpieczasz ? Rozumiem jedno dziecko, ale zeby poltora miesiaca po porodzie, czyli ledwo po pologu, znowu byc w ciazy ? Ani to madre ani zdrowe . Jak bedziesz dalej tak robic, to za chwile bedziesz miec roczniaka , noworodka i znowu bedziesz w ciazy. Nie wiem czy to mozna nazwac szczesciem, fizycznie i psychicznie padniesz

Gość gość
poradzisz sobie, ja mam dwóch smyków z różnicą 13,5 m-ca:) Mnie w ciąży i z małym dzieckiem było ciężko a potem pierwsze 3-4 miesiące ciężko, a teraz już jest ok. mimo że obaj są jeszcze mali i wymagają sporo troski i uwagi to coraz częściej mam wrażenie że lepiej się ogarniam niż z jednym dzieckiem.

Gość gość
To ty nawet nie wiesz czy prezerwatywa pekla czy się zsunela???? Jesteś albo bezdennie głupia albo sciemniasz

Gość gośćdnjdl
No zazdrościć nie ma czego. Dorosła kobieta a wpadła jak dzieciak. Ja mam 25 lat jedno dziecko i myślę o powrocie do normalnej pracy a nie do obsługi inkubatora. Dziwię się że tak młode kobiety tak sobie pieprza życie. Będziesz teraz kura domowa bo kto ze chce zatrudnić nic nie potrafiaca kobietę? A nie słyszałam o etacie: przebierania obsranych dup

Gość gość
gość dziś żałosna jestes dziewczyno i widac ze o życiu mało wiesz :) do autorki : lepiej dzieci w małym odstepie wiekowym niz dzieci nie miec wcale :( jestes młoda , ciało szybko sie regeneruje , dasz rade :)

Gość gość
gość dziś To ty nawet nie wiesz czy prezerwatywa pekla czy się zsunela???? Jesteś albo bezdennie głupia albo sciemniasz mogła nie pęknac i nie zsunac sie a moze byc w ciąży :) a co ciebie to obchodzi jaka antykoncepcje ona stosowała ?

Gość gość
Jezu.. dajcie juz spokoj.. ;) nie rozumiem jak mozna tak przezywac czyjas ciaze -.- jezeli organizm wytrzyma taka krotka przerwe to pewnie wszystko bd ok ;) wpadki sie zdazaja i tyle..

Gość gość
gośćdnjdl dziś ty zas zrobisz kariere myjac kible :)