Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jednaaaaaaaaaaa

czy ktoś z was chodził się prosić o pracę?

Polecane posty

Mam na myśli sytuację,kiedy firma nie przedłużyła wam umowy. Czy w takim wypadku ktoś z was chodził do szefa/szefowej prosić o pracę? Pytam ,bo moi znajomi z obecnej pracy "radzą" mi ,żebym wyrobiła sobie ścieżkę u szefostwa,i jeżeli nie dostanę przedłużenia umowy to tylko z własnej winy,bo o pracę się chodzi i prosi. Cowy na to? spotkał się ktoś z was z czymś podobnym?:)

Gość gość
O pracę się nie prosi! Pracę się oferuje. Tak jak pietruszkę na bazarze. - widziałaś żeby ktoś prosił o kupienie pietruszki?

zapytałam, bo nie przeczę,jestem w lekkim szoku po radach "znajomych'. Dodam,że odbyłam już jedną (i jak dla mnie ostatnią) rozmowę z szefem,podczas której zapytałam, czy mam szansę na przedłużenie umowy.Niestety nie mam.Dla mnie sytuacja jest jasna.Za czym powinnam dalej chodzić? Dodam,że nie zależy mina tej posadzie aż tak bardzo, bo znalazłam już nową pracę, ale o tym fakcie w firmie nikt nie wie.;)

Gość gość
Pytasz za czym powinnaś dalej chodzić? Chyba tylko za rozumem i/lub mądrzejszymi znajomymi.

Gość gość
Zawsze w dobrym tonie jest widziane pytanie-dlaczego? co zrobiłam nie tak? jakie Państwo mają zastrzeżenia? "Chciałabym to wiedzieć, żeby nie popełniać owych błędów w przyszłości, w nowej pracy... ". Inaczej na Ciebie spojrzą. Nie twierdzę, że zmienią zdanie. Trzymaj się autorko~~

Dlaczego piszesz za rozumem? Zapytałam raz ,dostałam odp, znalazłam nową pracę i nie bardzo wiem,dlaczego i w jakim celu mam się poniżać chodząc co drugi dzień do szefostwa prosić o coś na czym mi za bardzo nie zależy. Nie rozumiem tylko rad znajomych.Pierwszy raz się spotkałam z takim podejściem.

Oczywiście ,że zapytałam o powód. Firmanie przewiduje w najbliższym czasie tworzenia nowych etatów. Ot,co. ;)

w takim przypadku to nigdy , never -ever;-) po co mam pracowac dla kogos kto tego nie chce, nie widzi we mie zadnej wartosci?:-) ;-) ;-) natomaist wiele razy prosilam sie o prace - jesli tak nazwiemy jej aktywne poszukiwanie, sama zaczepialam pracodawcow wysylajac im swoje CV;-) becnie uwazam ze najlpeiej jest pracowac dla siebie samego;-)

Gość gość
"Zawsze w dobrym tonie jest widziane pytanie-dlaczego? " TAK. Ale proszenie o pracę jest pase! (taki skiełczący psiaczek - OHYDA!)

ja uwazam ze pytanie dlaczego nie ma sensu, po prostu nie nalezy brac takiej decyzji osobiscie (czyli ze musialo byc cos co ja zle zrobilam - to wskazuje na niska samoocene;/)

Gość gość
Pytanie dlaczego ma sens - żeby wiedzieć DLACZEGO. To bardzo ważne!

" gość dziś Pytanie dlaczego ma sens - żeby wiedzieć DLACZEGO. To bardzo ważne! " xx moim zdaniem nie ma zadnego sensu - bo decyzja o zakonczeniu pracy moze nie miec nic wspolnego z dana osoba a sama praca - np. jakis segment biznesu nie idzie wiec nie ma potrzeby zeby dalej zatrudniac osobe od tego

Gość gość
bardzo czesto na pytanie dlaczego uzyskasz jakas wymijajaca odpowiedz

Gość gość
"uzyskasz jakas wymijajaca odpowiedz " Czyli dowiesz się że twój były pracodawca to dopek - wiedza przydatna dla samooceny. ROR -> i taka informacja też jest ważna. NALEŻY pytać.

dziękuję za odzew. Czyli jednak mój tok myślenia jest prawidłowy. Nie zamierzam wyrabiać sobie ścieżek jak to niektórzy mi radzą:p

Gość szkoda słow na towszystko
a ja parę razy nie dostałam przedłużenia umowy, i jak się okazało bardzo szybko po moim odejściu zatrudniano kogoś z rodziny pracowników.I co o tym mysleć?

Gość gość
taka jednaaaaaaaaaaa dziś Dodam,że nie zależy mina tej posadzie aż tak bardzo, bo znalazłam już nową pracę, ale o tym fakcie w firmie nikt nie wie. xxx posadę to ja ci mogę dać :P i dodatkowo wikt i opierunek :)

dziękuję,nie skorzystam:P:P

" gość dziś "uzyskasz jakas wymijajaca odpowiedz " Czyli dowiesz się że twój były pracodawca to dopek - wiedza przydatna dla samooceny. ROR -> i taka informacja też jest ważna. NALEŻY pytać. " xx moim zdaniem nie nalezy pytac - jesli da wymijajaca odpowiedz (sama bym taka dala) to nie znaczy ze jest doopkiem - nie ma obowiazku kazdego pracownika wprowadzac np w statystyki sprzeadzy. To normalne ze skoro cie zwalniaja to cie nie potrzebuja, zmaiast tracic energie na roztrzaasanie dlaczego lepiej skoncentrowac sie na nowej pracy.

tylko gdzie tej nowej szukać?:(

tam gdzie cie chca a i ty mozesz cos przydatnego zaoferowac

mnie nigdzie nie chcą szukam ale bez skutku:( ja nie wiem gdzie i jak ludzie znajdują dobrą pracę>

Gość gość
Jeśli nigdzie cię nie chcą to problem tkwi w tobie: -, przychodzisz 5 min po ósmej - ,wychodzisz 15 min przed czwartą - wynosisz okrawki z kiełbasy - jak ci nie kazać coś zrobić - to siedzisz. Taki placek!

moze nie masz po prosu kwalifkacji z aktore ktos chce zaplacic - wtedy zacznij od tego