Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dymisje w rzadzie

Polecane posty

Gość gość

Premier Kopacz oświadczyła, że nie przyjmie sprawozdania Prokuratora Generalnego Andrzeja Seremeta. Dąży ona do jego dymisji, aby kolejnego Prokuratora Generalnego mianowała jeszcze PO, co przy kadencyjności tego urzędu pozwala na zachowanie kontroli nad wymiarem sprawiedliwości w czasach gdy ta partia zejdzie już ze sceny politycznej. Podobne pogłoski krążą na temat szefa NBP. Jeśli Marek Belka zrezygnuje ze swojego stanowiska przed powołaniem na Urząd Prezydenta Andrzeja Dudy, to będzie to próba dokonania nominacji jeszcze przez ustępującego Prezydenta, Bronisława Komorowskiego. Z pewnością władza powinna teraz modlić się o wakacje. Polacy rozjadą się na wczasy i wszyscy zapomną o polityce. We wrześniu wszystko może wyglądać już zupełnie inaczej.

Gość gość
Zamiast dymisji sejm powinien się wcześniej rozwiązać.

Gość gość
Czas działa na ich niekorzyść.

Gość gość
Po wakacjach ludzie nie zapomną,zwłaszcza ci ktōrych na nie nie stać.

Gość gość
Mam ,nadzieje ze nie zapomną ,tylko ze te szuje jeszcze namieszają do czasu wyborów :o ale teraz będzie kopaczka miała argument ze niby się zajęła aferą, ze nie została zmieniona pod dywan i boje się ze ludzie lykną

Gość gość
Zmieciona *

Gość gość
kopacz niczym sie nie różni od tych co podają się do dymisji , runęła złodziejska mafia i każdy ucieka by w ten sposób uratować się przed sprawiedliwością która i tak dosięgnie tych zdrajców Polski ! Tusk też odpowie za to co zrobił z krajem ! mafia PO wska zaliczyła zgon ! a to dopiero początek tego co jeszcze się dowiemy z tajnych akt i nie tylko !

Gość gość
Mam nadzieję, że ci usunięci "bohaterowie", nie okradną nas na swoje odprawy, bo aż mnie trzęsie, a wiadomo, że im zawsze mało, powinni wylecieć, powinni zostać ujęci i ukarani winni tej afery i poprzednich afer też.

Gość gość
No właśnie pierwsza myśl jak się dowiedzialam ze są dymisje to były odprawy :o Kurfa za co!? Ich nie do wiezienia ,ale do jakiegoś obozu pracy niech odrobią gnoje !

Gość gość
dokładnie ! odprawy za złodziejstwo !! ? pod sąd z nimi i do kamieniołomów ! na ciężkie roboty ! cały majątek powinno się im odebrać !

Gość gość
Nas nazywają folwarkiem! Maja za motłoch ! Śmieją nam się w twarz! A hooj doopa i kamieni kupa to ten (nie)rząd ,a nie Polska!

Gość gość
Myślę ,ze Stonoga ma jeszcze jakiegoś asa w rękawie i czeka do wyborow

Gość gość
Ja będę głosował na Platformę Obywatelską w październikowych wyborach parlamentarnych :)

Gość gość
A Stonoga kojarzy mi się wyłącznie z filmem obyczajowym "Ludzka stonoga" :)

Gość gość
gość dziś jeśli lubisz w doopala to kup sobie dildo :p

Gość gość
a teraz konkretnie jakie złodziejstwo macie na myśli, wraz z uzasadnieniem poproszę

