Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do dziewczyn, które nazwaly córke Zosia.

Polecane posty

Gość gość

Czy Wy tez spotykacie sie z takim niezyczliwym odbiorem tego imienia??? Moja Zosia ma 3 miesiace. Prawie kazdy, kto zapyta o imie, to sie krzywi i mowi "Zocha?? Zofia?? Jak stara baba". Boze ci to kogo obchodzi??? A czy te wszystkie Jany, Franciszki, Antoniny, Michaliny brzmią lepiej? Młodziej? A może lepiej nowoczesne Nikole, Alany, Dżesiki, Vanessy i Sandry są lepszym imieniem dla dziecka??? Czy imie Zosia jest az tak wieśniackie????? Skutecznie mi juz to imie obrzydzono i mimo ze mi sie bardzo podoba, to boje sie, ze za dwa lata bede sie wstydzila na placu zabaw zawolac corke po imieniu :-(

Gość gość
Imie bardzo ladne, nie wiem skad takie opinie. Ludziom niedogodzisz. Mama Marysi - tez imie roznie odbierane, swoja droga :)

Gość gość
Jak chodzilam do liceum 10lat temu i byla tam jedna Zosia to kazdy sie z niej smial. No,ale czasy sie zmienily i teraz to imie jest na topie. Powiem Ci szczerze,ze mi sie ono nie podoba. Tak samo jak te wszystkie inne,ktore wymienilas w poscie, nie rozumiem tej mody na stare lub obce imiona. Ale to byl Twoj wybor,Twoja corka i na pewno nie komentowalabym glupio tego imienia. Olej tych niezyczliwych.

Imię piękne!!! Sama za 4 miesiące urodzę Zosię i mam gdzies, co o tym imieniu myślą inni. Swoja droga to na liscie najczesciej nadawanych imion w 2014 roku Zofia jest na 5. miejscu :-) Wiec wielu osobom sie podoba. W woj. mazowieckim bylo na trzecim, wiec chyba nie wiejskie, skoro "warszawka" tak wybierała ;-)

Gość gość
olej glupie komentarze. U mnie tez bedzie Zosia. Cudowne imie ;) Moja babcia miala tak na imie. Poza tym uwazam, ze Zoski to wyjatkowe kobiety. Gratuluje corki ;)

Gość gość
Sto razy lepiej brzmi Zosia niż Amanda, Vanessa czy Andżelika :-P Każdy wybiera imię dla swojego dziecka i nic komu do tego.

U nas tez po babci. Zarowno moja babcia, jak i babcia męża to Zosia :-) A swoją drogą wyobrażacie sobie, jak kiedys sie bedzie mowilo "dziadek Alan" , " babcia Dżesika" ;-) Jakos mi to nie pasuje hehe. Ale pewnie kwestia przyzwyczajenia.

Gość gość
No wlasnie mi tez sie nie podobaja te nowoczesne imiona, ale jak ktos mi przedstawia swoja corke, to nie komentuje "Nikola? Jak z patologii". To ze sie komus nie podoba, to trudno, ale po co te komentarze????

Gość gość
ludziom nie dogodzisz, moja kuzynka i moja przyjaciolka maja Zosie-obie mamy to wyksztalcone dziewczyny a corki-fajne lobuziary, Zosia bardzo ladne imie, ma piekne znaczenie,pozdrawiam

Gość gość
Według mni żyjemy w takich czasach, że imiona są bardzo różnorodne i żadne dziecko nie będzie wyśmiewane z powodu imienia.

Gość gość
Ja swojej dałam na imie Karolinka, ale uwazm, ze Zosia jest bardzo ladne. Brzmi przyjaznie.

Gość gość
Moja Zosia ma 6m, wszyscy zachwyceni imieniem, chyba ze udaja ;-)

Gość gość
Zosia, jedno z najpopularniejszych imion teraz. Zuzia, Zosia, Amelka i Lenka.

