Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Jak reagowa膰 na brak szacunku?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Moja rodzina nie ma problemu z tym, 偶eby mi np. zasugerowa膰, 偶e jestem brzydka. Maj膮 prawo tak s膮dzi膰, ale chyba m贸wi膰 mi tego nie powinni? Boli mnie ten brak szacunku, a jeszcze bardziej doskwiera mi, 偶e nie wiem jak go wypracowa膰 czy wymusi膰. Jak powinnam reagowa膰? Bo na razie mog膮 mi powiedzie膰 najgorsze rzeczy, bo wiedz膮, 偶e nic z tym nie zrobi臋, bo i co? P艂aka膰, k艂贸ci膰 si臋? Nie wiem :O

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
oj tam k艂贸ci膰. po prostu odgryzaj si臋 za ka偶dym razem, to w ko艅cu zaczn膮 si臋 ba膰 ci臋 obra偶a膰, 偶eby si臋 o sobie znowu mi艂ych rzeczy nie dowiedzie膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
moja rodzina tez mna pomiata i ten sam mam problem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale jak mam si臋 odgryza膰? Mo偶e jaki艣 konkretny przyk艂ad? Og贸lnie potrafi臋 to robi膰, ale co np. powiedzie膰 matce, gdy wyra藕nie sugeruje mi, 偶e jestem brzydka?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No jak to co, powiedz, 偶e brzydka mtka to i brzydka corka. I tyle...Chyba po kims urod臋 odziedzczylas, cy jestes adoptowana?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Akurat nie jestem do niej za bardzo podobna. Ale to tylko przyk艂ad, mo偶na je mno偶y膰, a mi brakuje elokwencji w takich przypadkach i te偶 nie umiem za bardzo m贸wi膰 chamskich rzeczy :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zgadzam si臋 go艣ciem powy偶ej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co to za matka kt贸ra m贸wi swojemu dziecku 偶e jest brzydkie? Powiedz jej 偶e wolisz by膰 brzydka ni偶 p*****lni臋ta

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale na tyle si臋 ze mn膮 nie licz膮, 偶e nawet nie zrobi na nich wra偶enia jak powiem na ich temat co艣 niemi艂ego :( Raczej my艣la艂am, 偶eby odgrywa膰 si臋 w inny spos贸b, np. gdy b臋d膮 co艣 potrzebowa膰, ale to z kolei wymaga czasu i cierpliwo艣ci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie 偶e codziennie, nie jest tak, 偶e mi specjalnie jako艣 dogryzaj膮, po prostu to jest tak, 偶e mog膮 powiedzie膰, co im 艣lina na j臋zyk przyniesie w danej sytuacji, nie zastanawiaj膮c si臋, 偶e robi膮 mi przykro艣膰. Na przyk艂ad opalam si臋, a ojciec do mnie "Schowaj te schaby" :O (nie jestem gruba, mam XS tylko t艂uszcz mi si臋 na brzuchu odk艂ada), super nie? :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie wolno reakcji odwleka膰 w czasie, bo nie skontaktuj膮, 偶e to rewan偶 za przykre s艂owa wypowiedziane kiedy艣 - ludzie tego pokroju s膮 jak psy, a psa jak zrobi kup臋 na dywan, to trzeba kara膰 od razu, za p贸艂 godziny nie zrozumie dlaczego, b臋dzie tylko czu艂, 偶e jeste艣 dla niego niemi艂a i znowu nasra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Akl

Ciekawe to.

W rodzinach cz臋sto tak bywa. Nie obchodzi ich jak si臋 z tym czujesz. Jest tak, bo w艣r贸d bliskich pokazujemy jacy jestesmy naprawde. Wniosek? Tak膮 masz rodzin臋 jak膮 widzisz. Jednak rodziny si臋 nie wybiera. Mo偶esz j膮 odrzuci膰, albo tolerowa膰 i wykorzysta膰 co艣 z niej dla siebie, czego艣 si臋 nauczy膰.

Odrzuci膰? Raczej nie wchodzi w gr臋, bo to rodzina.

Jak to wykorzystac?聽

Nauczy膰 si臋 dystansu do samej siebie i swoich wad. Zakreslac granic臋 kiedy kto艣 okazuje brak szacunku i lekcewazenia. Metod jak utrzec komu艣 wtedy nosa taktownie ale stanowczo. Prosi膰 o traktowanie z szacunkiem taktownie i stanowczo. Nie odplacac tym samym, bo to g艂upie. No i wiele jeszcze innych szlachetniejszych zachowa艅 po kt贸rych bedziesz miala wiekszy do siebie szacunek niz oni do siebie.聽

Z glupimi ludzmi faktycznie nalezy post膮pi膰 jak z psami. Karcic za z艂e zachowanie, a nagradzac za dobre. B臋d膮 je艣膰 Ci z r臋ki.

Powodzenia!

Udost臋pnij ten post