Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkanie z treściami

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czy są tu jakieś pary które mieszkają razem z treściami w jednym domu lecz z osobnymi wejściami i piętrami czyli ogólnie kuchnia łazienka i wszystko osobno? Jak się dogadujecie i czuje nie ma kłótni na tle wspólnego domu i podwórka?

Gość gość
treściami:P:P:P:D:D:D

Gość gość
Pewnie zaraz mnie tu zjada. Sory pisze z telefonu miało być teściami

Gość alkoholikmelancholik
mieszkam, jak każdy. czasami paskudzą w łazience,ale to tylko jak więcej wypiję

Gość gość
Miałam na myśli pary mające na piętrze osobne mieszkanie z osobnym wejściem kuchnia łazienka itd

Gość gość
Witam, my mieszkamy z moimi rodzicami. Oni na dole,my z dwójka maluchów na gorze. Mimo że to moi rodzice, to szczerze żałuję,że wpakowalismy tyle kasy w remont góry,nowe wejście, schody itp. Wolałabym te pieniądze wydać na budowę swojego domu. Na początku nie było źle, ale teraz zaczynają się zgrzyt a to porozrzucane na podwórku zabawki, albo, że mąż nie wyszedł pomoc ojcu poukładać drewna lub posprzątać w szopie. Porażka, ale to chyba zależy od ludzi i tego czy potrafią się dogadać.

Gość gość
To ja będę synowa mieszkająca u teściow i boje się czy nie będzie klotni. Znam ich jakiś czas i nie sądzę żeby się wtracali ale różnie bywa. Z resztą ja nie mam wyjścia bo dom jest od dawna przypisany na M. Jeszcze jedna opcja byłoby mieszkanie z moimi rodzicami gdzie wszystko byłoby wspólne ale to byłby koszmar bo oni już się wtracaja :-(

Gość gość
Takze zdecydowalam sie mieszkac z tesciami. Wyremontowalismy czesc domu i przystosowalismy pod siebie. Mamy wspolne wejscie do korutarza dalej sa dwoje drzwi nasze i ich. Ich czesc domu jest wieksza. My mamy taka jakby kawalerke. Co chwile przychodzi do nas tesciowa, co chwile czegos chce, pyta czy mam co gotowac czy mamy co jesc. Interesuje sie tym ile i na co wydajemy pieniedzy. Ja sie z nia nie kloce. Krotko sie znamy nie mam smialosci nic wygarnac. Dopiero dwa lata po slubie. Takze zaciskam zeby i milcze prosze tylko meza by poprosil zeby sie nie wtracala. Zaluje. Chcemy sie wyprowadzic tak za 2-3 lata. Odlozymy troche kasy i idziemy kupowac mieszkanie. Ten dom tez ma byc przepisany na meza ale wolimy z noego zrezygnowac niz jeszcze jakies 20 lat meczyc sie z tesciowa. Bo to mloda kobieta jest wroze jej dlugie lata zycia. Nie widze sensu sie meczyc.

Gość gość
Małżeństwo powinno mieszkać samo. mieszkanie z rodzicami to największy błąd jaki można zrobić. Wiele małżeństw się rozpadło przez taką coś!

Gość gość
No ale powiedzcie same dziewczyny jakie ja mam wyście budować kolejny dom chociaż ten przepisany jest na M dodatkowo będę miała na gorze całkiem spore mieszkanie bo 3 pokoje łazienka kuchnia. Mój dogaduje się świetnie ze swoimi rodzicami. Przyszła teściowa tez zapewnia ze nie będzie się wtrącać ( zobaczymy). Na budowę domu trzeba byłoby brać kredyt którego panicznie się boje. Za pieniądze potrzebne na budowę wyremontowali byśmy przepięknie ten dom. I nie pchali kasy w dom który nie jest żadnego z nas bo minęło już kilka lat po przepisie

Gość gość
Niestety mieszkając z teściami/rodzicami konfliktów się nie uniknie, chociażby nie wiem jak się zarzekali, że się wtrącać nie będą.. My mieszkamy na razie u moich rodziców, odkładamy pieniądze na budowę swojego domu. Teoretycznie mnie powinno być łatwiej, w końcu to rodzice, a nie zła teściowa ;) Co nie zmienia faktu, że najbardziej mnie zależy na szybkim ucieknięciu z tego domu ;) Męża całymi dniami nie ma, to może on łatwiej znosi ciągłe wtrącanie się we wszystko... Mamy osobne piętro w teorii. W praktyce moja mama NIGDY nie puka tylko wchodzi do nas jak do siebie. A to idzie z góry (od siebie) ze śmieciami, to wpada mi do pokoju i wygrzebuje z mojego kosza 'tak przy okazji'. Innym razem z mojej łazienki wyciąga brudne pranie z kosza, bo 'ona ma mało białego,a nie będzie niepełnej pralki włączać to przy okazji nasze wypierze' . Nie raz się zdarzało, że przyjeżdżamy z mężem wieczorem a u nas się światło świeci.. A bo mama była przewietrzyć nam pokoje, bo zaduch taki :/ Masakra! Nie raz rozmawiałam z tatą, że tak być nie może, mieliśmy być osobną rodziną, piętro miało być nasze, a tu mama więcej czasu spędza u nas niż u siebie... Jak grochem o ścianę, zaraz obraza majestatu bo przecież ona chciała tylko pomóc a ja niewdzięcznik. 2 dni jest spokoju i od nowa to samo :/ Niestety korytarz jest wspólny i nie da się zamknąć piętra

Gość gość
Ja planuje zamykać drzwi na klucz z klatki schodowej i nie będzie problemu :-) a poza tym to nie sądzę żeby teściowa tak co chwile przychodziła :-) no ale wiadomo ze w praktyce bywa różnie. Juz obiecałam sobie ze nie będę się z nią kłócić bo skoro mamy ze sobą mieszkać na stale pod jednym dachem to ja nie wyobrażam sobie sytuacji gdzie nie odzywalabym się z nią.

Gość gość
jest takie powiedzenie...suchy chleb i woda ale na swoim... nawet najcudowniejsi teściowie i młodzi się nie dogadają bo różnice pokoleniowe będą dawać się we znaki.

Gość gość
No cóż ja nie mam wyjścia musze mieszkać z teściami :-( oboje jesteśmy najmłodsi i to nam przydają domy rodzinne