Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kowalskakamila2

Problem z przyszłymi teściami.

Polecane posty

Witam. Mam ogromny problem i musze sie kogoś poradzić. Otóż mieszkam z chłopakiem u jego rodziców. W listopadzie zeszłego roku urodziłam synka. Problem polega na tym że mój facet zarabia ok 1800zl. Mój teść wyciąga od niego na paliwo z ok 400zł. Teściowa na życie bierze 1000zł. A do nas na moje potrzeby i na dziecko daje mi tylko 200zł. Jak ja mam w ten sposób wszystko kupić do dziecka i dla siebie? Teściu ma 14zł na godzine czyli miesiecznie2500zł. A teściowa ciągle narzeka że jej mało i się dziwi że od niej na mleko i pampersy pożyczam. Co mam zrobić w takiej sytuacji? Nie zostawie mojego chłopaka no ale on w tym problemu nie widzi. Ja mam 18 lat i nadal się uczę więc do pracy ciężko by iść. Dziecka pod jej opieką tez nie zostawie bo choruje na padaczkę i już raz mi dziecko na podłoge upuściła. nwm co robić..

Gość gość
to po coś bękarta robiła

Gość gość
jakie jest pytanie?

Gość gość
Może spróbujcie osobnego gospodarstwa. Wtedy musiałabyś dla Waszej trójki gotować, ale on dawałby kasę na to, a teściowa z teściem gotowaliby sobie za swoje.

Gość gość
współczuję Ci, to jakaś patologia. Nie wiem po co ten twoj konkubent daje pieniądze rodzicom skoro sami pracują i zarabiają... ale niestety trzeba bylo myslec zanim sie rozlozylo nogi, albo chociaz zalozyc chlopakowi prezerwatywe

Gość gość
Dokładnie. Teraz to jedynie co możesz zrobić to stamtąd spier...ić z chłopakiem a bachora daj do domu dziecka.

Jesteś jakiś pomylony.. pisze tu bo chcialam wiedziec co wy sądzicie o tym że biorą tyle pieniędzy. A zamiast rady to slysze obrazliwe słowa co do mojego dziecka. Mam je i koniec i nie żałuje. Coś się nie podoba to proszę wgl nie komentować a nie nerwy psujecie! Żegnam i uważam temat za zakończony

Gość gość
Jak chciałaś to masz, a teraz morda w kubeł i nie bulgocz, pokrako.

sory bardzo ja jestem dobrze wychowana to że nie lubisz dzieci to wcale nie oznacza bys obrażał/a cudze. Same frajerstwo nic więcej. Żegnam

Gość gość
A co to jest 'sb' i 'wgl' - jaką grypserą nadajesz? Patologicznych dzieciorobów jak rozumiem.

Gość gość
Dobrze wychowana nie daje się zapylić kiedy sama ma jeszcze mleko pod nosem, a potem nie wisi na łasce u obcych ludzi. Nie masz wstydu i godności, a nie jesteś 'dobrze wychowana'.

Gość gość
Teściowa bierze 1000 zł, ale masz gdzie mieszkać i was żywi. Spróbuj trochę dorobić.

Gość gość
Nie szczekaj qjurwo :O Skrót to ty masz w mózgownicy.

Co oznaczają potrzeby Twoje i dziecka? Czy w tym 1000zł jest już jedzenie, które spożywasz? Czy karmisz dziecko piersią? Dlaczego Twój chłopak daje ojcu 400zł na paliwo i kto jeździ samochodem? Ile Twój chłopak przeznacza na "swoje potrzeby"? Czy Twoi rodzice Ci pomagają? Czy dorabiasz w jakiś sposób?

Gość gość
Czynsz, światło, gaz, woda, żywność to wszystko kosztuje za utrzymanie 3 osób to taniocha. Dziwię się że kobita ciebie bez ślubu trzyma.

