Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nasi rodzice dostawali mieszkania, mieli pracę a my co??

Polecane posty

Gość gość

Jakie to niesprawiedliwe, ze my musimy walczyć o wszytsko, wypruwać żyły żeby coś mieć a oni dostawali często za darmochę mieszkania a praca była obowiązkowa i właśnie się dowiedziałam że każdy sklep miał zatrudnioną sprzątaczkę która pół dnia siedziała na d***e ale musiała być zatrudniona. Nikt nie martwił się o pracę, stać ich było na wszytsko. A my co??? Dlaczego my mamy tak cholernie pod górkę ze wszytskim?

Gość gość
Chcieliście kapitalizm to macie.

Gość gość
a mnie tam w kapitalizmie żyje się całkiem dobrze tylko wam, leserom żal du/pę ściska, że ktoś kiedyś był zatrudniony i opieprzał się w pracy a ja się cieszę, że te czasy już minęły ile zrobisz tyle zarobisz do roboty lenie śmierdzące!

Gość gość
Mnie kapitalizm też pacuje można podróżować, kupić mieszkanie jakie się chce nikt cię nie rozlicza z metrażu.

Gość gość
może jak ktoś ma fach w ręku to jest sczęsliwy, ja fachu nie mam i zarabiam 1500 zł i co jak k***a mam z tymi pieniędzmi zrobić? nawet się usamodzielnić nie mogę:-(

Gość gość
gość dziś może jak ktoś ma fach w ręku to jest sczęsliwy, ja fachu nie mam i zarabiam 1500 zł i co jak k***a mam z tymi pieniędzmi zrobić? nawet się usamodzielnić nie mogę xxx trzeba było się uczyć leniu śmierdzący - do kogo pretensje?

Gość gość
Typowe polactwo. Roszczeniowe podejście. Już wszystko by chcieli za darmo. Mentalność do d**y.

Gość prawictwo pospolite 193
w katizmie nikt cie do niczego nie zmusza .. A za komuny musiałes pracować jak widzieli jakiegos pijaka to go palowali . Nie mozna bylo pic na ulicy a teraz mozesz robic co chcesz . nie musisz pracować ..

Gość gość
Za to nasi rodzice musieli walczyć o rolkę srajtaśmy, pralkę, buty, mięso i inne artykuły codziennego użytku, które dziś nawet osoba zarabiająca najniższą krajową kupuje w każdym sklepie. Coś za coś. A z tymi mieszkaniami to też nie tak do końca, bo przecież całe wielopokoleniowe rodziny mieszkały w jednym mieszkaniu, Był też okres, że przymusowo przydzielano sublokatora, jeżeli ktoś miał wolny pokój (czyli np. rodzina z trójką dzieci w trzypokojowym mieszkaniu już ten nadmetraż miała). Każdy miał pracę, ok, ale ta praca nadawana była sztucznie, gospodarka stała przez co konieczna była reglamentacja towaru i te nieszczęsne kartki oraz kolejki. Pooglądaj sobie filmy lub poczytaj książki o życiu w prl.