Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak karmicie dziecko w miejscu publicznym? (Karmiace piersia)

Polecane posty

Gość gość

Mam na mysli miejsca typu plaza, bedac na spacerze, w restaurcji kawiarni wychodzicie w ustronne miejsce chowacie sie, zaslaniacie poprostu piers pieluszka czy jak? Mi maz awsze kaze chodzic do auta i w aucie karmic. Bylismy wczoraj na plazy mala chciala jesc wyciagnelam wiec dyskretnie piers i karmilam mala a on na mnie ze wstyd robie ze do auta mam z nia isc.

Gość gość
faktycznie wstyd robisz, nie każdy ma ochotę patrzeć na twojego cyca :O

Zasłoń sobie pieluchą i po sprawie, a stary jak taki zazdrosny, to niech ją trzyma. Do auta Cie wygania-może jeszcze do piwnicy albo za śmietnik? Ja tam zawsze sobie zerknę jakie, która mama ma cycki:-)

Gość gość
zakryj pierś pieluszką. Matko, w jakim my ciemnogrodzie mieszkamy że kobieta nie może nakarmić swojego dziecka w sposob cywilizowany, tak jak natura na to pozwala-cyckiem...

Gość gość
Ja odciagam i karmie z butelki lub ide do auta. Raz mi sie zdarzylo,ze musialam nakarmic corke na korytarzu w szpitalu,bo czekalismy na wyniki 6godzin. Zakrylam sie pielucha.

Gość gość
a potem kobiety karmiące dziwią się, że są traktowane jak zło koniecznie! same robimy z tego jakąś wstydliwą i krępującą sprawę więc teraz jestesmy pietnowane za karmienie swojego dziecka

Gość gość
Nie mam nic przeciw karmieniu piersia ale ostatnio w sklepie kobieta kucala ja patrze a ona karmi.. Moj syn pytal co on robi takie to bylo nie na miejscu

Gość gość
Już nie jestem na etapie publicznego karmienia, bo dziecko ma 3 lata ale jak miało gorączkę i było chore dostało pierś w ambulatorium, nie było prawie ludzi, nie było komu się gapić. Jak był mały, to sporadycznie karmiłam publicznie, bo nie jest to miłe jak próbuję się zrobić to dyskretnie a każdy zagląda w stanik. Ludzie potrafią podejść i zobaczyć jaka ładna dzidzia podczas kp :O

Gość gość
Karminie jest naturale i tyle. Ja uwazam ze nie trzeba sie tego wstydzic. Jak ma w de ze ktos jest zmiesmaczony. To niech nie patrzy i tyle!! Jak mialam ryczace glodne dziecko to tylko patrzylam gdzie by je nakarmic i ludzi mialam w d***e co o tym mysleli. Dal mnie wazniejsze bylo moje dziecko.

Gość gość
To przykre, że dziecko nie wie co to karmienie piersią, bo samo nie było karmione lub tak krótko, że nie wie że dziec***iją mleko z piersi mamy. Za to atrybutem macierzyństwa jest butelka i smoczek.

Gość gość
Ile to dziecko ma ze Ty jebkarmisz piersia i zabierasz na plaze? 2 lata ? Wiadomo ze malym dzieckiem na plaze sie nie chodzi, a Ty musialas pewnie nakarmic duze biegajace dziecko, zreszta wbtakich sytuacjach MM a nie cyca wywalac twoj maz ma racje

Gość gość
Tak, najlepiej zamknąć matkę z niemowlęciem na rok w domu...

Gość gość
Najgorsze, ze to właśnie kobiety tak pietnuja inne kobiety. Mężczyźni zwykle nie zwracają na to uwagi, pierś, ktora karmi sie dziecko dla normalnego faceta jest aseksualna. Myślicie, ze tak przyjemnie jest karmić kobietom w miejscach publicznych, robia to tylko z powodu głodnego dziecka. Na reklamach, plakatach wszędzie godzina, gołe tylki i inne.... Ale nie pierś kobiety karmiacej to najgorsze zło.

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego chciał Cie do auta wyrzucić i to w dodatku jak na plazy byliście znaczy ze pogoda była ładna i słoneczna w samochodzie jest taki ukrop ze zasłabnąć mozna a on was wygania do sauny. Karmienie dziecka to naturalna sprawa i jeśli nie robisz tego obcesowo tylko dyskretnie to co to komu przeszkadza...

