Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzina 2 plus 3 z duza roznica wieku miedzy dziecmi

Polecane posty

Gość gość

mam dwoje dzieci 6 i 10 lat i myslę nad trzecim. Ktoś ma taki model rodziny że dwoje starszych dzieci i jedno maleństwo? jak się to sprawdza?

Gość gość
urodziłam córke jak synowie mieli 9 i 6 lat :) oni juz odchowani, było mi bardzo łatwo po urodzeniu córki ;) teraz córcia ma 8 lat :)

Gość gość
ja tez mam dwóch synów:) a nie bałaś się że ich zaniedbasz? inne potrzeby ma dorastające dziecko a inne niemowlak. jak starsze dzieci podchodzą do najmłodszego?

Gość gość
urodziłam córcię jak starsze miały 10 i 7 lat, więc jedna szła do 4 klasy a druga do 1, było bardzo ciężko, Z niemowlakiem na rękach trzebabyło przypilnować pierwszaka i w czwartej klasie też starsza miała przełom z tymi przedmiotami, ale rok później już było lepiej z lekcjami, zaś ciężej z wszędobylskim roczniakiem. Jednak cały czas mam wrażenie, że i tak za mało czasu poświęcam dzieciom, tzn każdej z osobna, bo dziećmi to raczej zajmuje się ja niż mąż. Oczywiście to był nasz wybór z trzecim, ale jest ciężko, ale mała jest słodkim oczkiem w głowie całej rodziny.

Gość gość
To fakt, że niektóre wypady, atrakcje, zabawy poszły w odstawkę, bo niemowlak, moje to rozumiały, ale ja miałam poczucie winy co do starszaków. Później będzie lepiej, a starsze za małą przepadają.

Gość gość
tu autorka no właśnie tego się boję, że starsze pójdą w odstawkę bo wiadomo że niemowlak jest wymagający. Na prawdę dziękuję za te opinie bo dużo mi dały. Z jednej strony chcę dziecka ale z drugiej nasze życie jest już poukładane, ściśle określone więc boję się rewolucji jaką jest 3 dziecko.