Gość gość
Moja Zosia kończy w tym roku 8 lat i nigdy nie spotkałam się z negatywnymi komentarzami w normalnym życiu, bo internet to co innego ;) Zazwyczaj słyszę: "Jakie piękne imię, miałam/mam babcię/ciocię/mamę ot tym imieniu. Jak to dobrze, że takie imiona wracają do łask." :)

Gość gość
Ja nie jestem zwolenniczką powrotu do starych imion i nie nazwałabym córki Zofia, Maria, czy syna Jan lub Franciszek- ale to tylko moja opinia i kwestia gustu. To, że komuś nie podobają się stare imiona nie oznacza, że woli te nowoczesne, jak np.Jessicka, Allan, Brajan czy NIkola itp.

Gość gość
Znajomi maja Zofie, ale nie mowia na nia Zosia, tylko Zofka. Tak jest orginalniej i mniej oklepanie.

Gość gość
i sie to imie nie podoba ale nie przejmoj sie, teraz duzo malych dziewczynek ma na imie Zosia lub Marysia czy tez Antosia, taka moda na stare imiona(jak juz pisalam mi sie nie podobaja te stare ani te amerycko brzmiace). kto co lubi, wazne,ze tobie sie podoba.

Gość gość
ja już pisałam tutaj kiedyś, ze nie lubię imion z "sia", dla mnie brzmią głupio, mało dziewczęco, nie nazwałabym tak dziecka. Dziwi mnie trochę powrót"Zosi"(nie znałam żadnej w swoim wieku) ateraz nagle tyle Zoś... kiedyś to imię sie nie podobało :) no,ale były Kasie i Gosie... nie jest ono brzydkie, po prostu nie w moim guście, ale nigdy nikomu tego nie powiedziałam. Z drugiej strony trudno się ludziom dziwić, mojej mamie też te stare imiona się nie podobająbo kojarzą jej się z dziadkami, starymi ciotkami, takie odczucia, moja prababcia też była Zosia, druga Maria, także...

Gość gość
ale też ty sama mówisz o swoich odczuciach do imienia np. Sandra, Angelika, które ja traktuję normalnie, wiele moich koleżanek miało tak na imię i nie b yły z patologii, mi się nigdy tak nie kojarzyło aprzez pewien czas mi się nawet bardzo podobały, tutaj się dowiedziałam, że to patologia. Nie chcesz być brana stereotypowo to sama też tak nie myśl, a twoja Zosia na pewno nie będzie wyśmiewana z powodu imienia bo teraz Zosiek jest na pęczki i jej imię będzie jak ta Anka i Kaśka naszego pokolenia, imienniczkę w klasie pewnie znajdzie niejedną.

Gość gość
Zawsze chciałam nazwać swoją córkę właśnie Zosia, ewentualnie Lena lub Antonina ale te imiona stały się tak popularne, że szukam czegoś innego. A szkoda mi tej wymarzone Zofii ale też nie chcę żeby córka nosiła imię jak pół ulicy. Durnymi komentarzami się nie przejmuj. W ogóle jaki bezczelny musi być człowiek aby tak w prost krytykować imię, to Twój wybór i nikomu nic do tego.

Gość gość
Ja też mam Zosię. Bardzo pasuje do niej to imię bo jest taką Zosią samosią. Ma już 10 lat a wtedy nie było to imię tak popularne jak teraz. W dużej szkole do której chodzi jest w tej chwili jedyną dziewczyną o takim imieniu. Koleżanki mówią do niej Zońka lub Zosiulka i bardzo to lubi. Nikt nigdy nie zwracał się do niej Zośka, Zocha itp. Sąsiadka mojej mamy (kobitka po 40ce też Zosia) mówiła że nie lubiła swojego imienia dopóki u nas nie pojawiła się Zosia bo jak twierdzi tak fajnie brzmiało jak do takiego małego biegającego po podwórku szkraba wołaliśmy Zosieńka, Zosiunia;-)

