Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

Spóźniający się okres

Polecane posty

Gość VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

No to tak.. Ogółnie moje cykle są bardzo nieregularne. Raz są wcześniej, raz później. W maju miałam dużo nauki, spałam czasami po 4h, mało jadłam, często niezdrowo, miałam 18-stkę, a co za tym idzie wypiłam trochę alkoholu. Piłam czasami codziennie kawę, żyłam w stresie. No i okres przez ostatnie 2 miesiące miałam po 29 dniu, więc teraz.. Spóźnia się tak 5 dni. Chcę zaznaczyć, że w maju nie miał miejsca żaden stosunek, raz chłopak na chwilę włożył mi swojego penisa do pochwy. Preejakulat wcześniej zebrałam chusteczką. Objawy mam jak przed miesiączką: bóle piersi, coraz silniejsze, bóle pleców, brak humoru, niechęć do wszystkiego, apatia, nerwowość, śluz nieprzezroczysty, białawy, w bardzo małej ilości, niska, twarda i lekko rozwarta szyjka macicy. Ale te objawy przyszły trochę później. Pragnę jeszcze zaznaczyć to, że w niedzielę miałam bardzo dużo nerwów, bo zaczęłam, no cóż, popadać w lekką paranoję, widziałam to, czego nie było, bo się bałam, że ciąża. No i z tych nerwów miałam okropne bóle brzucha i strasznie nie piekł. Jak się uspokoiłam, to przeszło. Wczoraj zrobiłam test, czyli ta 2-3 tygodnie po tamtym zdarzeniu z chłopakiem. Wyszedł negatywny. No i się zastanawiam, ile może mi sięjeszcze spóźnić (tylko bez głupich komentarzy typu : 9 miesięcy), a czytałam, że może tak do 2 tygodni, a potem do lekarza. Czy jeszcze bardziej mogłam sobie go opóźnić tym ostatnim stresem w związku z obawami ciąży, której no nie ma. Wiem, że długie, ale chcę normalnie funkcjonować. :x Wiem, że się nakręcałam, no. : Czy czarna malwa mi pomoże?

Gość gość
hura, kolejna mama na kafe:)

Gość gość
Nie potrzebnie straszysz dziewczynę.. Tak, okres może spóźnić się do 2 tygodni. Test zrobiłaś w odpowiednim czasie. Najwidoczniej stres tak na Ciebie wpłynął. Powinnaś wyluzować. Wiem, ze łatwo mówić, no ale..