Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

EGZAMIN ZAWODOWY A.36 i A.65 czerwiec 2015

Polecane posty

Gość gość

Witam czy ktoś już z Was miał egzamin zawodowy praktyczny z technika rachunkowość kwalifikacja kadry i płace A.65 oraz Prowadzenie rachunkowości A.36 i powie co było? złota recepta poszukiwana! ;)

Gość gość
ja miałam wczoraj praktyczny a.65, test mamy jakoś 22, a.36 zdawałam rok temu

Gość gość
A mogła byś podesłać na maila ewentualnie iskierka031992@interia.pl lub tutaj napisać co miałaś na teście A.65?

Gość gość
hey mogłabyś napisac co było na tym egz

Gość gość
test mam 22.06, a na praktycznym była spółka która zatrudnia pana na etat z premią regulaminową i wynagrodzeniem akordowym, rezultaty:kwestionariusz osobowy, umowa o pracę, lista płac, zus zua i zus rca

Gość gość
Dziękuję bardzo :)! a o której masz 22 test? może wymienimy się arkuszami jak, ktoś będzie miał wcześniej :)?

Gość gość
jeśli się nie mylę to test mamy o 10

Gość gość
A mogłabyś podesłać arkusz po egzaminie bo i tak możecie go wziąć ze sobą z sali?

Gość gość
na A.36 od razu nam nie pozwolili zabrać,ale jak dadzą to podesle

Gość gość
Dziekuje bardzo. My mamy troche na pozniejsza godzine,to bede czekala. Odwdziecze sie jak kolwiek bedziesz chciala :) pol godzinki po skonczonyn tescie jak spakuja karty odpowiedzi normalnie mozecie zabrac.

Gość gość
Witam, ja mam praktyczny 21.powiedzcie jak wygenerowac w programie insert gratyfikant gt ten kwestionariusz osobowy??bo utknęłam;D a i do osoby ktora juz pisala;) lista plac byla z konkretnego miesiaca?? a druki zusowskie recznie wypelnic kazali czy z programu??A i co do wynagrodzenia to nie bylo wql zadnej podstawy miesiecznej ??moglabys powiediec jak to robilas?czy tylko przez liste modulów administracje i tam ustawienie tej stawki i ilosci czy cos innego jeszcze?a w umowie jak to wpisalas??wiem ze duzo pytan ale odwdziecze sie;)

Gość gość
W ewidencji osobowej - jak wprowadzisz wszystkie dane pracownika, to w zakładce "drukuj" wybierasz : kwestionariusz osobowy. Mam prośbę do osoby, która pisała już egzamin z A.65 mogłabyś podać więcej szczegółów co było na tym egzaminie, jakie stawki, miesiące, itp. Czy wynagrodzenie było już podane czy trzeba było samodzielnie policzyć? bardzo proszę o odpowiedź.

Gość gość
miesiąc to był chyba kwiecień, składniki wynagrodzenia były podane że premia regulaminowa 300zł i wynagrodzenie akordowe(18zł za sztuke chyba jakiegoś krzesła, i że wyprodukował w tym miesiącu 167szt), ja powiem szczerze że z wynagrodzeniem akordowym spotkałam się pierwszy raz właśnie na egzaminie(pecha mam bo na A.36 tez było cos czego nas nie uczyli:( ) zrobiłam przez liste modułów,tam stawka ilość i tyle,z umową przez to też miałam problem i pewnie zrobiłam źle, bo miałam na umowie tą premie i wynagrodzenie akordowe a w innych warunkach umowy napisałam właśnie o tym że jest to 18zł za sztuke-kompetnie nie wiedziałam jak to zrobić żeby było dobrze:( druki zusowskie wypełniało się ręcznie,były w arkuszu,mam nadzieje że cos tam dobrze mam i uda mi się to zaliczyć;)

Gość gość
a nie bylo zadnych wskaznikow do obliczania jak na a.36??z analizy wynagrodzen..tylko zadanie w programie plus druki tak?dzieki za info;)ja tez sie z akordem pierwszy raz spotykam.na a.36 bylo to samo bylo na egzaminie to czego nie przerobilismy;//

Gość gość
a i zapomnialam zapytac te druki zusowskie nie liczylas sama tylko wygenerowalas sobie w programie i przepisalas kwoty w rubryki tak??nas bynajmniej tak uczyli.

