Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zapisalyscie sie po porodzie na silownie

Polecane posty

Gość gość

czy ktoras z was zaczela cwiczyc po porodzie zeby zrzucic troche kg, jesli cwiczycie to co dokladnie? w sumie trzeba uwazac tez na to co jesc jesli sie karmi dziecko? moze ktos poradzi jak schudnac?

Gość gość
nie mam na to czasu

Gość gość
tak, ja się zapisałam - poszłam raz, dostałam zakwasów i tyle mnie widzieli :) w ciąży przytyłam 30 kg., jak zaszłam w ciążę ważyłam 60. 2 lata po porodzie ważyłam 50 i ta waga się trzyma :) co robiłam? dieta (5 małych posiłków, żadnych przekąsek typu chipsy, czekolada itp, 3 litry wody dziennie, ostatni posiłek max 18) + dłuuugie spacery z synkiem. skórę mam jędrną, nic nie zwisa, figura na wybieg :) ćwiczeń nienawidziłam ze szczerego serca, a mimo to - udało się :)

Gość gość
ale co dokladnie jadlas, z niektorymi rzeczami trzeba uwazac jak sie karmi dziecko, ktos mi podpowiedzial zeby kupic sobie steper I cwiczyc 2 godziny dziennie, nie trzeba wychodzic z domu a to mozna potraktowac jako bieganie ktore przeciez niby fajnie odchudza

Gość gość
wiesz co, no ja akurat karmiłam butelką, więc odpadł mi ten problem co jeść a czego nie. ale jadłam np. na śniadanie jogurt naturalny z łyżką miodu i musli, na drugie śniadanie owoce i warzywa (np jabłko, banan i surowa marchew do pochrupania), na obiad kurczaka smażonego na oliwie i jakieś warzywa gotowane albo zpupa, na podwieczorek to różnie, kisiel sobie sama robiłam albo taki budyń z kaszy jaglanej, a na kolację normalnie kanapki, ale na ciemnym pieczywie. no to tak wyglądało, nie byłoby chyba dla malca szkodliwe? a stepper też miałam - 2h to o wiele za długo, będziesz miała straszne zakwasy. jak lubisz biegać, to może po prostu biegaj? :) na pewno warto się poruszać jak ktoś lubi, pewnie szybciej zrzucisz wagę. a ile planujesz schudnąć?

Gość gość
okolo 20 kg

Gość gość
mozna jesc wszystko. dieta karmiacej to mit. za granica nikt o niej nie slyszal,a dzieci zyja. a co do cwiczen to nic nie cwiczylam. Przytylam 24kg. waga przed porodem 56,a 3msc po porodzie 53. Nie mam rozstepow,brzuch nie wisi. Przy malym dziecku tak sie nabiegasz,nastresujesz od placzu i wstawania w nocy,ze samo wszystko spadnie.

Gość gość
to mnie pocieszylas:)

Gość gość
ja sie nie zapisalam, bo bylam zapisana juz przed ciaza, wiec chodzilam praktywcznie do konca ciazy na delikatne zajecia i dosc czesto na basen czy rower. Po ciazy dalej jak najbardziej, lubie ruch.

Gość gość
Można uprawiać każdy rodzaj sportu podczas karmienia piersią, można ćwiczyć na siłowni. Sama chodziłam po roku od drugiej cesarki ale nie po to żeby schudnąć a żeby nabrać masy mięśniowej, pozbyć się celulitu i ujędrnić ciało.