Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ankaaka

Grzybica paznokci Ułamany paznokieć co robić

Polecane posty

Gość Ankaaka

Witam, myślę, że mam grzybicę paznokci (jeszcze nie bylam u lekarza), wiele objawów na to wskazuje. I tu pojawia się problem, bo paznokieć dużego palca u stóp ułamał się - po prostu odszedł od skóry, nic nie boli, ani nic, i tak wisi sobie mniej więcej do 1/3 paznokcia ułamany. Nie wiem co robić, bo zaczyna się lato, a jak pójdę do lekarza to pewnie całego tego paznokcia, albo tą ułamaną część usuną, a to będzie okropnie wyglądać. Może mam to do końca wakacji zignorować i jakoś pomalowac te paznokcie aby jako tako wyglądały? Naprawdę boję się iść do lekarza, bo może mi tego paznokcia usunąć, a bez paznokcia stopa będzie obleśnie wyglądać.

Gość gość
Chcesz się wyleczyć, czy ładnie wyglądać? Ogarnij się.

Gość gość
syf za paznokciem lepszy niz czysto i bez paznokcia??? lepiej zaczac leczenie juz teraz i im wczesniej, tym lepiej. mocz paznokcie w wodzie utlenionej przez 10 min. potem wsadz do domestosu na 30 sekund. powtarzaj ten zabieg przez 3 dni z rzedu, potem raz w tygodniu.

Gość gość
Ankaa jesteś kretynką i to dosłowną! Po to ci lekarz zerwie paznokcia, aby palec się lepiej zagoił. Ten paznokieć prawdopodobnie i tak ci odpadnie i tak. Obkładać moczem, woda utlenioną, sodą, jodyną, szałwią. gość 01:31 domestosem? A nie zeżre jej skóry? Poza tym tam może być rana i domestos może sie dostać do organizmu.

Gość gość
Nie zerwa c***aznokcia. Po badaniu przepisze leki i tyle. To kosznarny syf bo ciezko sie go pozbyc

Gość gość
No bez jaj. Paznokieć w tą czy w tamtą to naprawdę taka tragedia? Oby wszyscy mieli takie zmartwienia. Przerażające...