Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poczułam głowkę dziecka!!

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, ostatnio będąc u ginekologa powiedział mi, że główka dziecka jest już bardzo nisko i muszę na siebie uważać, dużo odpoczywać by donosić ciążę (jestem w 33 tygodniu). Wczoraj podczas aplikacji tabletki dopochwowo dosłownie wyczułam główkę dziecka!! Było to na tej zasadzie że włożyłam palec do pochwy poczułam tak jakby przeszkodę. Dziecko zaczeło się poruszac!! Czy to możliwe? Czy któraś z Was miała podobne doświadczenie?

Gość gość
niemożliwe

Gość gość
taaa... to trzeba było ją wepchnąć głębiej :P

Gość gość
Moze wlozylas paluszek do pupci i poczulas krecika? :)

Gość gość
Mozliwe. Jak glowka jest juz nisko,to jest wyczuwalna. Ginekolog podczas badania tez ja czuje. Ale nie pchaj paluchow gleboko,zeby poczuc glowke i poglaskac dziecko,bo jeszcze zrobisz mu krzywde.

Gość gość
Zeby czuc glowke musi byc pecherz plodowy w pochwie tzn szyjka musiala sie skrocic i zrobilo sie rozwarcie. Ale gdyby pecherz plodowy byl juz w pochwie lekarx powinien cie do szpitala wyslac vbo wody moga odejsc w kazdej chwili nie mowiac o infekcjach ktire w moga zakazic dziecko i macice. Ja na porodowce majac 4 cm rozwarcia jak polozna wlozyla palec mowila ze juz cUje glowka jak rusza ale to byl porod i wody odesźly wiec normalne. A w 33 tyg to nievezpieczne.poszla bym do innego gin i zapytala czy glowka jest nisko ale szyjka zamknieta wtedy glowki palcem nie wyczujesZ. Czy pecherz jest w poxhwie i wtedy szpital

Gość gość
Zgadzam sie. Ja wlasnie jestem na terminie porodu i mam juz skrocona szyjke i rozwarcie 2 cm. Polozna ostatnio mnie zbadala i wyczula glowke.

Gość gość
Owszem glowke mozesz wyczuc ale to oznacza ze porod juz tuz tuz bo szyjka musi byc krotka i rozwarcie tez. I oile w 38 tyg nie jest to niebezpieczne bo chodzac wody odejda to w 33 to niebezpieczne. Bo zakazenie moze sie wdac i na porid te za szybko. Radze konsultacje z innym lekarzem. Bo na tym etapie jesli pecherz jest w pochwie ryzyko porodu jest ogromne i powinnas dostac sterydy na pluca dziecka. Oraz profilaktycznie jakies globulki zeby nie doszlo do infekcji i lezec zakaz chodzenia bo wody moga odejsc w kazdej chwili. Ja w 38 tyg mialam pecherz na wierzchu bo bylo 3 cm rozwarcia i szyjla mocno skrocona. Lekarz kazal duzo ruchu zeby wody odeszlu i porod sie zaczal bo to moze prowadzic do infekcji. Po 3 dniach zakupow wody odeszly :)

Gość gość
idz do lekarza a nie tu na kafe siedisz

Gość gość
Byłam u lekarza 3 dni temu, lekarka kazała mi przyjechać w połowie przyszłego tygodnia do szpitala żeby skontrolować położenie dziecka.

Gość gość
Chyba powinnas zgłosic sie do psuchiatry:D Takie brednie piszesz aż strzyka w pewnym miejscu😠