Gość gość
no widzicie bez konkretów, wyszliście na bidy

Gość gość
Bezpośrednio po opublikowaniu akt prokuratorskich z afery taśmowej, Jacek Cichocki publicznie skomentował zdarzenie jako "największy przeciek w historii III RP". Stwierdził: "To jest bardzo zła sytuacja. Podkreślam - same przecieki dewastują przede wszystkim ład, który powinniśmy chronić. Ład prawny"Dewastacja ładu prawnego stanowi czynnik zagrażający bezpieczeństwu obywateli oraz porządkowi publicznemu. Zgodnie z Konstytucją RP, Prezydent RP, na wniosek Rady Ministrów, może wprowadzić stan wyjątkowyArt. 230: "W razie zagrożenia konstytucyjnego ustroju państwa, bezpieczeństwa obywateli lub porządku publicznego, Prezydent Rzeczypospolitej na wniosek Rady Ministrów może wprowadzić, na czas oznaczony, nie dłuższy niż 90 dni, stan wyjątkowy na części albo na całym terytorium państwa".Stan wyjątkowy może zostać, zgodnie z Konstytucją, wprowadzony na okres maksymalnie 150 dni (pięciu miesięcy) w dwóch fazach: 90 dni i 60-dniowego przedłużenia. W tym okresie, kadencja prezydenta zostaje przedłużona. Jeśli Komorowski wprowadziłby stan wyjątkowy z końcem lipca, wówczas Platforma Obywatelska mogłaby rządzić krajem jeszcze przez ponad pół roku. W tym czasie preferencje polityczne obywateli mogłyby się zmienić. X Niech ich ręka boska broni bo bedziemy mieli swój własny majdan :o

Gość gość
Posłuchaj frajerze: jeśli ktoś bierze ode mnie ponad polowe zarobków i obiecuje za to zapewnić mi moje konstytucyjne prawa do opieki medycznej ,do ochrony przez slozby itd a potem ja muszę się leczyć prywatnie albo umierać w kolejce ,bronić się sama bo policja teraz jest tylko od łapania kierowców,jeździć po dziorawych drogach itd juz nie mowie o tym ze żadnej emerytury nie będzie! To ktoś taki jest dla mnie i dla milionów Polakow zlodziejem!

Gość gość
Pieniądze jakie oddajemy na państwo maja złożyć ludziom ,a nie żeby jeden z drugim wpiertalali obiadki za równowartość przeciętnej pensji!

Gość gość
Służyć *

Gość gość
PO to najgorsze k******y ! powinni wszyscy skończyć w pierdlu !

Gość gość
A te wszystkie premie np za stadion bubel,te milionowe odprawy po 4 miesiącach pracy ,skandal z wynagrodzeniami nieistniejacej elektrowni atomowej? Tego nie można nazwać zlodziejstwem bo wszystko jest zgodne z prawem,prawem które sami dla siebie utworzyli

Gość gość
SLD składa wniosek o samorozwiązanie sejmu

Gość gość
Zachłanność PO sięgnęła zenitu, uważają wszystko za własność, zapomnieli, że istnieje jeszcze naród, który potrzebuje mądrych rządzących, z nie chciwych!

Gość gość
Władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy. - Stefan Niesiołowski

Gość gość
„Uczciwe rozliczenie jest takim etycznym fundamentem. Ludzie, którzy mówią prawdę o sobie, mają dopiero prawo ubiegać o to, aby rządzić dalej.” Donald Tusk 10.IX.2011r.

Gość gość
"Emigracja? Nie traktowałabym tego jako dramat" ~Anna Komorowska "Wziąć kredyt, mieć pracę" ~Bronisław Komorowski "Bezrobocie spada w Polsce, a w Anglii idzie w górę" ~Bronisław Komorowski "Ilość wyjazdów za granicę od wielkiej fali emigracji 2005-07 spadła 8-krotnie" ~Bronisław Komorowski "Rośnie fundamentalistyczny radykalizm w młodym pokoleniu Polaków. Módlmy się, by jak najszybciej wyemigrowali, dzięki czemu zachowamy porządek" ~Janusz Czapiński "Państwo polskie istnieje teoretycznie. Praktycznie nie istnieje." ~Bartłomiej Sienkiewicz "Nie oddajmy Polski gówniarzom" ~Adam Michnik "Wybory prezydenckie w roku 2015 wygrał Bronisław Komorowski" ~Tomasz Lis "Być może już teraz mamy na talerzu najważniejsze przesłanie tegorocznych wyborów prezydenckich, które wygra prezydent Bronisław Komorowski." ~Tomasz Lis