Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktos zna Arabow? Wie jacy sa?

Polecane posty

Gość gość
Nie rozumiem, dlaczego on ucieka ode mnie skoro twierdzi że mnie kocha. On twierdzi, że to dla mojego dobra. No ale skoro by mnie kochał, to mógłby rzucić religię i przeprowadzić się do Europy i olać swoje zwyczaje. Nie rozumiem tego

Gość gość
To dlaczego go o to nie zapytasz?

Gość gość
Bo nie zna polskiego, a migowym cięzko wytłumaczyć :(

Gość gość
To po angielsku

Gość gość
22:40 to nie ja to napisałam Zapytałam się go, ale on nie zrezygnuje ze swojej religii a poza tym on ma chyba jakąś niską samoocene i uważa się za kogoś gorszego ode mnie

Gość gość
Nie wiem co ci doradzic chyba mic z tego nie będzie. Musisz o nim zapomnieć

Gość gość
Zapomnij o nim... Teraz dużo braci Ukrainców przebywa u nas na saxach może coś wyłowisz

Gość gość
No właśnie on sam nie daje mi o sobie zapomnieć- bo jak się nie odzywam to pyta sie co słychać, itp. Wkurza mnie to.

Gość gość
ahahahahah ty juz lepiej zajmij sie arabusami, niz UPAincami! :D

Gość gość
Ukraińcy są git... plotka głosi że blendamet i inni producenc***ast do zębów zwineli sie z ich rynku bo większość tamtego narodu i tak ma olśniewający uśmiech :D (złote i srebrne zęby)

Gość gość
Grubo

Muzułmanin nigdy się nie wyrzeknie religii bo jest ona częścią jego codziennego życia całej kultury i tradycji narodowych, więc jeśli prosiłabyś o to, to tak naprawdę każesz wyżec się mu tożsamości i wszystkiego co zna. Jesteś za młoda więc odpuść i zakończ ten związek jak najszybciej i nie odpowiadaj więcej na jego zaczepki. Wielu z nich tylko gra takich kochanych a cel mają jeden wiza do europy ich eldorado bo w Algierii nie jest obecnie kolorowo. A i twój luby pewnie niedługo pójdzie do wojska bo jest tam obowiązkowa służba wojskowa jeśli nie wiesz. Oczywiście są też normalni, porządni algierczycy jak ludzie wszędzie można spotkać tych złych i tych dobrych. Mówi to wam szczęśliwa żona algierczyka właśnie :)

Gość gość
"Oni wszyscy sa ok dopoki nie jest sie z nimi w zwiazku. Jesli ktos zna muzulmaninow to również prosze o opinie" - w związku małżeńskim od kilkunastu chyba lat i jest ok.

Gość gość
AmarJoa dziś No ale właśnie to ja go bardziej zaczepiam niż on mnie. On mi pisze tylko jak się długo nie odzywam: co słychac, itp. On pracuje w wojsku

Gość gość
te bru*dasy po to jezdza do europy i niby sie ucza: na zone ich nie stac w ich kraju i sie zmeczyli j*e*b*c KO*ZY,lepiej jechac do europy bo tam sie dziweczyny wsciekaj za czar*na spe*rma I NIE ZARAZAC CHOROBAMI WENERYCZNYMI POLSKICH OBYWATELI I OBYWATELEK :p jakie sprane mozgi,podstawowym zadaniem terr*orysty to wtopic sie w otoczenie i czekac na ROZ/*/KAZ potrafia sie tak kamuflowac przez 10-20 lat :p Roznica miedzy katolikami a muzulmanami jest taka, ze nie ucinaja glow, doktryna katolicka jest oparta na naukach Chrystusa, zeby milowac blizniego, a koran mowi wyraznie o mordzie niewiernych... :p

Gość Samotniczka24
Jeśli uważa się za gorszego do ciebie to znaczy, że bierze cię na litość. Może się zlitujesz, że on taki biedny i przecież na ciebie nie zasługuje, a ty będziesz żarliwe zaprzeczać aż mu dasz :D

autorko jeśli twój pracuję w wojsku, czyli ma dobrą stabilną pracę, nigdy nie wyjedzie z kraju i nie osiedli się u Europie, bo mu się to nie opłaca. Wojskowym żyję się w Algierii bardzo dobrze. Chcesz być jego żoną to musisz się przeprowadzić do Algierii i tu zamieszkać. Nie powiem że się nie da znam kilka polek które tu mieszkają i mają się dobrze, nawet katoliczek, sama mieszkam prawie rok, ale jest to wciąż młody, rozwijający się kraj i wielu europejskich standardów życia próżno tu szukać. Jak jeszcze twój mieszka w większych miastach- Algier, Oran to łatwiej jest się przystosować bo są to miasta co raz bardziej europejskie ale jak jakieś małe miasteczko albo wieś to nie dałabyś rady tak żyć

Gość Samotniczka24
W ogóle co to za temat ,,czy ktoś zna Arabów"? Jakich? Z Afryki? Z Azji? Są ich miliony. To tak jakby ktoś zapytał wiecie jacy są Europejczycy? Każdy Arab ma swoją kulturę i odłam Islamu. Są też tacy, którzy wyznają inną religię albo pomimo tego, że urodzili się w kraju arabskim to oni nimi nie są, są też Berberowie np. Ludzie są różni. Jak znasz jednego przedstawiciela to nie znaczy, że znasz całą nację :D

Gość gość
AmarJoa ja nie jestem katoliczka, jestem agnostyczką. Dla mnie religia to najgorsze zło, najbardziej boli mnie że ludzie kłócą się z powodu wiary - to takie chore. On wie, że jestem niewierząca i nie akceptuje tego. Pochodzi z Konstantyna. A Ty mieszkasz w Algierii?

Gość gość
bedziesz bardzo żałować jak tam pojedziesz

Mieszkam w Algierii ale na zachodzie. Konstantyn to wschód kraju ale jedno z większych miast więc spoko. Muzułmanin nie ma prawa być z nie wierzącą więc dobrze ci radzi żebyś odpuściła bo taki związek nie ma przyszłości. Religia w ALG jest bardzo ważna bo określa wszystkie aspekty życia każdego obywatela. Jego rodzina nigdy nie zaakceptowałaby związku z niewierzącą, nawet w urzędzie ślubu by wam nie udzielono. Poza tym dzieci muzułmanina są muzułmanami bo religia jest dziedziczona po ojcu i z tym nie wygrasz. Algieria nie jest fundamentalistycznym krajem, nie ma tu egzekucji czy publicznych chłost ale głoszenie poglądów ateistycznych cz agnostycznych może nie być najlepszym pomysłem bo możesz odczuć bolesne konsekwencję. Jesteś młoda, myślisz otwarcie i masz swoje zdanie na temat religii czy innych kwestii, więc nie pakuj się w coś przez co będziesz cierpieć. Jako agnostyczka nie możesz być z muzułmaninem tak jest prawda, nikt cię nie będzie szanował bo jesteś gorszym człowiekiem i z mentalnością i przekonaniami społeczeństwa nie wygrasz.

Gość gość
Chętnie nawiązałabym kontakt z Polkami, które mieszkają w Algierii bądź spotykają się z tamtejszymi facetami :)

zapraszam cie na facebookową grupę związki mieszane- partnerzy obcokrajowcy tam jest wiele dziewczyn mających za partnerów algierczyków

Gość gość
A mogę prosić o link do tej grupy? Chcę mieć pewność, że to ta właściwa ;)

Gość gość
Dziękuję :)