Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kp wg harmonogramu?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o harmonogram tzw łatwego planu 3 godzinnego wg Tracy Hogg... jeśli np dziecko jadło o 9 i do teraz śpi, czyli ponad 3 godz., to mam je wybudzać na karmienie? Bo jak nie obudzę, to plan się poprzestawia... To samo wieczorem i w nocy, czy mam wybudzać co 3 godz.?

Gość gość
Zdaje mi sie że Tracy popiera butelkę, bo kp jest na żądanie a nie co 3 godz.

Gość gość
Absolutnie, nie karmi się piersią na czas.

Gość gość
Ja karmiła na żądanie tak powiedzieli w szpitalu i pediatra potwierdziła czasem co godz a czasem co 3 H różnie zależy chyba od dziecka..koleżanka karmiła co3 H U nas to raczej by się nie sprawdziło..

Gość gość
Dziecko ma się samo upomnieć bo w naturalny sposób żołądek da mu znać o głodzie i to jest własciwe. Żadne wybudzanie głęboko śpiącego dziecka nie jest właściwe. Według schematu to się karmi mieszanką a i tak nieraz dziecko nie chce i trzeba potem wylać.

Gość gość
Ja karmilam wg planu co ok 3 godz.,ale jak dziecko spało to nie budzilam, tylko posiłki się lekko przesuwały. Moje dzieci szybko miały 5 posiłków (karmień piersią) w dzień prócz tych nocnych. Przez to i łatwiej było organizować spacery i drzemki.

Gość gość
Kp na żądanie, mm na godziny. Tak mowily mi pielegniarki i pediatra,tego sie trzymam. Karmie wylacznie piersia. Jak corka chce to dostaje. Po pewnym czasie sama stworzyla sobie "harmonogram" i domaga sie mniej wiecej w tych samych godsinach.