Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w jakim wieku były wasze dzieci jak przestały używać pieluch w nocy?

Polecane posty

Gość gość

kiedy (i jak) udało Wam się pozbyć pampersów w nocy? I czy wasze dzieci wstają w nocy do toalety, czy piją w nocy?

Gość gość
1. 2 lata - zaraz po odpieluchowaniu dziennym, mała wiedziała że nie wolno sikać, starałąm się nie dawać jej dużo do picia na noc. 2. 3 lata - w dzień chodziła bez pampersa od 18 msc, ale w nocy sikała jeszcze w pieluche, bo duuużo piła w ciągu dnia i przed snem. Teraz dzieci mają 7 i 4 lata, młodszej raz na 3-4 msc zdarza się popuścić w nocy, starszej nie zdarzyło się to już od kilku lat.

Gość gość
mój syn ma 3 lata, od roku nie używa pieluch w dzień ale w nocy używa. Proszę o jakieś rady jak go oduczyć. On nawet jak się posiusia w nocy, całą pościel to nie czuje i śpi głęboko

Gość gość
2Latka i 5 miesecy sam chcial zeby pieluch na noc mu juz niezakladac, jak mial 2latka i 4 miesiace juz w dzien sam robil do nocnika i sam od siebie powiedzial ze pieluch w nocy niechce,na poczatku kladlam ceratke bo mi sie samej wierzyc niechcialo ze wstanie i donocnika zrobi ale faktycznie robil do nocnika:)

Gość gość
A mój synek przestał nosic pieluchę w nocy dopiero w wieku 5 lat. Pytałam niejednokrotnie lekarza, czy to normalne i słyszałam, że naturalną rzeczą może byc taka sytuacja. Dopiero jesli dziecko 6 letnie nadal moczy się wnocy należy szukac przyczyn na podłożu psychologicznym, albo czy nie ma nieprawidłowości w układzie moczowym. Nie powiem bo martwiłam się, ale syn dosłownie co noc wstawał zasikany więc odpusciłam. Tuz po 5 urodzinach ściągnełam pieluchę i tylko pierwszą noc się zsikał, a później już Mu się to nie zdarzyło :-)

Gość gość
2 lata i miesiąc. Nie zasikał mi łóżka ani razu.

Gość gość
Niecałe 2,5 roku w dzień i w nocy nie nosił. Pije w nocy a sika rano.

Gość gość
córka w rok po odpieluchowaniu dziennym, czyli jak miała 3 lata, syn razem z nią - czyli jak miał 5, ale do dzisiejszego dnia sa problemy z nocnym moczeniem

Gość gość
Wy to macie problemy z nauką. 1,5 roku starczy. W nocy trzeba nauczyć iść się wysikac.

Gość kosiaraumysów
4 latka . Ale moje dziecko ma refluks układu moczowego przez to czasami tez moczy sie w nocy .

Gość gość
2 lata przestała używać pampersy w dzień i w nocy jednocześnie