Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sytuacja w sklepie

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj bylam w osiedlowym sklepie, stoimy z moją 2,5 córka w kolejce przed nami 3 osoby w tym mama z synkiem okolo 10 letnim. Chlopczyk kaszle na cale gardlo, kicha w nasza stronę, wyciera się o rekaw, ewidentnie nie byl to np. katar sienny tylko pezeziebienie i to konkretne bo nawet jego mama do nas 'dzieci w przedszkolu to moment lapia choroby'. No wlasnie, szybko potrafią zlapac cos od siebie. Wiem ze z takim przeziebionym malcem powinno się siedzieć w domu ale rozumiem ze może np wracala od lekarza albo po prostu nie miala z kim zostawić. JA TO ROZUMIEM. ale wydaje mi się ze tak spore dziecko powinno wiedzieć żeby zatykac buzie przy kaszlu i tak dalej. Po kilku minutach kiedy jej syn dalej kaszlal, matka w nasza stronę z uśmiechem 'oj ale rozsiewasz zarazki na innych' wtedy powiedzielam delikatnie ze może powinna w takich sytuacjach zwracać na to uwagę żeby rączką buzie zaslanial bo jak sama twierdzi rozsiewa zarazki a ona do mnie ze jak mi się coś nie podoba to moge iść do innego sklepy. Owszem, moge ale to nie ja jestem wśród ludzi z chorym dzieckiem i to nie ja ironizuje kiedy jest taka sytuacja. Nie jestem typem matki trzymającą wlasne dziecko w kuli ale wydaje mi się ze dobrze postapilam. Wy zwracacie uwagę na takie lub podobne sytuacje?

Gość gość
Jakis niedorozwój poprostu to byl moze opóźniony w rozwoju?

Gość gość
Dobrze zrobiłaś, mnie też wkurzają tacy ludzie:/ Co do uwag: ja bym po pierwszym tekście durnej mamuśki "dzieci w przedszkolu to szybko łapią" zaproponowała, by jej syn nie rozsiewał zarazków i się zasłaniał. Pewnie nic by to nie dało, bo ta idiotka widać specjalnie prowokowała dyskusję, a nie zamierzała niczego z tym zrobić, co widać po jej późniejszych odpowiedziach:/

Gość gość
Dobrze zrobiłaś, jest taki typ rodziców, brat mojego męża zawsze chore dziecko do nas przysyła i nic w tym nie widzi dziwnego. A ja się nauczyłam i mówię do tej małej po prostu- jesteś przeziębiona i nie będziecie się dziś razem bawić i koniec- ta mała też buzi nie zasłania jak kaszle. Oni maja z kim zostawić chore dziecko ja nie i mam gdzieś kto się obrazi a kto nie. Ostatnio taka baba starsza stała w aptece i kaszlała na wszystkich dookoła a przed nią w kolejce stała dziewczyna z dzieckiem w nosidełku - może z miesiąc miało.

Gość gość
Niektórzy rodzice naprawdę nie widzą swoich zaniedbań wychowawczych. W mojej rodzinie jedna matka najchętniej gościłaby się u innych ze swoją dwójka dzieciaków, one robią, co chcą, a ona nie zwraca na to uwagi, nie sprząta po nich, więc gdy są u mnie, to JA nie krępuję się im jej zwracać. Staram się jej nie zapraszać, żeby się nie denerwować potem, ale ona czasem sama się wprasza.

Gość gość
trza mu bylo w gebe chusteczke hig wsadzic, co za niewychowany gnoj! 10 lat i taki glupi

Gość gość
10-letni a "jego mama do nas 'dzieci w przedszkolu to moment lapia choroby'"?

Gość gość
jak durnowaty to pewnie i dopiero do przedszkola polazł

Gość gość
10 latek i przedszkole? cos ci prowokacja nie wypalila

Gość gość
też mi sie wydaje ze prowo

Gość gość
Dziesięciolatek chodzi do przedszkola?hahaa biedne dziewczę:D ale wracając do tematu to kiedyś zwróciłam uwagę kolesiowi w aptece,który stał przede mną ,gęby nie zasłaniał i kichał przez ramię w moją stronę.Jak mu powiedziałam,że mógłby usta zatykać to tylko sie głupio popatrzył i ani be ani me:O ale faktycznie już potem nie kichał