Gość gość
ja mam pytanie odnosnie listy plac.robils na caly rok na wszystkie miesiace a drukowalas tylko kwiecien czy inaczej.osoba byla zatrudniona od kwietnia i na kwiecien lista plac pierwsza czy np zatrudniona w styczniu a z kwietnia lista plac?czy zaznaczalas przy umowie jak tam sie odchacza miesiace tylko kwiecien?prosze o odpowiedz bo mnie to nurtuje;)

Gość gość
osoba była zatrudniona w kwietniu i listę robiłam tylko na kwiecień, jeśli chodzi o druki zus to przepisywalam z wypłaty.jak wróce do domu i położę dzieci spać to wrzuceWam ciekawy link ,ja nie skorzystalam bo już byłam po egzaminie ale jak jesteście przed tp warto zerknac

Gość gość
aha wskaźników nie bylo

Gość gość
Powiedz proszę, czy dla tej osoby zatrudnionej na umowie o pracę, były jakieś ograniczenia odnośnie płacenia składek, czy wszystkie składki zusowkie+FP +FGŚP były obowiązkowe? Numer umowy był 1/2015? Wynagrodzenie wyniosło 3306? I dla tej kwoty robiłaś RCA? Proszę napisz wszystko co zapamiętałaś:):):):) Dziękuję bardzo za wszystkie wiadomości:):)

Gość gość
koszty uzyskania przychodów były zwykłe (111,25) czy podwyższone? Rozumiem, że żadnych składek wspólnika nie trzeba było naliczać w RCA?

Gość gość
składki były wszystkie tylko wypadkowa jeśli w systemie nie była zmieniona to trzeba było ustawić na 1,80%; dokładnie tyle wyniosło wynagrodzenie i dla tej kwoty robiłam RCA. teraz wklejam link ktory znalazłam 2dni temu,chyba od strony 3 ktoś pisze o tym zadaniu i dużo osób potwierdza że też takie miały wiec nie wiem czy się ktoś pomylił i było jedno, możecie sobie poczytać,ja na razie w biegu przejrzałam,może też takie sie trafi;) mi nie pomogło, ale jeśli ma sie Wam przydać to się dziele:) tylko tam ktoś napisał o ze był raport dra, ja na pewno miałam rca. http://forum.egzaminzawodowy.info/tematy822/terminy-egzaminu-a-65-czerwiec-2015-vt3788,30.html?sid=2d2509958c1752d70d7db96b76c130f9 jak cos jeszcze to pytajcie, ale czasem moge z opoznieniem odpowiadac bo wiadomo dzieci...:)

Gość gość
mam pytanko. w ktorym miesiacu utworzono firme?? i jaki byl miesiac pierwszej wyplaty??tez kwiecien jak w przypadku tego pracownikaa? a KUP byl zwykly czy podwyzszony?

Gość gość
Czy ktoś już dziś pisał A.65 i może podesłać arkusz na maila? karkam1803@interia.pl bardzo proszę

Gość inkamm
ja pisałam dzisiaj, było kilka wynagrodzeń do policzenia a dokładniej wyliczyć z podanych danych np zaliczka na podatek, wysokośc skł zdrowotnej umowa o dzieło do policzenia z KUP 50 % i podatek 18% ;umowa zlecenie kiedy pracodawca zatrudnia tą osobę na um o pracę, z teorii było jeszcze podatek VAT-7 kiedy płatny za co itp podatek akcyzowy, a i jedna umowa akord płatna za godzine było 20 zł koleś wyrobił 1600 szt czegoś a na godzine miał norme 10 szt i policzyć brutto i 2 zadania były policzyć FGŚP składniki podane

Gość gość
dziewczyny jak Wam poszlo? na praktycznym miałyscie tez co zadanie co wyzej opisane? sa juz klucze odpowiedzi do pisemnego, ja zaliczyłam, tylko 31 dobrze ale wazne ze zaliczone:)

Gość gość
z czy ktoś pisze teraz egzamin zawodowy a.65 sierpień wrzesień praktyka

Gość gość
Witam Czy może ktoś już pisał egzamin praktyczny z A.65?

Gość gość
od 23.06 się zaczynają praktyczne. ps.czyli wskaźniki już na nowym egzaminie zawodowym nas nie obowiązują?

Gość mo mo mo
Czy ktoś miał już egzamin praktyczny A65wrzesień - październik 2016.

Gość basmat1
podbijam!! ty kiedy masz ?:)