Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pokrzywka i podnisiona temperatura ciała.

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam problem. w ostatnią niedzielę pojawiła mi się wysypka na rękach i nogach ..a znajdując się w chłodnym pomieszczeniu znikla po 2 godzinach. Jednak wieczorem leżąc w łóżku znowu się pojawiła i temperatura wzrosła do 38,5. na drugi dzień udałam się do lekarza i ten zlecił mi badania morfologia, mocz, crp, cukier jednak poza podwyższonym crp do 35 wyniki wyszły prawidłowe. więc stwierdził pokrzywkę i zapisał jakieś tabletki antyalergiczne. byłam również u dermatologa i stwierdziła to samo. Jednak dziś jest już piątek i mierzę sobie temp i znowu prawie 38stopni. Czy to jest normalne że przy pokrzywce non stop ma się podniesioną temperaturę?? Niby wyniki ok jednak to crp? ten stan zapalny by mi ją non stop podnosił?? bardzo proszę o odpowiedz.

Gość gość
a co powoduje tą pokrzywkę? Nie wiesz?

Gość gość
Wychodzi na to,że pojawia mi się gdy się przegrzeje..np nagrzany samochód wchodze do galerii tam klima chodzi wysypka znika..i tak samo jak wejdę pod kołdrę i się zagrzeję momentalnie całe nogi i ręce w kropki..a jak wyjdę i ciało się schłodzi to sobie znika jak gdyby nikdy nic. Pal licho wysypkę..bardziej martwi mnie podywższona temperatura.

Gość gość
nie zmieniałaś ostatnio balsamu do ciała albo żelu pod prysznic ? nie smarujesz się niczym co zawiera kofeinę lub cynamon (np. balsam na cellulit, wyszczuplający) ? stosowałaś lub stosujesz jakiś antybiotyk ? pijesz zioła ? (np. dziurawiec uczula na słońce)