Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy po znieczuleniu w kregoslup do cc mozna miec jakies powiklania??

Polecane posty

Gość gość

Np czy mozna nie odzyskac czucia w nogach, albo miec problemy z kregoslupem??

Gość gość
mozna i zawsze cie o tym poinformuja przed podaniem znieczulenia. Ja znam blisko 2 soby ktore takie znieczulenie otrzymaly. Moja bratowa- po porodzie przez 2 tyg nie mogla nawet glowy podniesc, ciagle plakala ze ja tak glowa boli, dzieckiem zajmowal sie brat, a ona miala 2 tyg wyjete z zycia. Po 2 tyg przeszlo i teraz juz jest ok. Podobno te silne bole to efekt uboczny znieczulenia. Moja przyjaciolka- urodzila rok temu ale do tej pory uskarza sie na bole kregoslupa. Mowi ze najgorzej bylo przez pierwsze 6mcy bo codziennie bolalo ja miejsce wklucia, teraz boli ja czasami, zwlaszcza na zmiane pogody. Nie chce Cie straszyc, ale to jedyne znieczuleniowe przypadki jakie znam osobiscie. Na pewno jest tez duzo kobiet ktore nie mialy zadnych powiklan i w sumie raczej tego nalezy sie trzymac :) Aczkolwiek powinni Cie poinformowac o efektach ubocznych zanim Cie pokluja.

Gość gość
można, jest ich sporo, ale na szczęście są rzadkie ja miałam 2 cc i nic się nie działo

Gość gość
zaraz po cc nie każa podnosic głowy bo potem boli . po 15 latach po cc mam czesto bóle kregosłupa jak jestem długo nachylona nie umiem sie wyprostowac .

Gość gość
nie można mieć takich powikłań jak pisze autorka, to mit natomiast bóle głowy czy inne bóle po wkłuciu to pewnie tak ja miałam tylko silny ból głowy pomimo tego,że przez 24 h nie podnosiłam głowy,ale minęło

Gość gość
Hej, Po cc położna prosiła bym nie podnosiła głowy do ustąpienia działania znieczulenia. Niestety głowę podnosiłam (położyli koło mnie moją pierworodną córcię!) i w 2-3 dobie po cc miałam b. duże bóle głowy. To była masakra. Płakałam z bólu. Ulga przychodziła tylko po położeniu się na płasko.... Minęło następnego dnia dopiero...