Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Z dylematów pierworódki

Ile pieluch?

Polecane posty

Gość Z dylematów pierworódki

Jestem w ciąży i powoli planuję już kompletowanie wyprawki. Dzisiaj oglądałam pieluchy. 1 wg info na opakowaniu są dla dzieci 2-4kg, a 2 dla dzieci 3-5kg. I teraz zastanawiam się ile opakowań tych jedynek kupić? No bo teoretycznie jak dziecko urodzi się powyżej 3kg to już te 2 powinny pasować. We wszelkich listach wyprawkowych jest info, żeby kupić trzy paczki pieluch na paczatek (szczegół, że paczki też są różne). :P Z kolei jak dziecko urodzi się duże, powyżej 4kg to czy te jedynki nie będą za małe. W paczce jedynek jest 25szt, w dwójkach coś ponad 30szt.

Gość gość
3 paczki to minimum, kup po 3 paki 1, 2 i 3, najwyżej odsprzedasz komuś albo podarujesz. Pieluch schodzi na początku tyle, że te 3 paczki zużyjesz w 2 dni.

Gość gość
Uwierz mi- nawet dla 4kg noworodka jedynki będą dobre. Jak kupisz dwójki to kupa wyleci bokiem a do tego rzepy będziesz zapinala niemal na krzyż.

Gość gość
ja urodziłam synka 4,4kg i używalam od razu rozm 2. Kupi paczkę 1 i reszte 2 najwyzej te 1 dokupisz

Gość gość
Dzięki za pomoc! Na razie kupię mniej, a już bliżej porodu jak będę miała chociaż orientacyjne dane jak duży jest bąbel to dokupię więcej. :)

Gość gość
Kup max 2 paczki, i sama ocenisz czy potem nie przejść na te większe... Wiesz podana jest na paczce waga ale pamiętaj jedne dzieci mają grubsze brzuszki inne udka jeszcze inne są duże w barkach... rozmiar 1 pampersa są robione w ten sposób żeby nie obcieraly pępka... Moje noworodki robiły kupy często mojej siostry raz na 3 dni.... Mi paczka pieluch statczala na krócej niż jej....dwie paczki starczy ci na początek, a potem sama ocenisz czy kupować następny rozmiar czy ten sam.... Przecież ktoś zamiast ciebie będzie mógł podejść do sklepu i kupić.... Lepiej nie kupować na zapas.... Zawsze może się też okazać że pieluchy które kupiłaś uczulaja....

Gość gość
Ja mialam 70 pieluszek 1 i jak się skonczyly zaczelam uzywac dwojek..byly ciut przyduze ale teraz jak mlody ma ponad 3 tygodnie sa ok.ale mlody zuzywa ogromna ilosc pieluchvbo kupa jest w kazdej pieluszce i niechce zeby sie odparzal.

Gość gość
Hm,pampersy oryginalne mają inna rozmarowke.rozm.1 to 2-5kg a roz.2 to 3-6kg.

Gość gość
Uwierz mi- nawet dla 4kg noworodka jedynki będą dobre. Jak kupisz dwójki to kupa wyleci bokiem a do tego rzepy będziesz zapinala niemal na krzyż. x Podpisuję się pod tym. Urodziłam troje od 3,5 kg wzwyż i zawsze używałam jedynek.

Gość gość
Ktoś już pisał, że newborny mają specjalne wycięcia na pępek, to jest potrzebne.

Gość gość
Moja córka urodziła się z wagą 3975 i przez dwa miesiące kupowałam jej 1. Ale oryginalne pampersy.

Gość gość
Moja corka urodzila sie z waga 3300g. Mielismy kupione 2 i takich uzywala,ale byly ciut duze. Kupilismy Bella Happy 1 - to wlasnie one maja wyciecie na pepek,a to bardzo wazne zanim odpadnie kikut,nic nie moze uwierac.

Gość gość
Na pierwsze tygodnie jedynki beda ok.

Gość gość
Ludzie dzis sa sklepy 24/h otwarte w mniejszych miescinach w najgorszym przypadku 22-24. Do sklepu ma sie kawalek. Nawet na wiosce sa markety. Kup jedna paczke 1 i jedna 2 zeby miec na poczatek. Jak sie urodzi juz w szpitalu bedziesz widziala czy 1 czy 2 c***asuja do wielkosci dziecka. Moja miala 3250 a w 1 i tak sie topila. A fziewczyny obok mial 3kg chlopak i te pieluchy byly za male mial wieksze nozki i biodra. Powiesz mezowi ze np 1 c***asuja niech dokupi ze 2 paczki albo stqiwrdIsz ze 1 sa male i maz kupi 2. Najwyzej jezeli uwazasz meza za sierote i niedorajde ze sobie nie poradzi z kupnem pieluch pokaz mu na polce juz teraz ktore to ktore zeby wiedzial. Ja w 36 tyg kupilam jedna paczke jedynek mala i dwojek wielka. Do szpitala wzielam cala paczke jedynek i kilka sztuk 2. Okazalo sie ze 1 sa ok maz wieczorem pojechal i kupil duza paczke 1. Ale krotko je uzywala. I przeszlam na 2. Nie szukajcie provlemow tam gdzie ich nie ma dziewczyny mamy 21 wiek i towar na poklach az sie uginaja a sklepy otwarte niemal cala dobe. Dokupienie papmpersow zajmie mezowi max 15 min. Nawet wrazie w w kioskach sa pampersy.

Gość gość
Kup 1 paczkę lub 2 1 a więcej 2 bo możesz za wiele jedynek nie użyć ja kupiłam 3 jedynki i szybko na 2 przeszliśmy zależy czy dziecko będzie duże czy małe, moje ponad 4 mialy

Gość demulgator
hej hej paczka dwie... testowałaś może pieluchy nino ?

Gość gość
Tak jak ktoś napisał. Nawet dla 4 kg dziecka 1 sa dobre. Moja urodziła sie ponad 4 kg i jedynki były dobre. Pupa dzieciątka jest naprawde malutka.