Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

filomena1992

W którym miesiącu zaczełyście rozszerzać dziecku dietę?

Polecane posty

Gość gość
Ja rozszerzalam jak skonczylo czwarty miesiac. Pierwsza byla marchewka i kleik ryzowy. Ale slyszalam ze kleik ryzowy nozna wczesniej dawac. A karmisz piersia czy mm?

Gość gość
ja dałam na spróbowanie tylko marchewke ma skonczone córka 4 miesiace,ale widze ze nie chce,więc poczekam z miesiac jeszcze.

karmie piersia i dokarmiam mieszanką... i to wygląda tak córcia ma 3,5 miesiąca opróżnia dwie piersi i potrafi czasami wypic 200 ml mleczka a tak przeciętnie wypija 120 co 3 godziny z przerwą w nocy wtedy śpi 7-8 godzin rzadko wybudza się na karmienie. jeszcze nic jej nie wprowadzałam, jestem na etapie czytania,pytania itp. pozdrawiam :)

Gość gość
Mm na noc możesz probowac zageszczac kleikiem o ile nie masz kolkowicza

Gość gość
Ja planuję po 4 miesiącu, bo po szóstym chce odstawić od piersi, więc chcę żeby dziecko już wtedy jakieś papki jadło.

Gość gość
Tak jak wspolczesnie zalecaja specjalisci, po 6 miesiacu.

heh wolę jeszcze poczekac bo właśnie ona ma kolki :) i tak myśle że jak po 4 miesiacu bedzie miala je dalej to czy nie zaczac jej diety dopiero w 5 miesiacu rozszerzac a kolki ma straszne... myslalam ze to przez moj pokarm czy cos raz odstawiłam ją na próbe zeby zobaczyc czy po samej butli też się tak dzieje i to samo jest doszlismy z mezem do wniosku ze zbyt łapczywie je zbyt szybko i dlatego tak nałyka się powietrza. ma butelki dr brownsa niby antykolkowe a guzik prawda. ma kropelki sab simplex z Niemiec ponoć takie dobre a tak naprawde po kilku godzinach (3-4) dopiero wszystko wypierdzi,wybeka. masuje jej brzuszek, kłade robie ciepłe okłady, kąpie kiedy kolka osiąga apogeum, dużo kłade na brzuszku wtedy też gazy jej odchodzą. no cuda nie widy :D a najbardziej pomaga jej jak nosze ją na rączkach i lekko podrzucam -chwila spokoju

Gość gość
Moja kuzynka tez tak miala z corka. Mozw slabo mala toleruje mm i za dlugo jej zalwga w brzuszku? Dawaj wiecej piersi a mm mozw antykolkowe. Wiemm zw humana ma antykolkowe. Musisz to przetrwac zwykle odchodzi z dnia na dZien jak dziecko konczy 4 miesiac

Gość gość
ja w kwietniu 🖐️

Gość gość
ja daje bebilon pro futura jest super,karmie piersia ale na noc mała dokarmiam i nic jej nie jest, a do 3 miesiaca miała straszne problemy z brzuszkiem teraz ma 4 i jest super. Pediatra mi zaleciał to mleko bo jest najbardziej zblizone do mleka matki

Gość gość
pro futra miało byc:)