Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czuje sie oszukana

Polecane posty

Gość gość

Zaszlam w ciaze nieplanowana ale koniec koncow chciana. Wszystko zaczelo sie swietnie ukladac az do poczatku 3 trym.. wtedy wyszlo ze z dzieckiem jest nie dokonca ok-niby nic wielkiego ale jednak. Pozniej dwie wizyty a raczej pobyty na patologii. Dziecko urodzilo sie za szybko z pewnymi podejrzeniami co do stanu zdrowia. Nie mialam go przy sobie w szpitalu potem przez miesiac nie mialam go w domu. Nie miglam go przytulic po porodzie ani nawiazac zadnej wiezi.. teraz rozwija sie slabo tzn rosnie ale mimo 4 msc mam wrazenie ze ciagle opiekuje sie noworodkiem ;/ Juz nie mam na to wszystko sily.. nie wiem czy przesadzam czy mam prawo tak sie czuc ; ( Miala ktoras z mam podobnie?

Gość gość
Masz prawo, trudna ciąża, trudne początki. Nawet jak wszystko idzie z górki, i tak okres połogu jest bardzo trudny dla kobiet, i z powodu hormonów, i zmęczenia. Przejdzie, jak dziecko podrośnie.

Gość gość
Mialo byc idealnie a wyszlo jak wyszlo.. wszystko mnie juz denerwuje. Jego zachowanie, wyglad.. niby go kocham ale z drugiej strony sama nie wiem.. chyba nie wiem co to instynkt macierzynski ;/ opiekuje sie i dbam bo musze.. ; (

Gość gość
on jest na coś chory?

Gość gość
Niby tak, niby nie.. ma poszerzone komory mozgu.. niby jeszcze w normie ale kazdy lekarz mowi co innego. Jeden ze zdarza sie ze moze cofnac i ze pewnie wiele osob ma takie poszerzenie i nawet o tym nie wie (zadnych innych problemow niby nie ma). Ale sa lekarze ktorzy twierdza ze to moze byc niepokojace ;/ i ze narazie jest ok ale ,, moze cos wyjdzie potem,,. I badz tu madry ;/

Gość gość
Moze drugie dziecko na pocieszenie?

Gość gość
Trochę optymizmu. Naprawdę wolisz się dołować?

Gość gość
No niestety.. latwo powiedziec ; ( chyba nigdy tego wszystkiego nie zaakceptuje.

Gość gość
Ciesz się, że prawdopodobnie jest dobrze. Są dzieci poważnie chore, gdzie nie ma nadziei... Może iż do lekarza, psycholog ci pomoże. Problem nie leży w dziecku tylko w tobie.

Gość gość
Jeśli jest w normie i nie ma wodoglowia to nie martw się na zapas, bo się zadreczysz. Dziecko miało robione usg głowy? Jeśli nie to zrób i idź do dobrego neurologa. Ale z tego co napisałaś wygląda na to ze po prostu taka uroda dziecka. Może cię pociesze choć mozesz uznać to za dziwne. Mam dziecko chore na fentyoketonurie. Teraz ma 8 lat i rozwija się normalnie,jak inne dzieci chociaż caly czas mam świadomość, ze jeden błąd może skończyć się zle. Ale żyjemy tym co jest teraz i jest normalnie.

Gość gość
Usg robimy regularnie, jestesmy pod opieka neurologa i w razie czego chirurga ;) Wiem, ze sa ludzie ktorych dzieci sa powaznie chore itd ale wiem tez ze sa ludzie ktorzy maja np 5 zdrowych dzieci ;/ Najczesciej najwieksza patologia rodzi zdrowe dzieci a nornalne kobiety maja problemy ; (

Gość gość
czy ty czasem nie masz depresji poporodowej? jak sypiasz, jesz?

Gość gość
nie ma co zadreczac sie na sile, mnei w ciazy ginekolog mowil, ze moje dziecko jak sie ur bedzie tak malo jak wczesniak, doslownie mikroskopijne i polecal zakup ubran na ten roz 44 czy jakos tak , efekt? urodzilam dzeicko zupelnie normalnej wielkosci