Gość gość
9:41 a ty nie wyjezdzałas z maluszkiem na wczasy albo na jakies weekendy?? pewnie zamknełas sie w domu i czekałas na 18-nastke dziecka:-/ nie wiem kogo teraz dziwi widok niemowlaka na plazy skoro leży sobie pod parasolem ...

Gość gość
Zakrywam pierś pieluszką i po sprawie. Robię to na tyle dyskretnie, że nawet nie widać, że karmię. Kiedyś byliśmy z mężem w restauracji na dworze, ludzi zero, córka chciała jeść, więc ją ułożyłam i przystawiłam , i przykryłam pieluszką. Kelnerka jak wróciła z zamówieniem to się zachwycała jak córeczka grzecznie śpi:) Nie rozumiem zachowania Twojego męża. Jeśli karmisz dyskretnie, nie wystawiając gołego cycka na widok wszystkim naokoło to niby co w tym złego? W aucie jest na pewno mniej wygodnie, a i pewnie gorąco jak diabli (skoro byliście na plaży). Pogoniłabym go z butelką do tego auta i niech sam karmi. Dzięki Bogu mój mąż nie jest taki ześwirowany.

Gość gość
Ja karmiłam tam, gdzie była potrzeba. Nigdy bym się nie chowała z dzieckiem do dusznego auta, ani nie zakrywałabym mu buzi pieluszką. Dla własnego komfortu zawsze starałam się znaleźć w miarę ustronne miejsce, ale bez przesady (np ławka w parku na uboczu a nie na środku placu zabaw, w restauracji stolik z boku, siadałam w miarę możliwości tyłem do sali itd.). Nie ma zakazu karmienia piersią w miejscu publicznym. A Twoje dziecko ma prawo zjeść jak jest głodne. A z doświadczenia wiem, że najwięcej problemów z tym mają.... sfrustrowani internauci. Ja nigdy w tzw. realu nie spotkałam się z żadną negatywną opinią ani uwagą. Wręcz przeciwnie, jeśli już ktoś mnie widział karmiącą, to zwykle się uśmiechał.

Gość gość
Normalnie karmie, zakrywam sie chusta czy szalikiem wiec nic nie widac.

Gość gość
Pytanie bylo JAK KARMICIE? a nie co o tym myslicie, wiec przestancie histeryzowac. Mamy karmiace butla, bezdzietne, panowie, nie macie w tej kwestii glosu. Nie i koniec. To was nie dotyczy, nie macie prawa glosu i nikogo nie interesuje co w tej kwestii sadzicie. To my karmiace decydujemy o swoich dzieciach i swoim ciele.

Gość gość
A moze jej maz nie chce,zeby ktos ogladal cycki zony?

Gość gość
zakryj piers piluszką:) to nie twoja wina ze dookoła za zboki,których taki widok podnieca,trzeba byc popaprańcem zeby w ogole zwrócic uwage na taka matke z dzieckiem.

Gość gość
12:23 Nie maja Prawa głosu bo??? Bo jakieś matronie sie wydaje ze to tylko jej sprawa? Zastanów sie kobieto! Sama karmie piersią syna ale rozumiem zgorszenie obcych ludzi w miejscu publicznym i oni maja prawo wyrazić swoja opinie-większośc w sposób kulturalny odpowiedziało ale znalazła sie jakas z pieluszkowym zapaleniem mózgu i myśli ze zakaże ludziom pisać. Na jakiej niby podstawie? Ty możesz kp w miejscach publicznych i jak to słusznie twierdzisz "twoja sprawa" i nikt nie moze zakazać wiec i ty nie zakazuj na publicznym forum. A i jeszcze jedna rzecz-osoby KARMIĄCE butelka tez KARMIĄ nie tylko my ktore podają piers!

Gość gość
Facet walący konia tez sam decyduje o swoim ciele

Gość gość
Zauwazcie, ze wiekszosc ludzi na klime w samochodach wiec o jakim goracu mowicie

Gość gość
Gosciu 13.56 Nie zakazuje nikomu pisac, przynajmiej mozna sie posmiac. Przyznaj jednak przed sama soba, ze realistycznie to matki dajace butle czy bezdzietni nie maja w kwestii kp racji glosu poniewaz NIE KARMIA. Wypociny na necie to jedyne co mozecie. A my mamy karmiace piersia robimy swoje. Praktycznie tylko my decydujemy, czy i gdzie kp jest odpowiednie, bo tylko my karmimy.

