Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy komuś pomógł inofem;inofolic?

Polecane posty

Gość gość

po jakim czasie zażywania?i w jakiej dawce?

Gość gość
Ja piłam Inofem i w pierwszym cyklu się udało. Niestety ciaza biochemiczna :( dalej pije i dalej sie staramy.

Gość gość
Tez zaszłam w ciążę biochemiczna ale na innych lekach teraz pije wlasnie inofem i mam nadzieję. Długo się staracie?

Gość gość
Ja zaszlam w drugim cyklu brania inofemu + magnez + vit.A i E, obecnie jestem w 13 tygodniu i jak na razie wszystko jest ok, maluch nawet jest o jakieś 11 dni większy niż wychodzi z terminu OM. Mam za sobą 1 ciaze biohemiczna, 1 zdrową donoszona i 1 puste jajo plodowe.

Gość gość
Mi po poronieniu lekarz zalecił picie tego ale cena mnie poraziła!!! u mnie babka w aptece krzykneła 77 zł za miesieczną kuracje, ale sprawdziłyśmy skład i 80% to jest kwas foliowy. Łykam normalny kwas foliowy i magnes z potasem. Ja mam już dziecko, później poronienie w 10 tyg i teraz znów się staramy

Gość gość
No to nie do końca tak, głownym skladnikiem jest inozytol, oprócz tego jest kwas foliowy. Inozytol pomaga przy niektórych schorzeniach które utrudniają zajście w ciaze, ja mialam dużo torbieli na jajnikach i problem z utrzymaniem prawidlowego poziomu glukozy we krwi. I sam kwas foliowy nic tu nie pomoze bo zarowno przy ciazy bichemicznej jak i pustym jaju plodowym kwas foliowy bralam na dlugo przed zajściem w ciaze.

Gość gość
ile sie juz staracie? ja juz rok w tym w listopadzie ciaza biochemiczna brałam przez pol roku clostilbegyt i w pierwszym cyklu z clo zaszłam.Po tym roku starań naprawde wysiadam,badania ok, mąż ok, tylko cos z moimi cyklami nie halo jest nieraz tak ze trwa 47dni .teraz robie sobie wakacje od myslenia bo mi głowa wybuchnie:) pije sam inofem,i powiem wam że po pierwszym cyklu picia inofemu dostałam normalnie okres po 32dniach , czyli taka moja norma.

Gość PrzeSzczęśliwa
Razem z mężem staraliśmy się o dziecko przez ponad rok.Dopiero w momencie kiedy lekarz zalecił mi Ferti Lady po 4 miesiącach udało Nam się.Obecnie jestem w 28tc i już nie mogę się doczekać.Życzę każdej z Was aby się Wam udało jak najprędzej.

Gość gość
Po 13 latach leczenia pcos i 4 latach starania o dziecko udało się zajść w ciążę. Było to pol roku po zastosowaniu inofem. Jednak wcześniejsze leczenie przywróciło mi w miarę regularne cykle (28-38) a inofem sprawił że były regularniejsze (28-31). Więc można powiedzeć że TAK. Pomógł.

Gość gość
A w którym dniu cyklu trzeba wziąć pierwszą dawkę? Czy brałście np. od 1 dnia cyklu? Nie wiem czy czekać na okres czy mogę od razu zacząć brać. Zaznaczam, że mam teraz 48 dzień cyklu, okresu brak :) Czy mogę dzisiaj zacząć brać?

Gość gość
Można od razu brać. To suplement diety.

Ja jestem w trakcie brania tego suplementu Inofem. I mam nadzieję że pomoże :) Od roku staramy się o dziecko i na razie nic.. ale Inofem ma w składzie ten inozytol no i kwas foliowy i mysle ze te składniki pomoga uregulowac moje hormony. Pije 2 razy dziennie po saszetce juz od miesiąca i czuje sie duzo lepiej. I nie moge doczekac się badań :)

Gość gość
Up