Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na przewlekły katar alergiczny

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, pomóżcie - córka od miesiąca ma gęsty katar i w związku z ty kaszle nocami. Byliśmy u lekarza - powiedziała, że dziecko jest zdrowe. Myślałam, ze zaraz przejdzie ale nie przechodzi. Psikam jej w nocy Nasivinem, ale wiadomo, że tym można nie dłużej niż kilka dni. Córka ma 5 lat- polećcie coś, please. Dodam tylko, że sprawa jest dziwna, bo we wrześniu córka poszła do przeszkolą i nagle wszyscy zaczęliśmy się męczyć z infekcjami i katarem. Nie jesteśmy na nic uczuleni (nic o tym nie wiemy) a teraz 2 dorosłych i 5 - latka mamy takie same objawy - gęsty katar, kaszel, ból głowy. Mój lekarz twierdzi, że to alergia, ale leki antyalergiczne pomagają średnio :( Może ktoś coś podpowie dziekuje

Gość gość
podnoszę

Gość gość
To może alergolog...? Testy? Jakie leki braliście?

Gość oszkaa
Sinupret

Gość gość
ja zyx oraz do nosa Tofen. To nie jest mocno nasilone - lekarz mówi, że jak chce to mogę sobie testy robić, tylko po co skoro leczenie i tak będzie objawowe? Córka nic Mąż nic Mnie się wydaje po prostu dziwne, że nagle w jednym czasie wszyscy się uczuliliśmy na coś

Gość gość
zaden kkatar alergiczny tylko powiekszony 3 migdal, mowa o dziecku. idz do laryngologa bo powiklania sa straszne

Gość gość
lekarka sprawdzała jej migdałki - powiedziała, że tylko trochę jest powiększony. Sprawdzic to jeszcze raz?

Gość gość
podnoszę

Gość gość
podnosze

Gość gość
Sterimar Mn z manganem oczyszcza nos z alergenow.

Gość gość
Migdalki a trzeci migdal to dwie rozne sprawy. Powie ci to każdy laryngolog, także odwiedz go. Nie kazdy pediatra prawidlowo ocenia trzeci migdał, kiedys soptakalam sie nawet z opinia że w zwyklym badaniu ciezko mówic o jakiejkolwiek ocenie. Nie zaszkodzi a jedna z najprawdopodniejszych przyczyn wykluczysz. Jeśli to nie bedzie to to moze faktycznie alergia lub pasozyty.

Gość gość
pasożyty na pewno nie - wykluczaliśmy przy innej okazji. Migdał - pani doktor pytała też czy chrapie, czy spi z otwarta buzią. Nic z tych rzeczy, więc pewnie i skierowania dalej nie dała. Wracając do uciążliwego kataru powodującego kaszel w nocy - co mogę dziecku dać? Może jakiś syrop antyhistaminowy?

Gość gość
Może ketotifen ale objawy leczyć bez poznania przyczyny to bezmyślne problem będzie się kumulowal i nie zniknie, to tak jak dawać np . pomidor który wywołuje bóle brzucha i biegunkę i jednocześnie coś ptzeciwbolowego i na biegunkę

Gość gość
a jeśli to łagodna reakcja alergiczna na np. pyłki traw? To co? katować dziecko niekończącymi się testami alergicznymi, tylko po to, żeby na koniec i tak zastosować leczenie objawowe?

A co na to mówi alergolog? Ja niedawno dowiedziałam się, że mam alergię na gluten i muszę go unikać. Wiele się od lekarza nie dowiedziałam, musiałam szukać więcej informacji na własną rękę, sporo znalazłam tutaj http://www.mojealergie.pl/category/alergie-pokarmowe/gluten-alergie-pokarmowe/ . Dobrze, że są teraz specjalne sklepy, w których bez problemu można kupić produkty bez glutenu.

Gość gość
Czy dziecko miało zrobione testy alergiczne? Czy jest pod opieką laryngologa? Lepiej samemu nie leczyć dziecka na własną rękę. Przerost trzeciego migdałka może być dość groźnym schorzeniem. Jeśli potrzebujesz opinii dobrego specjalisty - polecam laryngologa, dr. Wojciecha Kukwę. Moje dziecko go uwielbia!

Gość gość
Dzięki za polecenie! A gdzie przyjmuje Wojciech Kukwa?

Gość gość
Dr Kukwa przyjmuje na Ursynowie, w Mille Medica.

Gość gość
katar alergiczny i nasivin haha skąd takie tępe matki się biorą :-D

Gość medicusDCL
Dzień dobry, Rekomendujemy konsultacje ze specjalistą. Lekarz porozmawia z Panią o dolegliwościach Pani córki, przeprowadzi badania w celu zdiagnozowania przyczyny i dobierze odpowiednią metodę leczenia. Więcej informacji na ten temat znajdzie Pani na naszej stronie internetowej www.medicusdcl.pl .