Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem na ebay kto pomoze,wiem,ze pozno,ale moze ktos

Polecane posty

Gość gość

Kto pomoze ,bo juz mnie cos zaraz strzeli sprzedalam na ebay nowe buty nie noszone ,oryginalne zaznaczylam opcje,ze nie ma zwrotow,ze nie ma pudelka,bo je zgubilam,ale ,ze nowe.Podalam wszystkie detale wrzucilam fotki.Buty poszly doszly w jeden dzien i dostaje wiadomosc od kupujacego,ze buty mu smierdza papierosami,po chwili nastepna wiadomosc,ze smierdza czyms ,ale moze to nie sa papierosy.JA nie pale w domu nikt u ,mnie w domu nie pali.Wiec pisze kupujacemu,ze w domu sie nie pali i,ze moze to zapach nowosci,bo sa nowe.I,ze nie zaakceptuje zwrotu,bo tak zaznaczylam na aukcji.To mi odpisalm,ze buty nie sa oryginalne,bo nie maja pudelka.to mu odpisalam,ze zaznaczylam,ze nie maja m,bo zgubilam i,ze w aukcji jest jak byk napisane.A on dalej swoje,ze podroby :O Jestem pewna,ze buty sa albo za male albo za duze i koles chce kase z powrotem,ale k***a taka akcja.I teraz on zrobil spor i mi zabral ebay kase z paypala .chcialam odpisac na ten spor ,ale nawet nie ma opcji tzn nie widze,zeby napisac do ebay tylko jest,ze albo akceptuje i oddaje kase,albo ,ze polowe,albo,ze jeszcze za przesylke mam mu zwrocic i cos tam jeszcze tez nie na moja korzysc.Noz kurde sprzedalam buty dosc tanio ,bo nie maja pudelka a mnie tak gnoj zalatwil.Co moge zrobic,zeby odzyskac kase nie chce tych butow sprzedalam za 35 za przesylke zaplacilam 5 teraz mam znowu wystawiac aukcje za ktora mi i tak procent zabrali i jeszcze kolejne 5 na przesylek kto pomoze

Gość gość
niech kupujący na własny koszt zwróci przesyłke i wtedy dajesz zwrot kasy. Niestety za wysyłke do niego stracisz, ot takie uroki biznesu wysyłkowego. A jak nie będzie chciał zapłacić za zwrot i chcesz aby towar zwrócił to będziesz musiała mu wysłać przedpłaconą naklejke na zwrot. Sprzedający niestety w takich przypadkach tracą na tych wysyłkach, ale takie ryzyko tego biznesu, bo kupujący towaru nie widzi, nie dotyka, a może mu nie pasować, i co wtedy. Dlatego ten biznes leci na ilości i niskich marżach niestety, i aby coś zarobić trzeba naprawde sporo sprzedać. Alyernatywa to handlować lokalnie, przez jakieś strony i towar do ręki i kasa do ręki, wtedy odpadają koszta wysyłki i reklamacji.