Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy doświadczacie dyskryminacji ze względu

Polecane posty

Gość gość

na miejsce/dzielnicę zamieszkania, szukając pracy? Szukam pracy jako niania. Właśnie dostałam odpowiedź na ofertę od pewnej, że się ze mną nie spotka, bo... mieszkam w innej dzielnicy. Już nie ważne, czy złapałabym kontakt z dzieckiem, nieważne doświadczenie, kwalifikacje, osobowość. Bo mieszkam w innej dzielnicy. Różnie dobrze mogłaby mi odmówić, bo... jestem szatynką. Tylko, jaki to ma wpływ na pracę z dzieckiem? To częsty problem. A przecież dla pracodawcy powinno mieć znaczenie, czy będę w pracy punktualnie. To, czy mam ochotę przeznaczyć 1,5 godziny na dojazd, to moja sprawa i mój wybór...

Gość gość
Słyszałem o czymś takim w przypadku Rzymu. Że jak ktoś jest z gorszej dzielnicy, to jest marginalizowany.

Gość gość
He, he. Tu nie chodzi ani o Rzym, ani o poziom dzielnicy. Mieszkam w Warszawie.

Gość gość
Widocznie uznali, że będziesz miała daleko do pracy i przez to możesz być niedyspozycyjna (np. zadzwonią po Ciebie o 20 bo będą chcieli iść na randkę, a Ty powiesz, że ostatni autobus masz o 22 :P ) Albo jesteś z Tarchomina czy Pragi Płn i się boją, że jesteś z patologii

Gość gość
Jestem z Anina, więc w zasadzie wszędzie muszę dojechać. I dojeżdzam. Spóźniam się raz w roku. Jak każdy. Godziny pracy się raczej ustala wcześniej. Jak wiem, na którą mam być w pracy, to jadę takim autobusem/pociągiem, żeby zdążyć. Nawet w referencjach od poprzedniego pracodawcy mam napisane, że byłam punktualnie nawet, gdy czasowo mieszkałam pod Warszawą i naprawdę dojeżdżałam 1,5h. No, chyba, że ktoś naprawdę zamierza nie szanować pracownika i dzwonić, kiedy zechce, że ma przyjść za 10 min. Do tej pory pracowałam u ludzi, którzy ustalali godziny pracy i nie robiło im problemu, skąd ja dojadę...

Gość gość
Jeśli chodzi wyłącznie o odległość, to myślę, że jest to rodzaj dyskryminacji...

Gość gość
Ja się nie spotkałam. Ale koleżanka ciągle narzekała, że niania blisko mieszka, a się spóźnia. Może pytała na wstępie o odległość, a nie o punktualność. He, he. Też nie rozumiem.

spotkałam się, osobiście. Byłam na wielu rozmowach kwalifikacyjnych, mimo, że przyjechałam na okres wakacji do 'MIASTA' , mój adres był dość odległy od tego miejsca. niedoszły pracodawca, powiedział wprost , że 'wioskowych ' nie chcą, rzekomo nie potrafimy się zachować i zadbać o dobrą renomę jego firmy .

Gość gość
Ojej. Współczuję. To już jest ostentacyjna dyskryminacja. Nawet nie mogło mu chodzić o czas dojazdu, skoro przez ten czas byłaś w danym mieście... Czyli widzę, że w innych pracach też mają niezwiązane z realiami oczekiwania... Przykre to...

Gość gość
Ten kraj jest p******y na co ty liczysz. Jedz do szwabow na ro niemieckiemu esmanowi tylek podcierac i zarobisz i jeszcxe u wnuczek bedziesz miec szacun . Tu? Sama wiesz:-)

Gość gość
Trochę nie na miejscu...

Gość gość
Dzięki naszej stronie internetowej NaszaOpiekunka.pl ( http://www.naszaopiekunka.pl/nannyregistration.asp ) możesz szybko i bez pośredników znaleźć nianię lub opiekunkę. Rozumiemy, jak ważne jest znalezienie wykwalifikowanej opiekunki, dlatego też dokładamy wszelkich starań, żeby Twoje poszukiwania niani były maksymalnie szybkie i efektywne. Na naszej stronie internetowej znajdziesz najdokładniejszą w Polsce bazę niań. Atrakcyjne wynagrodzenie prowizyjne i bonusy. Samodzielne i odpowiedzialne stanowisko pracy. Praca z zamieszkaniem i wyżywieniem. Mile widziane osoby bez nałogów.