Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

UK szef się ze mnie naśmiewa

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w Anglii. Moj szef pochodzi z Indii, a od 40 lat mieszka w UK. Naśmiewa sie ze mnie do drugiej pracownicy a czesto do mnie prosto w twarz, ze powinnam schudnac (wcale nie mam nadwagi, po prostu nie jestem chuda), ze powinnam sie opalic, bo jestem zbyt biala czemu nie pojde na solarium, nie kupie samoopalacza badz nie pojade do Indii, 2-3 dni i mialabym kolor skory jak on itd itp Czy to jest w porzadku wg Was ? Mam dość :(

Gość gość
nagraj chujka :)

Gość gość
Pewnie,ze nie jest w porzadku? Czemu sie dajesz jakiemus ciapusowi tak obrazac? Powiedz mu ze ludzie o bardzo jasnej karnacji to jak rod szlachecki, a parobki sa opalone

Gość gość
To sie nazywa rasizm .Mozesz zglosic to perwszego lepszego konstabla i juz beda inaczej patrzec.Problem w tym,ze cie zwolni pewnie albo zmusi do odejscie

Gość gość
a gdzie pracujesz i co masz w umowie?

Gość gość
Nasmiewanie sie z pracownika w UK jest karalne jezeli chodzi o wage, kolor skory, wyznanie itp. Jezeli zlozysz skarge do HR (jesli jest u was ten departament) lub Employment Tribunal licz sie jednak z tym ze prace bedziesz musiala zmienic bo po prostu nie bedziesz mile widziana po takim incydencie. Powiedzialabym uzbroj sie w sarkazm i odpowiedz na te jego glupie przytyki pieknym za nadobne np. jestes zbyt blada? To dlatego ze pracujesz w biurze, a nie na plantacji herbaty. Jestes gruba? To niech ci zacznie wiecej placic, moze na silownie cie bedzie stac. A jesli nie chcesz mu dopiekac to moze w spomnij ze his jokes border on harassment and frankly his interest in how your body looks like is neither appreciated nor professional.

Gość gość
A dobrze ci tak :D w zyciu nie poszlabym pracowac do ciapatego, to sa ludzie drugiej kategorii. Jak ja ich k****a nie cierpie :D