Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja 20 letnia kuzynka stracila wszysciutenkie zęby po porodzie!!!szok!!!!!!!!

Polecane posty

Gość gość
ja akurat mam mocne zęby za to moja córka ma 4 latka i cztery plomby o ząbki dbałam od razu 2 razy dziennie myje sztoteczka elektryczna poprawiam jej nie pije soków słodycze sporadycznie zaznaczam że ma juz piatą dziure w lipcu idziemy na plombowanie za to mojej kolezanki synek w tym samym wieku co córka myje zeby sporadycznie i ma w piatce mała dziure. Zęby to geny oczywiście higiena też ale myślę że większą role odgrywają geny

Gość gość
pieprzycie glupoty kuzynce mogly wypasc zęby bo miała mało wapnia w diecie przed ciaza i w trakcie a dziecko wyssalo jej resztę, bywa

Gość gość
wiem, ze duzo zaplacilam. Dobry kolega wydal 50 tysiecy ale nie robil calej gory. Ja wszystko na gorze zrobilam i wiekszosc z dolu, zostawilam tylko pierwsze z dolu, bo trzymaja sie niezle tak jak mojej mamie i babci, ktora do smierci miala piekne dolne zeby. Mama dzis ma proteze gorna, ale dol ma swoj. Ja dolu bym nie ruszala tez gdyby nie ciaza ale musialam bo zrobily mi sie te zeb jeszcze bardziej miekkie:O I wszystkie te, ktorymi zuje powymienialam. Tylko do 4 pozostawialam na dole.

Gość gość
makabryczny wątek...nie wierze w to co czytam... w moim otoczeniu nikt nie ma problemow z zębami...

Gość gość
No to się rozejrzyj większosc polaków ma zjechane zeby ,za granicą po tym m ozna poznać , że z polski , może sie przyzwyczaiłas

Gość gość
masakra

Gość miła jak zawsze
Wierzę autorce i dbanie o zęby ma tutaj mało do gadania ale skoro wy tego nie przeszłyście (i oby nie musiałyście) to nie uwierzycie.

Gość gość
zeby stracić ząb trzeba się bardzo postarać,i to przez długie lata'takie bzdury to wszystkie opowiadają te ,co w paszczu mają bagno,a potem dorabiają teorię,ze to przez ciążę

Gość gość
Dobrze ,że jej nie wypadły podczas porodu ...pierdu ,pierdu ...się dba się ma ...i tyle

Gość gość
Mi w czasie ciazy wypadla dolna 3. Okazalo sie, ze wczesniej byl to zle leczony zab kanalowo.

Gość gość
Przed ciążą wyleczyła wszystkie zęby, bywałam u dentysty co tydzień, chciałam mieć pewność ze wszystko ok, ale tylko ze wzgledu na to (bo słyszałam) że jak sie jest w ciąży i ma sie coś nie tak z zębami to moze być zakażenie a wiadomo, że nasza krew dociera też do płodu. Urodziłam wszystkie zęby mam nadal :) Ale nie mam tak silnych i zdrowych jak inni znajomi, genetycznie dostałam takie od rodziców. Są białe ale słabe, psują sie czasami gdzieś od środka nie widać objawów nic nie boli a zaczyna ząb sinieć :( Dwa lata temu w końcu sie wnerwiłam zrobiłam sobie koronkę na 7 przednich górnych zębów, trzeba jakos wygladać. Dbam o nie szoruję, stosuję płyny do płukania, a organizm i tak swoje robi ;)

Gość gość
Te teksty, że można-można, albo się dba-się ma, rzucają ci szczęśliwcy, którzy nie mają pojęcia, jak to jest mieć słabe zęby, szkliwo itd. Wyobraźcie sobie, że mnóstwo ludzi naprawdę regularnie szczotkuje, nitkuje, płucze, kontroluje, a i tak mają po kilka, a nawet kilkanaście plomb. To jest złożona kwestia (np. geny, dieta), a nie tylko i wyłącznie higiena lub jej brak.

Gość gość
ale jak zab moze sam wypasc ???bez jaj...tak to chyba nie ma...zeby ząb nagle sam z siebie wyleciał :)nie wierze w to co czytam:)

Gość gość
hehehe

Gość gość
ZĄB SAM NIE WYPADNIE PRZECIEZ...

Gość gość
jesli to prawda, to chyba musiała byc jakas powazna choroba, i albo miała b powazny stan juz przed, bo w wyniku samego niedbania o zeby by przeciez nie wyleciały tak szybszko przez ciaze, predzej jakby np.. głodowala.. A czy mi ktos cos poradzi? u mnie jest makarba na górze, doł w miarę, ok, ale na górze nie mam dwójki, jest korzen, do usuniecia, nie mam tez obu czwórek.Myslałam zeby odkłądac kase na implant, ok. 2700 zł ale to by mi zajelo ponad rok. A i tak nie mam tych czwórek. Czy lepiej jednak sie zdecydowac na proteze częsciową, tyle ze ja sie tego brzydze. No i jak wyrwe korzen tej dwójki to juz impantu mi nie załoza bo nie zdąrze uzbierac

Gość gość
to jak ty chodzisz bez czwórek dziewczyno??? podejrzewam ,że jestes bardzo zaniedbaną kobietą i biedną i nie mylas zebów..skoro nie masz juz czwórek...nie wstyd ci przed dentystą ,że nie masz czwórek juz???to jakas masakra....chyba masz jakies korony na te czwórki...co?

Gość gość
to jak ty chodzisz bez czwórek dziewczyno??? xx nie jestem dziewczyna, mam prawie 40 lat... Jak chodze, normalnie, jedna noga do przodu, potem druga. :) Jestem przecietnie biedna, u mnie problemembył paniczny lęk przed denstysta, no i u nas w rodzinie zeby b słabe, myłam przynajmniej raz dziennie, najczesciej dwa razy. Zeby isc do dentysty musiałam sie czołgac z bolu, tygodniami brałam tabletki, i szłam jak juz nie działały