Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Maria Magdalena była prostytutką?

Polecane posty

Gość gość
apokryfy mozna kupic np w licheniu a znaleziono bibli w qumram i sie biblia zgadza sie z dzisiejsza wersja

i czystej ciekawości - jak możesz twierdzić ,ze wierzysz w Jezusa skoro jednocześnie wierzysz , ze podlegał ludzkim namiętnościom a Biblia twierdzi ,ze nie popełnił ŻADNEGO grzechu?

Katolicy, żydzi i araby debile jak ustosunkujecie się do mojej sensownej wypowiedzi z godz dziś 15:53? Zatkało?

Gość gość
Jezus wygonił z Marii siedem demonów o tym mówi Biblia. Nie jest tam napisane, że była prostytutka, choć kościół przez lata forsował taką teorię. Wycofał się z niej oficjalnie JP II.

Gość gość
Bo podlegał:P Nowy testament opisuje jak się wkurzył i świątynię w Jerozolimie rozkirzył. Ponadto jako człowiek musiał stosować się do praw ludzkich a te głosiły, że rabin a miał ten tytuł musi być żonaty. W to, że był człowiekiem chyba nikt nie wątpi. Zresztą w wyznaniu wiary stoi "i stał się człowiekiem" Co zaś do wiedzy to lepsza powierzchowna niż żadna :P Dalej to niech się Twój pastor z moim księdzem kłócą;) A i namiętnościom, z om na końcu. Narka

A ten post powyżej to mój , tylko coś mnie wylogowało. Nie pierwszy raz dzisiaj :O

pomyliły ci sie testamenty - żeby być biskupem trzeba byłoby mężem jednaj zony ,trzeźwy rozsądny , mający dzieci wierzące ...listy do Tymoteusza i Tytusa . To tyle o " żadnej " wiedzy " :) a " namiętnościom " poprawiłam przed twoim postem ale ty tak chciałeś mi dokopać ...:D

no popatrz , teraz dopiero doczytałam - to twoim zdaniem Jezus Świątynię w Jerozolimie " rozkirzył " w sensie zburzył ?:D Patrz , a ja zawsze myślałam ,ze to zrobili rzymianie :)

Tam wcześniej wlepiłem linka z tym jaki stan cywilny obowiązywał rabina Jezusa . A poprzedni post zacząłem pisać zanim wcisnęłaś EDYTUJ Miło było ale ja już z tym topikiem skończyłem ps nie mogę powtórnie wklepać linka bo mnie spamuje

coś wkleiłeś . i tyle . bo ani otworzyć ani skopiować w celu otworzenia się nie da . Kwestią więc pozostaje komu wierzysz - onetowi , wyborczej , , itd czy Biblii .

J 2,13-22 13 Blisko już była Pascha u Judejczyków, więc Jezus udał się do Jerozolimy. 14 Na terenie świątyni zastał sprzedających woły, owce i gołębie, a także tych, co siedząc tam, wymieniali pieniądze. 15 Zrobił więc sobie bicz z postronków i wyrzucił wszystkich z terenu świątyni, także owce i woły; pieniądze wymieniających rozsypał, a ich stoły poprzewracał. 16 Do sprzedawców natomiast gołębi powiedział: "Usuńcie to stąd i nie róbcie targowiska z domu mojego Ojca". 17 To miałem na myśli pisząc o rozkirzeniu :P😘

jest różnica pomiędzy " rozkirzeniem " targowiska w Świątyni a samej Świątyni . Słowo może być precyzyjnym narzędziem albo ...laniem wody :)

Gość gość
LOL LOL

Gość gość
oj, Pulchny coś nie masz szczęścia do Allium ;P Ale w sumie się z Nią zgadzam,choć czasami plecie jak potłuczona ,że Twoje argumenty są nikłe.

no to cieszę sie ,ze ktoś sie ze mną zgadza ale teraz juz pora na mnie :) Miło było ale NAPRAWDĘ spadam :) cześć .

hej a gdzie spadasz ? Już na pewno się na tym forum nie pojawisz i już na pewno nie będziesz na tym forum się jakoś tu udzielać bo po co nawet masz tutaaj być ? Twoja osoba nie wnosi nic ciekawego tylko zaśmiecasz nasze forum i mówię Ci wypad i nie mów już dobry wieczór ;)

Gość gość
Persefona jaka ty jesteś zabawna: Niestety nie jesteś bez winy. Wystarczy, że komuś coś zabrałaś, podłożyłaś świnię, obraziłaś itp he he. Sorry, nie masz prawa kogokolwiek zajebać, A Maria Magdalena dawno nie żyje:)

Ja się pytam was katolicy, żydzi i araby debile jak się ustosunkujecie do posta z 15:53? Was należy tylko zajebać debile.

Obyście zdechli w męczarniach ludzie religijni. Oby wypełniono wami hospicja i szpitale. Nawet mojej babci mi nie szkoda.