Gość gość
AUTORKO to nie ty masz problem a tesciowie z wami mają problem Wyobrazasz sobie sytuacje kiedy to ty miałabyś przyjąc pod swoj dach trzy osoby???? dac im jesc ,zrobić opłaty????za takie pieniadze. Chyba nie,nikt normalny nie podejmie sie,więc nie narzekaj i nie mow ze jestes z dobrego domu.Bo w dobrym domu twoi rodzice stanęliby na głowie by córce pomóc a nie wysyłac do obcych ludzi (obcy! bo nawet ślubu nie macie) więc nie są to teściowie. Podziwiam tę kobietę a ty jeszcze narzekasz.Dziewczyny w wieku 18 lat powinny zadbac o edukację,pracę etc a nie zabierac sie za rodzenie nie mając zaplecza finansowego i pomoc swoich rodziców.To trochę mi pachnie patologią:)

Gość gość
Sama jesteś patologią. Nie znasz nie oceniaj. Tacy ludzie tylko obrazaja mlode matki bo mysla tak że po ślubie dopiero dziecko że trzeba mieć na to pieniadze. To jest chore. Jestem młodą matką i rodzice dużo mi pomagają. Wiec nie komentuj bo masz nie równo pod sufitem. co to są za czasy jprdl. Kiedys rodziły w wieku 16 lat i problemow ludzie nie mieli. Zajmij się swoja osraną a nie cudzym życiem.

Gość gość
nie wiem czy na wpis odpowiada autorka czy inny debil.Jesli autorka to dodam ze jak sie rozkłada nogi to trzeba wiedziec że z tym interesem nie ma zabawy.Ty rozłożyłas kopytka i duupe wtuliłas do ludzi którzy niczego nie muszą. Twoj partner dokładnie taki sam idiota bo sciągnąl matce problem. Jesli mamusia ci pomaga to dlaczego masz tylko 200zł na przeżycie???? w jaki sposob ci pomaga,jeszcze głabie szkoły nie skonczyłas a juz ci sie zachciało dzieci? a jakie wzory to twoje dziecko dostanie,siedzenie na kupie,brak kasy i mamusia bez szkoły ha ha ha,masz powód do radości i jeszcze takie gooowno się rzuca

Gość Było miło
Witam Cie Autorko.Nie oczekuj porad od tego indywiduum na forum.Widzisz jaki pojawia się tutaj plebs. Dziecko niczemu nie winne wyzywają od bachorów😡.Co za ludzie?!!!! Autorko musisz koniecznie wyprowadzić się od rodziny konkubenta.Czy Twój facet nie potrafi myśleć logicznie? Z czego masz utrzymać dzieciaka skoro wszystko daje swoim rodzicom?! Postaw jemu warunek; albo zacznie myśleć logicznie i zajmie się Tobą i dzieckiem, albo podasz go o alimenty.

Gość gość
Było miło dziś Wszystko oddaje rodzicom? a chciałabyś utrzymywać i robić opłaty za trójkę dodatkowych i dostawać od nich 1000zł. Oni nawet na swoim za to nie przeżyją.Dziwię się tej kobiecie,dośc że bieda z nędzą to jeszcze rości kasy. Matka tego chłopaka to św.TERESA

Gość gość
Mieszkacie u nich? To co się dziwisz, że biorą. Wynajmij mieszkanie i się wyprowadź jak coś Ci nie pasuje.

Gość gość
spieprzaj autorko do swojej mamusi!

Gość gość
Tak, jedyna słuszna rada, niech autorka wraca do swoich rodziców razem z mężem i dzieckiem.

Gość gość
autorko maz zarabia 1800 zł $$$$ tesciowa zabiera 1000 tesc na paliwo 400 ty dostajesz 200 jakos mi sie po dodaniu nie zgadza rachunek...

Gość gość
Tak rodzily dziewczyny wvwieku 16 lat ale czasy sie zmienily Fajnie macie dziecko ale nie macie wlasnego kata Zycie jest drogie ja bym nie narzekala tesciowej przyszlej .bo sie wkurzy ty ani szkoly ani pracy .moglas odczekac z planowaniem rodziny skonczyc szkole Jestes taka mloda zdazylabys na zalozenie rodziny Zwroc sie o lomoc do twojej mAmy .przyjmie ciebie z dzieckiem ale nie zwalaj sie z chlopakiem .moze do waszego slubu znajdzie mieszkanie