Gość gość
Tylko my karmimy a te co dają mm to głodzą? Poszukaj sie po czole. Prawda jest taka ze wszystko trzeba w umiejętny sposób robić. Ty tez sie nie oburzaj jak idzie jakas młoda dziewczyna w szortach ledwie pupcie zakrywajacych i bluzka ledwie zasłaniająca biust. Jej decyzja :D a Ty sobie możesz tylko pogadać albo jak ktoś słusznie kiedyś napisal-ktoś leje obok Ciebje-fizjologia moja droga i co ma zrobic sie chce to leje. To ze wszyscy maja klime w aucie nie oznacza ze musza jej używać to raz a dwa ze nim ta klima sie puści to minie a i silnik musi byc włączony a powyżej minuty jest to wykroczeniem w terenie zabudowanym.

Gość gość
Kobieto, temat jest o karmieniu piersia w miejscu publicznym. Co ty wyskakujesz z tym mm, masz jakies kompleksy czy co? Ja mam cie po plecach klepac i potwierdzac, ze mm to tez karmienie? OK, to tez jest karmienie, zadowolona? Rozmawiamy o JEDZENIU. Wiec jakiekolwiek porownania powinny byc do jedzenia, nie innych czynnosci fizjologicznych. Wyobraz sobie, ze tobie ktos zabrania jesc poza domem, bo go brzydzisz np otyloscia. On sobie je gdzie chce ale ty masz siedziec w chalupie caly dzien, zeby nie razic uczuc estetycznych obcych ludzi. Nie mozesz wyjsc do kawiarni, zrobic grila czy zjesc lodow w parku, masz siedziec w domu i tam sobie jesc, bo dla niektorych ludzi jestes nieestetyczna. Posluchalabys, czy wysmialabys takie zakazy? Dalabys innym ludziom decydowac o swoich posilkach? Mowimy o jedzeniu, nie o innych czynnosciach fizjologicznych, czy o lamaniu prawa np prowadzac auto z nadmierna predkoscia. Rozumiesz porownanie? Kobieta kp w parku nie lamie prawa, nie naraza nikogo na niebezpieczenstwo , tylko daje niemowleciu posilek, jedzenie. Nikt nie ma prawa decydowac za matki kp, gdzie ich dzieci moga jesc.

Gość gość
za wywalanie cyca bedzie mandat

Gość gość
Włącz myślenie-napisałam ze tez karmie piersią syna! Ale te karmiące mm przeciez nie głodzą dzieci a Ty piszesz ze "tylko my karmiące" a wyżej ze te butelkowe nie maja prawa głosu pustaku! Ja akurat potrafię rozplanować dzien i posiłki dziecka jakoś nie musze siedzieć w domu bo wychodzimy bardzo często. Syn je co 3h ja mam laktator-dla chcącego nic trudnego. Nie pisz mi tu o jakis ograniczeniach bo to wyssane z palca a dziecka sie całe życie nie karmi piersią wiec te kilka mc mozna poświecić na to zeby sobie odmówić dłuższego posiedzenia na ławce ale to trzeba miec troche taktu i wychowania. Mnie krępuje karmienie przy kimś-to intymny moment i wole jak tylko maz to widzi ewentualnie mama. Nie dziwie sie zgorszeniu innych osob-one tez uczestniczą w zyciu publicznym i maja prawo do takich odczuć. Sama jak jeszcze miałam naście lat to widziałam w autobusie matkę która kp syna ok 2letniego-podniosła bluzkę wyciągnęła ze stanika piers nacisnęła czy leci a ten dzieciak na stojąco doił-ohyda!

Gość gość
Jeszcze raz, pomalu, bez nerwow. Temat jest o matkach kp w miejscach publicznych. Wiec mamy karmiace butelka nie obejmuje. To nie znaczy, ze one glodza dzieci, czy ze sa gorsze. Po prostu nie o nich jest ten temat. Zrozumialas? Super, ze masz dziecko chodzace jak zegarek, pijace co kilka h. Ty nie karmisz poza domem, szanuje twoja decyzje, masz do niej prawo. A teraz ty uszanuj prawo tysiecy innych kobiet, dla ktorych karmienie poza domem jest naturalne.