Gość gość
moja Zojka straszny uparciuch, Zosia samosia,rozrabiara :) mam w rodzinie 2 ciocie o tym imieniu, totalne przeciwieństwa, 1 kochana kobieta, życzliwa, wspaniała, 2 wredne wścibskie babsko, mam nadzieję, że córce będzie bliżej do tej pierwszej 🖐️

Gość gość
Wasze córki nie sa "Zosia" ale ZOFIA Wciskacie te swoje zdrobnienia bo wstyd wam mowić tak jak jest? Rozumiem ze dziecko małe wiec słodko pierdzaco mówicie ale bez przesady. Ja osobiście nie jestem za powrotem tych starych imion typu Zofia, Hanna, itd to żadne "Zosie" ani "Hanie" ale twarde stare imiona.

Gość gość
gość wczoraj gdzie ty do szkoły chodziłaś chyba na jakiejś patolandii, bo ja też chodziłam 10 lat temu do liceum mieliśmy, Zofie, Antoniny i Jadwigę w szkole i nikt się z nich nie śmiał. Znam też Krzysię, Romanę, Ramonę i Berenikę dość nietypowo ale nikt się nie śmiał raczej dziwił ale szybko się przyzwyczailiśmy, a Krzysia i Berenika to moje koleżanki z zerówki. Dzieci tak nie rozkminiają. To dorośli robią im wodę z mózgu, uczą chamstwa, prostactwa i wyśmiewania się.

Gość gość
zofia paskudne imie.....

Gość gość
Chynba tylko w Polsce ludzie tak przezywaja jakie imie nadal ktos swojemu dziecku. Co to kogo obchodzi. U mnie za dzieciaka na osiedlu byl Ariel. Wszyscy.dorosli krzywili sie jak slyszeli jak chlopczyk ma na imie. Mnie w zasadzie nie obchodzi jak ktos nazwie swoje dziecko. Ono nie jest niczemu winne i smiac sie z niego nie nalezy. Smieszy mnie tylko czasem podejscie rodzicow,ze trzeba dac jak najbardziej nietypowe imie,zeby dziecko bylo jak najbardziej oryginalne.

Gość gość
Gosciu z 12:46 A do kazdej Katarzyny wszyscy mowia Katarzyno, nikt nie mowi Kasia tak??? Tak samo Malgorzata= Malgosia, Gosia Joana Asia Barbara Basia Krystyna Krysia Zadne imie sie nie zrabnia tak?? Trzeba mowic oficjalnie???

Gość gość
Zofia-Tak brzmi pełne nadane imię a nie zdrobnienie. Tak, mowię do ludzi pełnym imieniem jakie maja wiec do waszych "Zosi" tez bedą tak mowić i ona sama tak sie bedzie w przyszłości przedstawiać. Co w tym złego skoro uważacie to za tak piękne imię? Mam koleżankę-Teresa sie nazywa i zawsze jej było wstyd ze tak młoda dziewczyna ma tak stare i paskudne imię. Myślcie czasem nad tym co bedzie w przyszłości

Gość gość
Nie ma się do czego przyczepić, to się czepię, że ktoś o małym dziecku mówi w formie zdrobniałej :O Poza tym nie znam żadnej osoby, która poza oficjalnymi spotkaniami przedstawia się oficjalną formą imienia. Na stopie towarzyskiej zawsze są to zdrobnienia, jeżeli imie je posiada (Kasia, Gosia, Basia) :P

Gość gość
Ja jestem Renata i żyje, wstyd to kraść, a nie mieć staromodne imię. Znam Teresę, Danutę, Jadwigę, Beatę, wszystkie mamy po 24 lata i żadna nie ma problemu z tym, że imiona są niepopularne w naszym pokoleniu. Nie wiem co Wy macie z tymi imionami, za granicą ludzie nazywają dzieci w kompletnie porąbany sposób, a nikt tam z tego powodu tragedii nie robi, a u nas jakiś kurde wieczny problem. A zarówno Zofia jak i Zosia bardzo ładnie brzmią ;)